Recomandari Flavius-Tech

Alegere Scaun Bun de Gaming Confortabil în 2024

Top 7 cele mai bune scaune de gaming recomandate

În 2024, am facut un clasament din 7 scaune de gaming cu diferite niveluri de confort, ideea este să găsesc cel mai bun model de scaun pentru gaming la raporturile de calitate/preț/confort.

Am mai abordat o dată subiectul scaunelor de gaming în trecut, dar nu am făcut o detașare concretă la raportul preț/calitate/confort.

La origini, scaunele pentru gameri sunt derivate din scaune de birou directoriale, cu mici modificări ca să se diferențieze cele de gaming față de cele office.

Invitație pe canalul Youtube

Da!

Corect!

Totul este de gaming in 2024!!!

Am observat în ultimii 4-5 ani ca producătorii pun cuvantul „Gaming” la absolut orice produs, avem covoare de gaming, mousepad de gaming, monitoare gaming, etc, ati prins ideea.

Cam greu să găsești cel mai bun scaun gaming în atât de mult marketing nu?

Recomandare cel mai bun scaun gaming pe 2024 + TOP 7

Iată 7 scaune de gaming alese în funcție de bugete, unul ieftin LOW-END, unul moderat MID-RANGE, și un scaun de top HIGH-END pentru gameri.

#1 Scaun Gaming Profesional Dr.Shield GTS, King Size

Unul dintre cele mai bune rapoarte calitate/preț/confort pe 2024

scaun gaming 2024

Cele mai bune caracteristici:
 •  Cadru din oțel
 • Șezut și spătar din spumă poliuretanică High Resilience
 • Echipat cu pernă lombară și cervicală
 • Easy install
 • Sistem de ridicare cilindrică cu gaz
 • Spătar reglabil între 90 – 180 grade
 • Înălțime reglabilă între 126 – 134 cm
 • Roți silențioase

Dacă în fruntea listei noastre de priorități stau mai ales materialele de calitate, atunci acesta este scaunul de gaming perfect: are o structură din oțel foarte rezistent, cu o grosime de 1,3 cm, care garantează calitatea și stabilitatea până la 25 de ani, iar șezutul și spătarul sunt din spumă poliuretanică High Resilience cu funcție Memory, care se adaptează perfect corpului și îți dau o poziție naturală și confortabilă.

Compoziția este îmbrăcată în piele sintetică gândită special pentru sesiunile îndelungate de gaming: este tratată să reducă transpirația și știm cu toții cât de util este această funcție, mai ales pe timp de vară.

De ce nu este confortabil?

Ziceam mai sus în articol că dacă vreți un scaun confortabil, atunci aruncați o privire la scaunele directoriale, cele de gaming sunt orientate mai mult spre funcția de corectare a poziției corpului, nu neapărat de confort.

Bonus:

Bifează certificări cu duiumul, iar asta nu dă bine doar în prezentare, ci și practic, în gamingul de zi cu zi. De exemplu, pistonul pe gaz din clasa 4 este certificat SGS, dovadă certă că Dr. Shield GTS poate susține o greutate de până la 150 kg – iar asta nu găsești prea des la nivel european.

Adaugă aici și certificarea Bifma și ai încă o asigurare de siguranță și sustenabilitate. În paranteză fie spus, certificările acestea vin la pachet cu teste peste teste pentru fiecare produs în parte, deci poți să ai încredere în ele.

De fapt, toate aceste avantaje se explică foarte simplu: scaunul este conceput de gameri profesioniști, care știu bine cât sunt de importante materialele de calitate pe termen lung. Asta se vede bine și în construcția roților din poliuretan și un amestec de elastomeri, care nu zgârie podeaua, dau o aderență excelentă și mai sunt și silențioase + super rezistente.

Mai pune la socoteală și cotierele Easy Adjust (care economisesc timp și efort la fiecare ajustare rapidă) și pernele lombare și cervicale, care te îmbrățișează și-ți oferă confort maxim. Totul se montează foarte ușor și rapid, deci îți rămâne timp berechet să te ocupi de game.

Ce-mi place la acest scaun?

Faptul că este solid structural și știu că va ține perioade lungi de utilizare. Îmi place faptul că are un preț decent, undeva în segmentul ieftin spre moderat. Îmi place faptul că este destul de bun în privința poziției corecte pe el.

