Recomandari Flavius-Tech

Recomandare camera web de videochat în 2023

TOP cele mai bune camere web de pe piață

A venit vremea să abordez un subiect neglijat în ultimii ani, și anume, cum să alegi cea mai buna camera web pentru videochat în 2023. A nu se intelege ca acest domeniu este exclusiv pentru industria adultilor, etimologia cuvantului videochat are mai multe întrebuințări, atunci când cel putin 2 persoane au un apel/transmisie/streaming live în fața camerei poate fi considerat videochat, chiar și in domeniul business-urilor, sau video-conferinta care sunt… dupa parerea mea, sinonime.

În primul rând trebuie să menționez că senzorul camerei web este cea mai importantă componentă.

Un senzor 4k sau FullHD de calitate va face diferența în alegerea celei mai bune camere web pe 2023  pentru video conferinte/video chat.

Invitație pe canalul Youtube

Condițiile de iluminare din încăpere vor avea un rol foarte important pentru a obține rezultate cât mai bune pe camera web de videochat.

Ce camera web să aleg pentru videochat ?

Fiti atenti…

Pe lângă senzorul de calitate care va face diferenta, al doilea criteriu important îl constituie iluminarea spațiului unde va fi folosită camera web.

Apoi rezoluția pe care o vreti.

Tineti cont de viteza internetului vostru cand alegeti rezolutia camerei web in care o sa faceti streaming!

Da,

Multi nu sunt atenti la viteza internetului, chiar si cei care au internet Gigabit de la RDS nu isi dau seama de greșelile ulterioare pe care le fac.

Nu e de ajuns să ai internet de mare viteza, mai trebuie si un router gigabit pentru rds foarte performant. Pe lângă asta, laptopul sau pc-ul la care va fi conectat webcam-ul trebuie să suporte un „BitRate mare” ca sa poată să facă streaming la o rezoluție mare.

Așadar, un cumul de factori de care să țineți cont când aveți așteptări mari.

Lumini pentru camerele web de videochat

lumini softbox pentru camere filmări videochat 2023

Exact!

Lumina este cel mai important factor extern care face diferența dintre o transmisie in flux live streaming pe internet. Țineți cont că majoritatea camerelor video de webchat au senzori foarte mici, deci vor avea nevoie de foarte multă lumină pentru a putea reda contrastul și a face autofocus într-un mod eficient.

Lumina întotdeauna trebuie să „pice” pe subiect/persoana!

Lumina NU trebuie să intre în obiectivul camerei sau să fie îndreptată spre obiectivul camerei, ci spre persoana care va fi filmată.

3 ponturi:

 1. încearcă să obții lumina difuză pentru a nu creea umbre pe subiectul filmat (foloseste softboxuri de genul: Kit lumina continua)
 2. sub nici o forma nu te baza doar pe lumina de la lustră sau plafonieră de pe tavan (îți va scoate în evidență și cele mai mici imperfecțiuni de pe piele)
 3. încearcă cât mai multe surse de lumini din mai multe unghiuri care să fie aranjate cam la același nivel unde este subiectul filmat

Camere web FullHD sau 4k?

Totul depinde de calitatea pe care o vrei si de restul tehnologiei de care dispui in prezent. Daca ai un laptop/pc mai vechi, in functie de specificatiile lui vei alege si performantele camerei web. Un laptop cu limitari in streaming wireless nu va fi capabil sa faca streaming video la rezolutii 4k. Asadar, intrebarea ce tip de rezolutie sa aiba camera web are un raspuns subiectiv si depinde de la caz la caz.

Daca aveti nevoie de recomandari, lasati o intrebare in sectiunea comment de mai jos, dar dati-mi detalii despre echipamentele actuale: Ce laptop aveti? Ce internet aveti? Ce conditii de iluminare? Iluminare naturala? Iluminare artificiala etc?

Desigur,

Camerele web 4k (ultrahd) au detalii mai multe în imagine, insa repet, tineti cont de echipamentul pe care va fi utilizata camera web de videochat.

O camera performanta s-ar putea sa fie limitată de echipamentul pe care va fi folosita.

Ce internet este recomandat pentru videochat?

Este lesne de înțeleg de ce mulți fac greșeli la acest capitol și nu pot cere la toți să înțeleagă diferențele de diferite tipuri de internet și aici este vina companiilor de furnizare de internet care pun accent foarte mult pe ciftrele vitezei de internet la DOWNLOAD.

Însă, evident că voi care veți face streaming veți avea nevoie de viteză de UPLOAD, iar cei care privesc/recepționează imaginile video vor fi cei care vor downloada acele imagini. Voi, cei care veți face streaming, veți uploada streaming-ul.

Deci, succint!

Veți avea nevoie de viteze de upload mari, mai ales dacă veți face streaming 4k, recomand cel puțin 200Mb/sec viteza UPLOAD.

Dacă faceți videochat și faceți streaming pe mai multe platforme este evident, că veți avea nevoie de încă 200Mb/sec pentru fiecare platformă în parte. Cifrele sunt relative, cam atât consumă de exemplu o cameră mirrorless a7c cu streaming pe videochat în rezoluție 4k.

Pentru un logitech c920, cifrele sunt mai mici și veți putea să faceți streaming full hd lejer cu un singur abonament la rds de 300mb/sec.

Știu știu…!

Sunt greu de configurat astfel de rețele de internet și de streaming și aveți nevoie de investiții mari și de sfaturi și ajutor tehnic profesional, dacă vreți ca imaginile să fie impecabile.

Echipamente tehnice pentru videochat profesional?

Am vorbit deja despre lumini, haideți să vorbim și despre un setup de echipamente pentru video chat profesionale, pentru că va trebui să exclud camerele web uzuale și trebuie să treceți la camere de filmat profesionale cu obiective dedicate pentru filmarea persoanelor.

