Recomandari Flavius-Tech

Recomandare camera web pentru videochat 2019

Sfat achizitie cea mai buna camera web de videochat

A venit vremea sa abordez un subiect caruia nu prea i-am dat atentie deloc, si anume, cum sa alegi cea mai buna camera web pentru videochat in 2019. In primul rand trebuie sa mentionez ca senzorul camerei web este cea mai importanta componenta.

Un senzor 4k sau FullHD de calitate va face diferenta in alegerea celei mai bune camere web din 2019 pentru video conferinte.

Conditiile de iluminare au un rol foarte important pentru a obtine rezultate cat mai bune pe camera web de videochat.

Ce camera web sa cumpar pentru videochat ?

Fiti atenti…

Senzorul de calitate face diferenta. Al doilea criteriu important il constituie iluminarea spatiului unde va fi folosita camera web.

Apoi, rezolutia pe care o vreti.

Tineti cont de viteza internetului vostru cand alegeti rezolutia camerei web in care o sa faceti streaming!

Da,

Multi nu sunt atenti la viteza internetului, chiar si cei care au internet Gigabit de la RDS nu isi dau seama de greselile ulterioare pe care le fac.

Nu e de ajuns sa ai internet de mare viteza, mai trebuie si un router gigabit pentru rds foarte performant. Pe langa asta, laptopul sau pc-ul la care va fi conectat webcam-ul trebuie sa suporte un „bitrate mare” ca sa poata sa faca streaming la o rezolutie mare.

Asadar, un cumul de factori de care sa tineti cont cand aveti asteptari mari.

Camere web FullHD sau 4k?

Totul depinde de calitatea pe care o vrei si de restul tehnologiei de care dispui in prezent. Daca ai un laptop/pc mai vechi, in functie de specificatiile lui vei alege si performantele camerei web. Un laptop cu limitari in streaming wireless nu va fi capabil sa faca streaming video la rezolutii 4k. Asadar, intrebarea ce tip de rezolutie sa aiba camera web are un raspuns subiectiv si depinde de la caz la caz.

Daca aveti nevoie de recomandari, lasati o intrebare in sectiunea comment de mai jos, dar dati-mi detalii despre echipamentele actuale: Ce laptop aveti? Ce internet aveti? Ce conditii de iluminare? Iluminare naturala? Iluminare artificiala etc?

Desigur,

Camerele web 4k (ultrahd) au detalii mai multe in imagine, insa repet, tineti cont de echipamentul pe care va fi utilizata camera web de videochat.

O camera performanta s-ar putea sa fie limitata de echipamentul pe care va fi folosita.

Sfat achizitie si recomandare camera web pentru videochat

Camera web HD Microsoft ieftina

recomandare camera web ieftina 2019Iata un model destul de ieftin de webcam ideal pentru video chat. O camera web cu un senzor de calitate cu rezolutie FHD 1920p.

Trebuie sa mentionez ca necesita o iluminare putin mai puternica a spatiului unde va fi montata camera. Este importanta iluminarea pentru focusul camerei. Acest model are si microfon incorporat care surprinde. Softul camerei este usor de utilizat. Iar camera este compacta si usor de montat cam pe orice suprafete.
Este cu senzor HD si streaming la cea mai inalta calitate 720p.

O recomand persoanelor cu echipamente mai vechi si care au un buget limitat de achizitie.

Pareri PRO:
 • pret ieftin
 • focus facial bun (daca sunt conditii de iluminare bune)
 • senzor de calitate
 • merge montata usor si cu echipamente mai vechi
 • poate fi montata si pe trepied
Pareri CONTRA:
 • focusul este cam incet, mai ales in conditii de iluminare slaba

Camera web FULLHD Logitech

cea mai buna camera web pentru videochat din 2019Cea mai populara si buna camera web de videochat performanta. Are un senzor de calitate si microfon incorporat foarte bun. Softul este intuitiv si foarte dinamic. Necesita echipamente ceva mai noi pentru a sustine un streaming FULL HD fara pierderi de cadre (acele streaminguri sacadate). Un internet de 100mb/sec ar trebui sa poata sustine acest bitrate, dar trebuie si laptopul sau pc-ul sa fie capabil sa faca streaming la acea viteza. Sunt laptopuri mai vechi, care abia ating 15-20mb/sec pe wireless, asa ca aveti grija de pe ce o sa faceti streaming.

Pareri PRO:
 • pret bun
 • soft cu multe setari LIVE
 • microfon de calitate
 • senzor 1920p foarte bun
 • focus rapid in conditii de iluminare decenta
Pareri CONTRA:

Camera WEB 4k Logitech

sfat achizitie camera web 4k uhdIata un model de webcam capabila de streaming 4K pentru videochat. Camera web este foarte compacta si arata foarte bine. Este capabila sa faca streaming FULL HD la 60 de cadre pe secunda, sau 4K la 30 de cadre pe secunda.

Cablul este usb 3.0 pentru viteza, dar este compatibila si cu porturile usb 2.0.

Acest model se descurca foarte bine chiar si in conditii de iluminare mai slaba.

Pareri PRO:
 • streaming 4k
 • streaming full hd la 60fps
 • senzor bun si pe lumina ambientala scazuta
 • compacta
 • software bun
Pareri CONTRA:
 • nimic
Tags

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 23 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2020, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close