Ce-mi displace la scaunul de gaming?

Cotierele, deși sunt reglabile, acestea au un reglaj cu pas mic pe înălțime și sunt destul de fragile din cauza faptului că punctele de fixare pe structură sunt foarte mici, deci vor da senzația că sunt de jucărie.

Nu-mi place că nu sunt lubrifiate piesele care sunt în mișcare și acestea vor începe să scârțâie, dar problema aceasta este cam la toate scaunele.

Alt lucru care nu-mi place este legat de cusături, care nu sunt duble, iar la utilizări intense de persoane mai corpolente, sunt sigur că vor ceda acele cusături.

Pentru persoane foarte scunde sau fete nu este deloc recomandat, mai degrabă interzic cumpărarea lui de acele persoane.

Păreri PRO:
 • Foarte ușor de asamblat, în doar 15 minute
 • Confortabil și pentru perioade lungi de timp
 • Materiale de calitate
 • Solid
Păreri CONTRA:
 • Puțin cam înalt, poate fi inconfortabil dacă biroul este mai jos

Cel Mai Bun Scaun de Gaming la Raportul calitate/preț/confort

Preț - 10
Confort - 9.6
Funcții - 9.5
Raport calitate-preț-confort - 10

9.8

Scor obținut

Scaunul de gaming Profesional Dr.Shield GTS de la HIPOO câștigă acest articol pentru titlul ca fiind unul dintre cele mai bune scaune pentru gaming în 2024. Robust, cu materiale de construcție care durează și este destul de confortabil pentru această categorie de prețuri.

User Rating: 2.32 ( 106 votes)

#2 Scaun gameri Nitro Concepts E250

Un scaun excelent la raportul confort/pret

sfaturi achizitii cel mai bun scaun gaming Nitro

Cele mai bune caracteristici:
 • Piston solid (suporta pana la 120kg)
 • Cusaturi brodate de calitate
 • Pernă lombară/cap inclusă
 • Aerisire ceafă/gât

Nu este de mirare că toate produsele s-au scumpit în ultima vreme în 2024, nici acest model de scaun nu este exonerat de criza actuală. Însă nu puteam să nu-l includ în acest top. Scaunul are foarte multe lucruri pozitive, dar și mici minusuri sau mai bine zis compromisuri.

Calitatea broderiei și confortul pe care-l oferă, oarecum justifică de ce costă puțin mai mult. Dar nu toate materialele sunt de calitate, o parte din plasticele lui dau senzația că sunt ieftine, și nu este o senzație ci chiar sunt părți din plastic foarte ieftin, dar compensează prin calitatea spumei poliuretanice și a broderiei.

Mânerele sunt reglabile, dar la fel și ele sunt alcătuite dintr-un plastic destul de ieftin. Perinițele sporesc confortul gamerilor și nu pot să nu admit faptul că este un scaun de gaming confortabil.

Pielea sintetică nu se încintă tare pe timp de vară și decupajul din spatele gâtului asigură o ventilație destul de bună. Spătarul se poate înclina pentru modul gaming și asigură o poziție plăcută și relaxată pentru sesiuni lungi de gaming.

O bilă neagră o primește și la capitolul zgomot, roțile sunt puțin cam zgomotoase și nu-l recomand a fi folosit pe parchet lucios. Puneți un covor sub el.

Punctul cel mai negativ

Dar cel mai dificil mi se pare a fi montajul, care este destul de greu de făcut. Acesta vine dezasamblat complet, vă va lua ceva timp să-l asamblați cu siguranță.

Un alt lucru de punctat este prețul, iar aici nu pot să fiu obiectiv și să am o părere pentru că fiecare din cititori au o limită bugetară diferită și venituri diferite. Însă consider că nu ar fi trebuit să coste peste 800 de lei, judecând după calitatea unor materiale.

Păreri PRO:
 • broderie și piele sintetică de calitate
 • confortabil
 • perinițele sunt incluse
 • manere reglabile
 • raport confort/preț bun
 • structura metalică este solidă
Păreri CONTRA:
 • dificil de asamblat
 • unele părți de plastic ieftin
 • nerecomandat persoanelor înalte de peste 2m

#3 Cel mai bun scaun gaming ieftin Huzaro Force 3.0

Cel mai bun scaun gaming de buget ieftin recomandat pentru gaming

scaun gaming huzaro 2024

 

Cele mai bune caracteristici:
 • Funcția Tilt Plus
 • Oțel armat
 • Piele PUHD

Un model de scaun ieftin, foarte bun pentru gaming și la raportul preț/confort.