Un combo pe care-l pot recomanda eu este pentru pc-uri desktop dedicate + placă de captură + camera video sony a7c + obiectiv cu diafragma între 50mm și 80mm

O alternativă mai iefitnă la Camera Sony a7c ar fi varianta Sony ZV-E10, dar să nu uitați că aveți nevoie de placa de captură pentru a face streaming full hd sau 4k, altfel prin cablul usb conectat direct la cameră veți fi limitat la rezoluția HD (1280x720p).

Da, este ceva de investit și asta fără un abonament de internet cu viteză de upload mare, sau chiar 2 abonamente în paralel cu infrastructură adecvată și lumini de calitate.

Un alt avantaj la un combo de cameră mirrorless este acela al focalizării rapide și poate cel mai mare avantaj este că puteți cumpăra lentile aftermarket care să fie bune specific pentru streaming cu lumină ambientală mai redusă. Lentilele wide de la 12mm până la 24mm cu diafragmă f1.8 o să fie incomparabil mai bună decât orice webcam existent. Și puteți opta pentru lentile fără stabilizare automată, pentru că nu aveți nevoie de stabilizare a imaginii pentru că va sta pe trepied, așadar acele lentile sunt destul de ieftine.

Ajungeți la un mic studio tv semi-profesional deja.

Recomandare camera web pentru videochat 2023


#1 Camera videochat Logitech Brio 500

O cameră web alternativă la c920?

recomandare webcam de videochat

Cele mai bune caracteristici:

 • HDR
 • Zoom 4x
 • Unghi filmare larg

O variantă care se vrea a fi competitivă cu modelul c920 dar îmbrăcată diferit. Senzorul este doar de 4MP și nici nu este nevoie de mai mult pentru o cameră o consider eu Entry-Level. Nu are nighvision și nici nu i-aș fi văzut rostul dacă avea, nu pentru asta a fost concepută.

Deși se poate monta și pe laptop, nu aș recomanda-o a fi folosită pe laptop, trebuie undeva poziționată fix. Imaginile sunt similare cu cele de la c920, iar acest model este Full HD, nu este 4k.

Microfonul este surprinzător de bun, pot zice că este peste c920, dar va recepta toate zgomotele pe care le veți auzi și voi în încăpere.

Nu-mi place că nu poate face streaming în 60fps-uri, ci maximum 30fps.

Ce-mi place este că are conector usb-type c și tonurile de culori sunt mai bune ca BRIO 4K, nu mai are acea tentă de culoare gălbuie ca la modelul Brio 4k.

Păreri PRO:
 • culori bune ale imaginilor
 • microfon bun
 • unghi mare de vizualizare
 • focus decent
 • cablu usb type c
 • ușor de instalat
Păreri CONTRA:
 • sistemul de fixare
 • senzor de doar 4mp
 • doar 30fps

#2 Camera web Microsoft ieftina videochat

Ideală pentru streaming video la videoconferințe sau orice tip de video chat

recomandare camera filmare ieftina 2022

Cele mai bune caracteristici:
 • Rezoluție Full HD
 • Tehnologie TrueColor cu urmărirea feței
 •  Obiectiv din sticlă de înaltă precizie

Acum, ca a cam trecut criza Covid, camerele web au inceput sa-si revina la preturi si stocurile sunt suficiente.

Trebuie sa mentionez ca necesita o iluminare putin mai puternica a spatiului unde va fi montata camera. Este importanta iluminarea pentru focalizarea camerei. Acest model are si microfon incorporat care surprinde. Softul camerei este usor de utilizat. Iar camera este compacta si usor de montat cam pe orice suprafete.
Este cu senzor HD si streaming la cea mai inalta calitate 720p, dar înregistrarea se poate face la rezoluție full hd.

O recomand persoanelor cu echipamente (laptopuri, pc-uri) mai vechi și care au un buget limitat de achizitie.

Descriere

Senzor HD de 1080p

Pentru o precizie si o calitate a imaginii superioare.

2.Chat video HD la 720p

Pentru o experienta la adevarata calitate HD.

3. Obiectiv din sticla de inalta precizie

Ofera calitate cu imagini clare.

4.Tehnologie TrueColor cu urmarirea fetei

Controleaza automat expunerea pentru videoclipuri luminoase, pline de culoare.

5.Certificate pentru Skype

Realizati mai multe lucruri impreuna in HD, cu camerele HD LifeCams de la Microsoft certificate de Skype.

6.Skype for Business

Lucreaza mai bine cu Skype for Business, platforma de comunicatii unificate de la Microsoft destinata intreprinderilor.

Păreri PRO:
 • pret ieftin
 • focus facial bun (daca sunt conditii de iluminare bune)
 • senzor de calitate
 • merge montata usor si cu echipamente mai vechi
 • poate fi montata si pe trepied
Păreri CONTRA:
 • focusul este cam incet, mai ales in conditii de iluminare slaba

#3 Camera videochat web Logitech

Cea mai buna camera web la raportul calitate-preț-performanțe

cea mai buna camera web pentru videochat din 2023

Cele mai bune caracteristici:
 • Full HD
 • Are microfoane incorporate
 • Senzor de calitate mai bună față de modelul anterior

Deocamdată prețurile la acest model au început să-și revină după plenuria din perioada pandemiei. In mod normal nu ar trebui să aibă un preț peste 350 de lei. Decizia vă aparține!

Cea mai populară și bună camera web de videochat performantă. Are un senzor de calitate și microfon incorporat foarte bun. Softul este intuitiv și foarte dinamic. Necesită echipamente ceva mai noi pentru a sustine un streaming FULL HD fara pierderi de cadre (acele streaminguri sacadate). Un internet de 100mb/sec ar trebui sa poata sustine acest bitrate, dar trebuie si laptopul sau pc-ul sa fie capabil sa faca streaming la acea viteza. Sunt laptopuri mai vechi, care abia ating 15-20mb/sec pe wireless, asa ca aveti grija de pe ce o sa faceti streaming.

