Masini Electrice

Tesla a lansat modelul 3

Tesla tocmai ce a lansat ultimul model de mașină electrică.

Tesla model III fost lansat în această dimineață în Statele Unite. Evenimentul a avut loc la Tesla’s Design Studio în Hawthorne, California. Mai multe detalii și fotografii o să găsiți pe site-ul oficial  https://www.teslamotors.com/model3

Ca de obicei Elon Musk a început prezentarea printr-un mic tur al trecutului Tesla. Punctând câteva viziuni futuristice, a anunțat că in prezent sunt peste 3600 de super-chargere in lume si vrea ca în următorii ani sa dubleze reteaua de superchargere și urmând să o redubleze până în 2020 si speră că va avea peste 15.000 de stații de încărcare.

Cum arată Tesla model 3?

Tesla Model III 2016Puteți vedea mai multe fotografii pe site-ul oficial. Modelul este similar cu Tesla Model S, dar puțin mai scurt și cu dotări mai slabe. Punctul forte al mașinii vin prin prisma prețului mașinii.

Invitație pe canalul Youtube

Aceasta va avea un preț de pornire de 35.000 de dolari așa cum a și promis de altfel Elon Musk, care a ținut expres să specifice că mașina fără opțiuni pentru prețul de pornire este o mașină fantastică fără acele opțiuni.

Autonomie Tesla model 3

Era știut dinaintea lansării ce autonomie o sa aibă mașina, aceasta putând parcurge 215 de mile, deci peste predicțiile anterioare făcute printr-un hint de către Elon Musk pe Twitter.

215mile=346 kilometri pentru modelul fără opțiuni.

Modelul deja s-a vândut din prima zi la precomandă ca ”painea caldă”, în mai puțin de 24 de ore pre-comenzile mașinii au trecut de 115.000 de comenzi. Ca să comanzi modelul trebuie să prezinti un avans sub formă de depozit bancar de 1.000 de dolari, urmând ca restul banilor să fie plătiți la livrare.

Viteza Tesla model 3

Nu poate sa depăseasca model S dar asta nu o face o mașină slabă, modelul fără optiuni va scoate o viteză de la 0-100km/h sub 6 secunde. Pentru o mașină sedan cu 5 locuri este mai mult decât rapidă.

Livrările Tesla model 3

Acest model o sa fie distribuit abia de anul viitor spera Elon Musk, zambind si spunand ca spera de data aceasta sa nu intarzie cu livrarile promise cum a facut-o cu modelele anterioare.

Conculzie:

Eu zic că de abia ”acum” și pun in paragraf cuvântul acum pentru că de abia anul viitor o să vedem modelul pe șosele, putem zice că Tesla intră pe piața concurenței în această categorie de prețuri unde se află și restul giganților de producători auto. Până anul viitor poate și alte companii se aliniază și o să scoată modele similare in principal din punctul de vedere al autonomiei, că asta interesează pe toată lumea.

Ma bucur ca o persoana ca Elon Musk indrazneste sa se i-a la ”trântă” cu giganții din industria petrolieră și merită tot respectul pentru ceea ce face.

Fiți deschiși la minte! Dar nu foarte deschiși ca s-ar putea sa v-o pierdeți.

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button