Sunt și modele mai ieftine de atât, dar nu le pot recomanda din pricina fiabilității pe termen mai lung.

Să fie clar, nici acest model nu este cel mai solid scaun, confortabil sau ergonomic de pe piata.

Dar, cu siguranta in acest segment de preturi este liderul din mai multe privinte.

Confortul este foarte bun, foarte bine aerisit sa nu transpiri in el, buretele are perforații.

Spatarul este destul de inalt sa sustina si persoanele puțin mai inalte, dar să nu fie peste 2m înalțime.

Piele sintetica perforata pentru aerisire, mecanismul de sustinere este de tip fluture, reglabil, ce permite balansarea scaunului.

Cadrul și șezutul sunt fabricate din metal, iar perna lombară este inclusă în pachet.

Raportul preț/confort

Prețul fiind foarte jos, oarecum balansează confortul, nefiind un scaun extrem de confortabil pentru perioade foarte lungi de utilizare. Acestui scaun i se va atribui un raport excelent. Îl văd a fi folosit în săli de conferințe și meetinguri de afaceri la mese mari.

Genul de scaun mai puțin confortabil pe care-l pui în partea opusă a biroului și îl folosesc oaspeții.

Păreri PRO:
 • ieftin
 • confort decent
 • destul de silentios initial
 • rotitele nu zgaraie parchetul
 • perinița inclusă
Păreri CONTRA:
 • sistemul de sustinere pare putin firav, nu recomand persoanelor peste 100kg, desi este specificat ca rezista la 120kg in sarcina.

#4 Cel mai bun scaun gaming cu mecanism TILT

Unul dintre cele mai bune scaune la raportul preț-confort

recomandare scaun gaming mid-range 2024

Cele mai bune caracteristici:
 • Doua perne incluse in pachet
 • Cotiere ajustabile pe inaltime
 • Ergonomic
 • Pivotare 90 – 180 grade

Iată și unul dintre cele mai bune scaune de gaming la raportul calitate-confort-pret.

Este, poate, cel mai bun scaun gaming foarte confortabil, cu functia TILT.

Îl puteti rabata și transforma la 180 de grade la propriu, spătarul poate fi rabatat la 180 de grade.

Dacă ești gamer, poziția nemișcată greșită îți va aduce mai devreme sau mai târziu probleme de sănătate. Acest model de scaun te poate ține în poziție corectă pe perioadele de gaming, dar te și poate relaxa sau ține confortabil atunci când vrei acest lucru.

Materialele de construcție sunt de calitate bună, dar nu cea mai bună calitate, totuși vorbim de scaunele de gaming din gama medie de confort/preț și calitate pentru 2024.

Un scaun foarte solid! Confortabil! Și prețul reflectă calitatea materialelor, adică este medie calitatea. Unele componente de plastic sunt de cea mai joasă speță, altele, în schimb sunt orientate strict către confortul persoanei și aici mă refer la calitatea spumei poliuretanice și la pielea sintetică.

O persoană adultă îl va monta destul de ușor.

Update: 16.noiembrie.2023

Cumva unii au reușit să-i rupă picioarele, fiind de un plastic destul de slab, dar nici chiar așa. Nu poți condamna utilizatorii, dar cred că au făcut ceva exhibiții pe scaun ca să reușească să rupă picioarele scaunului. Este și vina conceptului și a designului prost gândite la picioare care sunt arcuite și din plastic ABS.

Nu ar trebui să fie probleme decât dacă veți face voi în așa fel încât să-l testați maxim la rezistență.

Totuși rămâne un scaun de gaming foarte popular și bun!