Este de altfel și cea mai populară și des utilizată webcam din industria adultă de videochat. Senzorul foarte rapid, poate focaliza destul de rapid imaginea chiar și când aceasta se află în mișcare.

Greu să găsești cuvinte de exprimare cu astfel de subiecte nu? Imaginația vă aparține vouă, cititorilor!

A fost și este atât de populară încât cei de la Logitech au scos vreo 5-6 variante derivate din modelul c920, c920s, c920 pro, etc. Toate au același senzor și cu mici îmbunătățiri la capitolul software/culori/etc. Nu o să dați greș alegând varianta inițială c920!

Păreri PRO:
 • pret bun
 • soft cu multe setari LIVE
 • microfon de calitate
 • senzor 1920p foarte bun
 • focus rapid in conditii de iluminare decenta
Păreri CONTRA:
 • nimic

Cea mai bună camera web de videochat

Calitate imagine - 10
Streaming full hd - 10
Raport preț-calitate video - 10
Streaming în condiții slabe de iluminare - 9.4

9.9

Scor total

Logitech HD Pro C920 primește titlul acestui articol pentru cea mai bună camera web de videochat. Raportul calitate imagine-preț-performanțe este net superior.

User Rating: 4.66 ( 29 votes)

#4 Camera web UHD 4K Logitech

Recomandare camera cu rezoluție 4k pentru pretenții

sfat achizitie camera web 4k uhd

Cele mai bune caracteristici:
 • Opțiune UHD HDR
 • Poate filma Full HD la 60 fps (frames pe secundă)
 • Unghi de vizibilitate 90 grade
 • HDR auto
 • Înlocuire fundal pentru streaming pe ecran verde

Da! Uit și un model de webcam capabilă de streaming 4K pentru videochat. Camera web este foarte compacta și arată foarte bine. Este capabila să facă streaming FULL HD la 60 de cadre pe secundă, sau 4K la 30 de cadre pe secundă.

Cablul este usb 3.0 pentru viteza, dar este compatibila și cu porturile usb 2.0.

Acest model se descurca foarte bine chiar și în condiții de iluminare mai slabă. Senzorul este fizic puțin mai mare decât majoritatea camerelor web din acest top, probabil de aici și prețul măricel.

Legat de preț, a rămas cam la același nivel de speculă din perioada pandemiei, când toate camerele web pentru videoconferință au fost cerute de categoria de învățământ online, cererea pentru camerele web a fost extraordinară și a dus la prețuri speculative în categoria camerelor web de videchat! Nu a scăpat aproape nici o industrie de specula produselor din toate industriile. Din păcate prețurile au rămas nesimțit de mari!

Păreri PRO:
 • streaming 4k
 • streaming full hd la 60fps
 • senzor bun si pe lumina ambientala scazuta
 • compacta
 • software bun
Păreri CONTRA:
 • nimic

#5 Camera videochat Logitech Rally Ultra-HD 4K

O camera web PTZ ideală pentru a urmări subiectul filmat

webcam pentru videochat

Cele mai bune caracteristici:
 • PTZ + telecomandă
 • Logitech RightSense
 • Logitech RightSight
 • Logitech RightLight

Nu este deloc o cameră web ieftină, dar camerele PTZ (Pan, Tilt și Zoom) sunt facile pentru anumite categorii de persoane care o utilizează. Fie că este o conferință cu multiple persoane, sau este vorba de videochat, funcția de mișcare a camerei și zoom o să facă diferența.

Ce recomand eu!

Când primiți camera web, s-ar putea să aveți probleme de focus cand folosiți funcția de zoom sau de mișcare a obiectivului, vă recomand să faceți un upgrade la firmware pentru a repara această greșeală a camerei web Logitech Rally Ultra-HD 4K.

Mai sunt mici probleme la camera Logitech Rally Ultra-HD 4K legate de funcția RightLight, culorile imaginilor par să piardă din calitate când este activată funcția. După upgrade-ul firmware-ului, această problemă este ușor îmbunătățită, sper pe viitor la un upgrade ulterior să fie reparată și această problemă. Din păcate prețul mărit mă împiedică să o dau câștigătoare a titlului de cea mai bună camera web de videochat.

Păreri PRO:
 • funcție PTZ utilă
 • calitate materiale
 • zoom optic
 • microfonul de calitate
 • servomotoare silențioase
 • ușor de instalat/folosit
Păreri CONTRA:
 • necesită upgrade de firmware
 • culori spălăcite la imagine cu funcția RightLight activată

group_652572d096168

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

94 Comentarii

 1. Buna ziua. Copilul meu are probleme cu cursurile online, atunci cand participa la videoconferinte, care se vad foarte sacadat.
  Poate modifica setarile la camera web incorporata, in asa fel incat laptopul sa functioneze fara probleme?
  Are un Medion WIM 2020. E din 2008. HDD 120 gb, RAM 3 gb, procesor Intel single core 2 ghz.
  Da, stiu, este mai vechi, insa intreb ce poate face ca sa ii creasca performanta?
  Daca primesc raspuns, voi fi notificat si pe e.mail, va rog?
  Multumesc.

  1. Salut Valentin,
   Poate seta videoconferinta pe o rezolutie inferioara, iar in functie de windows-ul instalat poate imbunatati putin performantele windows-ului.
   Click dreapta pe iconita My Computer (computerul meu) –> Properties –-> Advanced system settings–> tabul Advanced –-> prima setare „Performance” apesi Settings–-> bifezi casuta „Adjust for best perfromance”–> Apesi Apply si Ok.
   Si, bineinteles ca trebuie inchise cat mai multe taburi inutile cu site-uri care nu au legatura cu invatamantul online si implicit softuri pornite care, la fel, nu au legatura cu cursurile .

