Masini Electrice

Tesla in România

Tesla a anuntat ca intentioneaza sa extinda reteaua de super-chargere in Romania.

Este official, compania de productie de masini electrice intentioneaza sa plaseze 3 super-chargere pe teritoriul Romaniei in decursul  acestui an 2016.

Din experientele clientilor cand vine vorba de pre-comenzi la celebrele modele Tesla stim ca cei de la Tesla mereu isi amana promisiunile, credeti ca va fi si cazul extinderii retelei de incarcatoare?

Din ce am urmarit online despre aceasta companie, care de altfel serioasa, dar uneori este foarte greu sa te tii de strategia de dezvoltare a retelei de incarcare Tesla. Si pe buna dreptate, eu unu sunt foarte sceptic si nu cred ca o sa reuseasca sa implementeze 3 chargere la noi.

Invitație pe canalul Youtube

Iata cum arata in 2015 reteaua de superchargere pe harta Europei

Iata si cum va trebui sa arate in 2016 in viziunea celor de la Tesla reteaua

Tesla in romania

Cele 3 superchargere vor fi amplasate la Craiova, Bucuresti si respectiv Galati. De ce am zis mai devreme ca sunt sceptic de aceasta strategie? Din simplul motiv ca nu inteleg cum de este evitata Ungaria, care nu va beneficia decat de 1 singur supercharger, iar in aceste conditii nu se poate ajunge din Ungaria in Romania cu o singura incarcare pana la Craiova. Singura legatura care o sa fie cu Europa de Vest va fi prin Serbia. Oricum este cert ca este de admirat la ce a reusit in doar cativa ani Elon Musk.

Reuseste sa isi creeze o infrastructura de incarcatoare pe care marii giganti din industria auto au evitat-o si au asteptat si asteapta in continuare sa vina cineva sa o faca pentru ei. Nu inteleg pe cine asteapta, pentru ca petrolistii lor nu cred ca se implica in asa ceva 🙂 .

Am inteles de ce nu se orienteaza spre nordul tarii Romaniei si aici este vorba de strategia de extindere spre Bulgaria-Albania-Grecia, iar spre nord o sa se continue infrastructura spre Moldova-Ucraina-Rusia.

In aceste conditii nu inteleg de ce mai produc masini electrice daca nu creeaza conditii decente de incarcare. Sunt cateva companii amestecate care incearca mai mult sa profite de cei care detin masini electrice si plaseaza cateva incarcatoare. Dar eu imi doresc sa vad ca se implica si ceilalti producatori auto si sa dezvolte o infrastructura viabila precum cea de la Tesla.

Oricum pentru noi romanii de rand ramane un vis, acela de a ne permite o masina full electrica multi ani inainte. Desi sunt solutii ieftine de masini electrice, lipsa investitiilor in statii de incarcare se simte prea mult.

Linkuri utile: https://www.teslamotors.com/

Fiți deschiși la minte! Dar nu foarte deschiși ca s-ar putea sa v-o pierdeți.

 

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button