 2. Bună
  Am un laptop hp pavilion G6 achiziționat cam de 7 ani cu windows 8. A stat mult nefolosit dar de când cu corona îl folosim des la videoconferințe (zoom) la lumină artificială, bec. Camera mea este cea mai slabă din câte am văzut eu în sensul că redă imagini foarte șterse și neclare în ciuda oricărei setări. Aș vrea un webcam decent pt videoconferințe. Vă rog spune-mi ce s-ar potrivi ca specificații.
  Vă mulțumesc anticipat

 3. Buna. O parere despre care crezi ca ar fi mai bun pentru videochat.Logitech brio ultra ,Logitech brio stream sau logitech streamcam? specific ca am un i5-7500 ,3.4 GHz, memorie 16.GB,64 bit, x64 procesor. multumesc

 4. Buna ziua,
  Avand in vedere perioada aceasta in care scoala on line este necesara, ma intereseaza daca exista vreo camera care sa urmareasca singura cadrul didactic care preda in clasa.
  Multumesc.

  1. Salutare,
   Exista si posibilitatea achizitiei unei camere video normale sau DSLR si conectarea ei prin intermediul unei placi de captura de pe care se poate face streaming.
   Din cauza cererii foarte mari, cam toate camerele dispar, un model bun pentru subject tracking ar fi modelul : Logitech QuickCam Orbit AF

   1. Bună ziua
    Vreau sa achiziționez un leptop/pc și un mirrorless pentru videochat
    Buget 3.000 E total
    La ce ar trebui sa fiu atent in la achiziționarea?
    Menționez ca locuiesc în Germania și viteza maxima e de 50 mps/sec
    Și as vrea sa activez pe chaturbate și vreau claritate maxima cum sunt la modelele de pe prima pagina
    Mulțumesc frumos

    1. Salutare,
     Vei face achiziția în România? 3000 euro sau 3000 lei? Laptop sau pc? Ca sunt confuz dacă mergi pe varianta de laptop sau pe pc desktop întreg cu monitor etc.
     În Germania nu știu să caut magazinele la care o să faci tu comandă.

 5. as dori ocamera sa aiba si microfon incorporat pentru nepretentiosi, usor de utilizat, fiabila.
  Ce imi recomanzi intre logitech c270 si trust tyro full hd? multumesc.

  1. Salut,
   La raportul pret performanta Trust Tyro este mai buna, dar la ambele variante vei avea nevoie de o iluminare adecvata a camerei pentru a avea rezultate bune la calitatea imaginilor. Ambele au un senzor cam mic.

 6. Bună ziua !
  Ceva informații despre o camera web pe care să o folosească elevii la școală, iar in clasă elevii au lumină artificială (tuburi fluorescente) !
  Ceva care să aibă un focus bun , cu microfon incorporat, sa poată fi montată pe trepied !
  Ce recomandați ??
  Mulțumesc frumos și o zi frumoasă în continuare !

 7. Salut,

  Pentru un i7-3700Q , 16gb ram, 256gb ssd , gtx 1060 6gb . Ce camera ai recomanda in vederea folosirii ei pentru videochat?

  Ms frumos

  1. Salut,
   Sistemul in sine nu are prea mare relevanta pentru calitatea imaginii, camera face treaba. Nu stiu ce buget este alocat investitiei.
   O camera de 1500 de lei pe un sistem de 1000 de lei are aceeasi calitate a imaginii ca si pe un sistem de 5000 de lei.

 8. Buna ,
  Te rog o parere, ptr un laptop IntelR Core(Tm) i7-4710HQ cpu@ 2.50ghz ,8Gb ram ,64bit /windows 10 ,am lumina naturala ,sau o lampa 🙂
  camera web din prezent este un logitech pro9000 ,dar s-a dus timpul ei 🙂
  Bugetul ar fi cam1200ron maxim
  Iti multumesc mult !

 9. Buna seara. Folosesc un Lenovo intel(r) core TM i5-6200 cpu , am internet de 1000 fiberlink insa recent am cumparat un router ieftin (tenda F300) celalalt stricandu-se, la fel foloseam logitech c920 , schimband-o cu un Trust Hd, dar foarte slaba calitativ. Calitatea mea de streaming a devenit f slaba, ar trebui schimbat router-ul? Pc-ul schimbat? Windowsu schimbat? Camera?

 10. Salut, sincer laptopurile nu trebuie sa fie ultra performante, importante sunt camerele web si iluminarea din incapere. Oricum, nu pot sa recomand camerele web incorporate in laptop, va trebui sa achizitionezi separat.
  Nu mi-ai spus ce buget ai pentru investitie, cat buget alochezi pentru fiecare laptop + camera web.

  1. Pentru Romania, mac-urile nu sunt populare, foarte putini stiu sa lucreze pe ele. In plus, softurile de Mac pot ajunge sa coste foarte mult in cazul in care va fi nevoie de softuri aditionale.
   Mai bine mergi pe un model business de la Lenovo: Laptop Lenovo Yoga Slim 7
   Caruia sa ii pui un Logitech C920 si foarte important este si investitia in iluminare.

  2. Da, e intuitiv Mac-ul, dar daca o sa ai probleme tehnice si esti invatat cu Windows-ul va fi dificil sa rezolvi problemele. Eu am experienta de 25 in IT si sunt praf la utilizarea mac-ului. Pentru taskuri simple de genul streaming si atat, poate fi ok un Mac. Dar orienteza-te spre un model cu procesor M1.

 11. Buna,ca sa deschizi un studio trebuie sa fi lucrat ca sa stii unele secrete…ex..ce model ai,ce varsta,cum arata,ce stie si la ce site se potriveste.Nu e simplu deloc.Acum modelele lucreaza acasa,trebuie sa aduci ceva nou sa le atragi….sunt foarte multe secrete in domeniu..nu e deloc simplu…..

 12. Bună, am o camera logitech 4k brio sunt foarte mulțumită de calitate, parca ar avea filtru de înfrumusețare asa se vede, întrebarea este.. Îmi poți recomanda un webcam care sa aibă aceleași specificații, calitate, care sa redea culori hdr cu senzor foarte sensibil la iluminare scăzută dar sa aibe și telecomanda? Ce părere ai de PTZ 4K UHD , 15X USB 3.0.. PTZ tely sau ce Imi poți recomanda sa aibe aceleași calități ca și brio 4k de la logitech

  1. Nu prea ai alternative de camere web. PTZ sunt scumpe pentru ce ofera și nu este o mare diferență. Mai este și varianta unui aparat mirrorless pe care să-l conectezi printr-o placă de captură la un pc. Iar ca telecomandă să folosești un smartphone pentru control. Avantajul este că le poți folosi ca aparat profesional outdoor, dezavantajul este prețul și faptul că este mai costisitor de folosit.
   Cea mai apropiată de 4k brio este : Logitech C922 HD Pro Stream
   O folosesc toți streamerii online, dar este mai slabă decât 4k brio și evident fără telecomandă.

   1. Da, nu contează prețul camerei ptz, ceea ce doresc e sa aibe calitățile de la logitech brio 4k pe care o dețin deja dar e incomoda fără telecomanda..
    Crezi ca PTZ 4K UHD , 15X USB 3.0.. PTZ se apropie cât de cât de aceasta? Ca și calitate? Sunt dispusa sa plătesc mai mult dar sa ofere același calitate și sa aibe telecomanda

   2. Am cumpărat pana la urma Camera videoconferinta Logitech Rally Ultra-HD 4K, Zoom 15X
    Da are telecomanda, dar are un focus foarte prost calitativ și niște culori f urate fata de logitech 4k brio.. Nu pot sera culorile sub nici o forma.. În camera se vad culori frumoase dar mereu în ceata, și fata e alba ca laptele deși nici pe departe nu sunt asa.. Deci logitech 4k brio chiar e o camera superba, păcat ca nu are telecomanda 🙁

    1. Buna,
     Incearca sa dezactivezi functiile RightSight and RightSene.
     Eventual sa incerci sa modifici setarile si la Automatic image control.
     Nu ar trebui sa aiba astfel de probleme.

 13. Buna Flavius
  Intrebare: folosesc o cam ptz pro2 si din cand in cand se face ceata si incepe slow motion.
  Mentionez ca folosec un I7 ca si configuratie cu 8 ram iar conexiunea e de la digi de 1000(zic ei).
  Intrebarea mea de la ce ar putea fi situatia asta la imagine ceata? Posibil sa fie placa video ?
  Multam mult.

  1. Buna,
   Slow motion in sensul de miscare sacadata? Poate fi o configuratie gresita, cel mai probabil este setat un bitrate mai mic sau are legatura cu setarea FPS. Ce soft folosesti?

   1. Buna, multumesc raspuns in primul rand.Da exact sacadata imaginea, se blocheaza , iese din focus imaginea si ma misc in reluare pe imagine iar dupa cateva secunde uneori isi revine.Nu stiu neaparat la ce referi cabd zici soft.
    Folosesc un splitcam.
    Soft te referi la …?

    1. Programul pe care-l utilizezi când folosești camera. Ca bănuiesc ca este pentru videoconferință camera web. Cu ce program o sa deschizi? Sau când vezi imaginea sacadata… cu ce program ai deschis camera când apare sacadata? Dacă folosești doar Splitcam, încearcă și OBS și vezi dacă mai apare problema.

   2. Da pentru videoconferinta.
    Acum ma uitam si e vb de visitx ca si soft.
    Cineva imi zicea ca e posibil sa fie placa video veche sau sa fie din cauza internetului.

    1. Iti trimit nr meu pentru Signal pe emailul cu care te-ai inregistrat cand ai trimis comentariul, daca poti instaleaza pe telefon Signal si vorbim acolo. Ca nu pot spune concret care este cauza fara sa stiu foarte multe detalii.
     Nu pot sa intru pe WhatsApp.

 14. Buna! Poti veni in spijinul meu cu o recomandare pentru o camera video? Folosesc acest Laptop HP Pavilion 15-eg0084nq cu procesor Intel® Core™ i5-1135G7 pana la 4.20 GHz, 15.6″, Full HD, 8GB, 256GB SSD, Intel® Iris® Xᵉ Graphics, Free DOS, Silver, dar nu sunt convinsa daca este ok camera laptopului sau este nevoie de una mai buna. Am achiziționat si un kit lumina continua Softbox pentru imbunatatirea sesiunilor video. Multumesc anticipat!

  1. Buna,
   Este mai slaba camera web a laptopului decat cea a unui smartphone de 300 de lei.
   Nu au cum sa incapa camere performante in acel ecran subtire.
   Modelul: Logitech C920 PRO ti-l recomand.
   Sa nu uiti sa conectezi camera web la portul usb 3.0 (cel albastru) al laptopului.
   Multa bafta!

 15. Salut ! Am si eu o camera ptz pro 2 logitech. Mi se pare ca calitatea imaginii nu e prea ok desii conditiile de iluminare sunt destul de bune. Nu are acele culori bune , face autofocus intarziat si isi pierde luminozitatea atunci cand se misca. Care ar putea fi problema ?

   1. Multumesc mult pentru raspuns ! Nu prea ma pricep cum se face asta. Ma poti ajuta cu ceva mai concret ,adica unde se poate face upgrade-ul asta? Si in care usb ar trebuii sa fie camera ?

    1. In usb 3.0 (cele albastre), iar setarile le poti face in softul cu care folosesti camera. Zi-mi ce soft folosesti.
     Cat despre firmware vad ca este scos de pe site-ul de support oficial al logitech. Am gasit o sursa de download alternativa: Logitech PTZ PRO 2 Software & Firmware
     Descarci ambele softuri pentru windows, si faci update-ul firmware-ului cu al doilea soft, este relativ simplu, apesi un buton de update si face el tot. Apoi in softul pe care-l folosesti pe camera trebuie sa ai setari de auto pentru white-balance si auto-exposure, trebuie sa le dezactivezi si sa vezi daca se imbunatateste cu ceva focusul.

 16. Salut,
  O sa ai ceva probleme cu softurile si instalarea camerelor logitech pe Mac-uri.
  Cat despre camere, la cate ai enumerat probabil as putea sa scriu un articol intreg ca sa diferentiez fiecare model in parte.
  Mergi pe c920 varianta cea mai ieftina, este mica diferenta intre ele.
  Brio 4k este buna dar trebuie sa iei in considerare o conexiune la internet foarte rapida daca folosesti streamingul 4k.

 17. Salut,
  Era pusa pe auto-moderare sectiunea de comentarii. Am stat departe zilele astea putin de internet.
  Mergi pe C920, oricum vei avea nevoie de lumini difuze pentru calitatea imaginii.
  Asteapta sa iti ajunga camera, apoi vei vedea ce faci cu adaptorul. Sunt unele modele de camere care vin cu adaptor.
  Sunt de profesie Full Stack Developer, dar inactiv. Nu mai activez in web-design. Ce tip de website voiai?

 18. Bună, ști vreo alternativa la camera logitech rally4k? Ceva de la o alta firmă poate dar sa se apropie de calitatea acestei camere sau chiar să o depășească? Nu îmi plac culorile de la rally4k.. Sunt șterse și pe focus parcă nu stă chiar asa de bine..poate ști o alternativă dar tot cu telecomanda 🙂 ms frumos

  1. Buna,
   Majoritatea PTZ-urilor au probleme de focus.
   Ca alternativa recomand sa incerci : ClearOne UNITE 200
   Dar nu este capabila de stream 4k.
   Incearca si un upgrade de firmware pentru rally 4k, s-ar putea sa isi imbunatateasca focusul. Si poti anula auto-expunerea camerei, s-ar putea ca acea setare sa afecteze calitatea culorilor.

 19. Salut.Îmi poti recomanda o camera pentru videochat wireless sau prin orice conexiune fără fir?Un MAC late 2017 upgradat la 16 gbram,1 tera ssd este bun pentru 5-6 site-uri de videochat care sa ruleze in același timp?

  1. Salutare,
   Nu prea ma pricep la MAC-uri, insa nu vad de ce nu poti deschide 4 streaminguri simultan. Nu prea inteleg ce vrei sa realizezi mai exact?!
   Vrei sa faci 4 streaming-uri separate cu 4 camere web separate printr-un singur laptop si vrei camere wifi?
   Nu stiu sa existe camere web wireless atat de performante, insa iti recomand sa cumperi 4 laptopuri cu windows mai ieftine, in dauna unui MAC scump si puternic.
   Pui 4 camere web : Logitech C920
   , la fiecare laptop si ai terminat povestea. Economisesti mai mult asa si ai si stabilitate.

   1. Am cumparat un laptop Samsung Book Pro 2021 cu 16 gb ram,procesor i7 1180,placa video dedicată 4gb,și o camera logitech connect wireless 1080 full-HD,vreau sa fiu pe 6 site-URI simultan și nu știu dacă face fata laptopul.Folosesc tv ca desktop secundar la ecranul laptop-ului.Deocandata nu știu cum sa conectez camera wireless la laptop cu Windows 10 pro.

    1. Salut,
     O sa faca fata, nu te pot ajuta insa la instalarea camerei. Incearca sa folosesti usb 3.0,portul albastru al laptopului, este posibil sa fie cauza.

 20. Bună,te rog frumos am nevoie de un sfat și ajutor.Am cumpărat o cameră videoconferință Ligitech Conference Group 10X,dar nu sunt absolut deloc mulțumită,ce soft îmi recomanzi să deschid camera și ce alte setări ar trebui să fac?Înainte am folosit C920 și eram super încântată de culori doar că am vrut telecomandă și zoom dar din păcate am făcut alegerea greșită cănd folosesc funcția zoom se văd culorile diferit față de cum erau inițial și în ceață.Mulțumesc

  1. Buna,
   Da, sunt probleme cu majoritatea camerelor PTZ, isi pierd focusul cand misti camera sus-jos si stanga-dreapta.
   Incearca sa upgradezi firmware-ul camerei, uite un link de download pentru windows 10: Group firmware upgrade
   Nu stiu ce versiune ai acum la ea, dar merita sa incerci. Este destul de intuitiv upgrade-ul, numai sa lasi sa termine complet de upgradat, sa nu scoti cablul camerei in procesul de upgrade.
   Dupa aceea revino cu rezultatele, daca sunt imbunatatite.

   1. Sincer mă gândesc să o trimit înapoi,deja nu este clar ceea ce îmi doream,dar nu inainte să incerc și ceea ce mi-ai spus.Dar nu imi trebuie un soft anume cu care să o deschid nu?Am setat culorile cum am vrut și cand am intrat pe un site anume,totul eta complet diferit,rezoluție culori umbre,foarte ciudat.Ce cameră îmi recomanzi în cazul în care mă hotărăsc să o trimit înapoi,eu aș vrea o imagine cristalină culori frumoase,am uitat să precizez că am un PC I7,internet 300MG îmi trebuie oare un router care să-mi redea rezoluția și să susțină biții pe care camera ii emite,ufff te rog frumos chiar nu mă pricep.

   2. Am încercat cu group firmware dar ciudat îmi spune device not found
    Nu vreau să te bombardez cu frustrarea asta a mea,dar am găsit firmware version la ea este 8.6.132,exprim version 2.6
    Firmware CRC 0X5115
    Sensor version 4 38

    1. Este prea dificil sa te ajut fara sa fiu de fata. Sunt multe variabile care pot fi cauzele, daca mai este valida perioada de 30 de zile de retur iti sugerez sa te intorci la c920.

 21. Salut Flavius, in 2022 ce camera pt videochat recomanzi?:P Am vazut, de exemplu, pe chaturbate ca cele mai top fete folosesc si cele mai bune camere… Ai idee ce folosesc fetele alea? Ms

  1. Salut,
   Majoritatea folosesc c920 și camere PTZ. Iar cele de top folosesc mirrorless-uri. Cred ca folosesc Sony a7c, nu sunt nici eu sigur, nu sunt acolo cu ele. Sunt multe optiuni.

 22. Salut. Am o camera logitech brio stream edition pe un desktop i7. Nu inteleg de ce mi se vede imaginea pe chaturbate cam intunecata si stearsa…mentionez ca 2 becuri led de 20W in tavan deasupra modelului si plus o umbreluta alba pt foto la care am si acolo 2 becuri led. Umbreluta este pozitionata in fatza modelului. Folosesc softul camerei dar nu prea reusesc sa ma descurc pe acolo deoarece spre deosebire de softul de la c920 lipseste optiunea de GAIN. Imi ramane doar optiunea de brightness care daca o dau pe mai mult mi se lumineaza imaginea dar intr-un stil urat si sters…nu inteleg unde trebuie umblat ca sa se vada luminos si culorile vii. Poate ma ajuti tu. Mersi frumos

 23. Buna Flavius. Am nevoie de recomandarea ta pentru cumpararea unei camere web.
  Laptopul meu este Lenovo ideapad 320, desktop resolution 1920x 1080, bit depth 8-bit, windows 10. Internet fibra optica Digi 4G. Voi cumpara si obiecte de iluminat camera. Buget 500 Lei. Multumesc.

 24. Salutari , am creat o camera de videochat , cu camera logitech cc3000e , doar ca pe mine ma deranjează sunetul nu se aude clar și are întreruperi are un ritm sacadat , ,ma puteți ajuta cu un sfat ce se poate face in privința asta cum trebuie conectat sunetul separat de camera specificata unde trebuie umblat , nu am găsit pe nimeni sa se priceapă la asta, aștept un ajutor

  1. Salut,
   La ce computer este conectată camera? Și la ce distanța va trebui sa ajunga sunetul de microfon față de calculator sau laptop?
   Și cam ce buget vei aloca pentru un microfon extern?

 25. Salut Flavius!

  As vrea sa cumpăr o camera Sony ZV 1 pt VC crezi ca funcționează?
  Este pentru streaming si cei care o folosesc fac mai mult clipuri pt Youtube , dar oare o pot folosi pe VC?
  Vine cu 2 baterii, dar ma gandesc daca o pot folosi si 8-9 ore continuu de ex si sa o tin in priza..?

  Laptopul e un Hp mai nou, nu i cunosc detaliile, dar am si calc daca nu face fata laptopul camerei web.
  Mersi frumos!

  1. Salutare,
   Da! Funcționează și cu conectarea prin cablu usb, dar să te asiguri că ai cablu de date usb (să nu fie cablu de încărcare) și trebuie câteva setări în cameră făcute pentru a fi detectată cu OBS.
   Dacă vrei un broadcast (streaming) mai sigur și mai eficient care să suporte setările maxime, îți recomand să mergi pe varianta unei plăci de captură și conectezi camera via HDMI.

 26. Buna. Vreau sa cumpar o camera pt videochat Logitech Rally Ultra-HD 4K insa nu stiu ce computer sa iau pt aceasta. Ce imi recomanzi? Bugetul este nelimitat.

  1. Buna,
   Un sistem desktop te va avantaja pe viitor. În cazul în care vei trece la o camera profesională mirrorless, poți să faci streaming cu ea prin placa de captură pe care să o montezi într-un sistem desktop.
   Ceva de genul acesta te va asigura: Sistem PC Core i9 11900KF
   Nu este obligatoriu să fie atât de puternic, dar este oarecum future proof.
   Iar ca placă de captură, în caz că vei trece la o camera mirrorless poți merge pe placa de captură: Placa de captura Elgato
   Suportă rezoluții 4k si 60fps! Dar vei fi nevoită să montezi placa ulterior. Dacă nu ai cumpărat camera logitech, poate te orientezi direct la o cameră mirrorless si acel sistem.

 27. Buna, am si eu o problema, poate ma poti ajuta, am webcam Logitech 920, iar cand intru live, membrii imi spun ca se aude un zgomot puternic si deranjant, ca un elicopter ceva de genul, am intrat si eu sa vad cum e si au dreptate. Am incercat sa vad fara webcam Logitech daca mai scoate sunete ciudate si se aude doar cu ecou cand vorbesc, fara alte sunete pe fundal, cu camera laptopului, este un pc nou din martie…Mentionez ca nu pun muzica, totul este pe mute.l, cand am muzica este si mai tare zgomotul. Ma poti sfatui ce sa fac pentru a oprii acest sunet ciudat? Eu cred ca este de la webcam…dar nu stiu…

  1. Bună,
   Posibil să fie un contact imperfect. Cablul jack de sunet poate nu este bagat complet in placa de sunet. E greu să diagnostichez de la distanta. Schimba toate cablurile dacă ai ocazia.

 28. Este un acer nitro 5 gaming, cand l-am cumpărat in martie anul acesta, am chemat pe cineva sa imi instaleze Windows si a zis ca nu merge placa de sunet, ca nu merge driverul pentru ea…m-am dus la emag si un baiat de la casierie a zis ca merge si ca il face el, a umblat putin prin el ce a facut nu stiu și mi-a zis ca merge…cand am început treaba pe el toată lumea imi spune de acest zgomot. Daca este o problema din laptop, asta tine de garantie…
  Ce ma sfatuiesti sa fac?

 29. Aseara am incercat sa intru live cu webcamul laptopului si am pus casti, nu se mai auzea zgomot tare doar eu cand vorbeam era ecou. Fara casti se auzea zgomot

 30. Dețin un Panasonic lumix gh5 ii și un laptop Asus ROG strix i7 13650hx 16gb ram placa video rtx 4050
  Vreau sa transmit live pe chaturbate
  Și as avea nevoie de cineva care sa facă setările camerei video lumix gh5 ii si nu ma pricep exact și nu găsesc nici un tutorial care sa ma ajute… vreau sa se vadă clar și sa focalizeze cum trebuie iar dacă poți întra prin teamwiver și sa faci setările camerei+obs prin aplicația lumix ar fi super și bineînțeles contra-cost … apelez din nou la tine pentru ca ești de ajutor și odată m-ai ajutat gratis acum 1-2 ani daca ar acum nu va fi gratis dacă ma poți rezolva cu problema

  1. Salut,
   Din păcate nu ma pricep asa bine la Mirrorless-uri și la platformele pentru videochat. Dar o sa incerc să te ajut … trimite-mi pe contact@flavius-tech.ro id-ul de la teamviewer.
   Recent am făcut cont pe Patreon și poți să devii membru activ cu 5$/lună, poți ține activat calitatea de membru pentru cât consideri tu necesar că trebuie.
   Link-ul: https://www.patreon.com/FlaviusTech
   PE: A trebuit să plec în seara asta și nu te mai pot ajuta, lasă un mesaj mâine în jurul orei 18:00

 31. Salut, am vorbit pe mail , pc-ul nu este necesar de schimbat , si daca ar fi am altul personal mult mai performant(i713700k,z790,ddr5 64 gb ssd 1tb etc) in cazul in care este nevoie , momentan am comandat o placa video 4080 asus , deoarece acel RX deja este foarte invechit si cauzeaza probleme , ca si camera nu doresc sa trec de 10.000 lei , ceva cuprins intre 3500-6000 si o sugestie de mai mult de atat daca se poate macar sa compar , am observat ca majoritatea studiourilor folosesc un sony a6000 serie dar nu stiu modelul exact + un obiectiv cred eu de 50mm . Schimbarea de la rally la asa ceva e datorata de invechire si calitate , plus devine foarte basic rally-u in industria asta si cred eu se poate mai bine , adica nu doresc neaparat streaming la 4k dar cat mai mult fps la 1080 si calitatea video cred ca e deajuns. In plus de asta mai vorbeam cu cineva de o linie dedicata de internet ptr upload mai mare , daca stii cumva ceva de acest aspect ? Multumesc frumos pentru timp si rabdare !

  1. Salut,
   Varianta mai scumpă ar fi un combo de camera : Sony a6700
   Ca obiectiv: Obiectiv 24mm
   Și placă de captură obligatoriu: Placa captura pci Avermedia
   Iar varianta mai ieftină ar fi să mergi în loc de Sony a6700 pe varianta: Sony zv-e10
   Împreună cu același obiectiv. Dacă mergi pe varianta aceea de obiectiv înseamnă că poți să folosești lumini mai slabe și mai compacte, nu ai nevoie de umbrele de difuzie.
   Sunt foarte bune la focus camerele Sony, de aceea îți recomand numai Sony.
   Apropo: sony zv-e10 are ofertă foarte bună, mă gândesc și eu să o cumpăr pentru canalul mey de youtube. În mod normal este 3500 de lei cea fără obiectiv.

   1. Chiar sony zv-e10 imi tot sarea si mie in ochi pe emag si ma gandeam , placa aceea de captura este cea mai buna sau pot lua ceva mai bun ? Vazusem in alt thread de al tau un elgato daca nu ma insel . Deci in concluzie sony zv-e10 cu obiectivul acela de 24mm separat ar fi comboul perfect momentan , daca nu sunt foarte multumit o voi da retur si probabil voi baga mana mai adanc pentru un a6700 pentru ca probabil este o diferenta destul de mare nu ?. Eu cred totusi ca am si o problema la internet si cei 1gb de la digi nu sunt suficient desi pe speedtest am upload 300mb dar probabil doar domestic e viteza aia si in realitate e mult mai putin , plus au montat un modem de tot rasul , ma gandeam sa cumpar si un router foarte bun ai idee daca e vreo diferenta ? Am vazut ca linia aceea dedicata de internet e undeva la 250 euro 900mbps parca. Am dat subscribe pe patreon , mersi pentru ajutor

    1. Nu cred că este de la rds.
     Da! Elgato sunt cele mai folosite, dar sunt și plăci de captură de 30 de euro care pot avea calitate similară. Am ales una cu intrare și ieșire hdmi pentru a scoate semnalul de la cameră pe un tv sau monitor separat de monitorul sistemului.
     Nu sunt mari diferențe de streaming între a6700 și zv-e10, mai mult la filmări și la fotografii se pot face diferența, nu la streaming.
     Obiectivul este important, sa aibă f-stop cât mai mic. f1.4 sau f1.8 este ideal pentru indoor film.

 32. Buna! Ce parere ai despre camera Logitech PTZ Pro 2 pt videochat?
  Ce internet are nevoie si ce pc imi recomanzi? multumesc

  1. Buna,
   La calitatea imaginii este slăbuță pentru prețul oferit, însă are funcția pan/tilt care este foarte utilă pentru urmărirea subiectului.
   Recomandabil ar fi o soluție de mirrorless sony și un obiectiv dedicat pentru video si o placa de captura pentru claritatea mai buna a imaginii si focusului.Îți va lipsi aceea funcție pan and tilt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button