Păreri PRO:
 • pozitia si confortul corect al corpului
 • Spatar profilat
 • Doua perne pentru a mentine pozitia corecta
 • Cotiere reglabile confortabile (sus / jos)
 • Mecanism TILT
 • Roti cauciucate pentru a proteja panourile de zgarieturi.
 • Baza solida cu cinci brațe.
 • Modificarea unghiului spatarului pana la 180 °
 • Servomotor/piston de inalta clasa
Păreri CONTRA:
 • după o perioadă apar scârțâituri
 • Nu face curatenie prin camera 🙂
 • unele plastice sunt de slabă calitate

#5 Cel mai bun scaun gaming Noblechairs EPIC

Un  scaun  pentru gaming HIGH-END pentru 2024

Cele mai bune caracteristici:
 • Short Gas Lift
 • Cadru din otel
 • Ușor de montat
 • Funcție de blocare
 • Piele sintetica de calitate
 • Mânere ajustabile și căptușite
 • Sistem de ridicare cilindric cu gaz
 • Spătar reglabil între la 90 – 135 grade
 • Bază de tip stea din aluminiu rezistent

Cuvintele sunt de prisos, nici macar imaginile nu pot reda aspectul acestui scaun.

Este cu siguranță unul dintre cele mai bune scaune gaming dintre cele 5 ale acestui articol.

Deși nu are confortul unui scaun directorial din gama aceasta de prețuri, acest model este special conceput pentru poziția corectă a coloanei pe perioada de gaming. Un scaun dinamic, se conformează după cum vrei tu. Se adaptează foarte bine oricărei persoane, indiferent dacă ești puțin mai înalt, ai o greutate mare, acest model are o gamă foarte largă de gameri pentru care se potrivește.

Materialele de construcție sunt aproape de cea mai bună calitate. Pielea nu este naturală, dar o imitație destul de bine-reușită, greu să îți dai seama că nu este piele naturală.

Spuma poliuretanică este corect distribuită, iar structura este foarte solidă, cu picioare de aluminiu integral, majoritatea scaunelor pt gaming au structură de polipropilenă sau plastic ABS și pot oricând să cedeze.

Noblechairs este o companie de notorietate pentru scaunele de calitate și confort.

Mai adaugi și un volan cu pedale de gaming și nu te mai poți ridica de pe el.

Update 01.iulie.2023

Prețul acestui scaun a explodat, probabil din cauza inflației uriașe a sistemului monetar. Eu, personal, nu pot să-l recomand la aceste prețuri și vă recomand să amânați achiziția. Sunt convins că atunci când este cerere mică și oferta mare, prețurile vor scădea.

Atât timp cât sunt persoane care vor cheltui bani pe lucruri care nu merită prețul, acelea vor continua să crească.

Păreri PRO:
 • Destul de usor de montat
 • Piele sintetica de calitate mare
 • Cadru de otel
 • Baza este de aluminiu
 • Perinițe incluse atât lombară cât și susținere cap.
 • Sistemul de ridicare cu cilindru pe gaz
Păreri CONTRA:
 • Se putea merge pe piele naturala, desi pielea sintetica poate fi mai rezistenta in timp.

#6 Scaun pt Gaming Inaza Avenger

Scaunul de gaming recomandat pentru cei cu buget mediu-mic

scaun pt gaming de la inaza

Cele mai bune caracteristici:
 • Adâncime scaun: 52cm
 • Înălțime șezut reglabila: 45-55cm
 • Înălțime spătar: 83cm
 • Înclinare 150
 • Lățime scaun: 53cm
 • Piston cu gaz clasa 2
 • Rotire 360

Nu face minuni acest scaun, cel puțin nu în materie de calitate a materialelor. Este un scaun pentru cei cu bugete moderate, destul de confortabil și foarte lat. Mânerele au umplutură de spumă poliuretanică, deci sunt moi la atingere. La început majoritatea scaunelor până în bugetul sub 1.000 de RON sunt silențioase, dar după un timp încep să scârțâie, la fel se întâmplă și cu acest scaun. Dar, nici nu îmi puneam speranța în a avea un scaun cu materiale de calitate PREMIUM la prețul ieftin pe care îl are acest scaun.

Puțin lubrifiant la părțile metalice în mișcare va rezolva definitiv problema scârțâitului.

Un scaun cu raport preț-confort corect.

Pont!

Faceți rost de puțină vaselină și dați cu o scobitoare sau ceva ascuțin pe la toate imbinările metalice, mai ales îmbinările metalice în mișcare care au fricțiune între ele. Eu personal am folosit o periuță de dinți pe care urma să o arunc și am uns toate părțile metalice cu vaselină, am redus la 0 scârțâitul.

Păreri PRO:
 • recomandabil pentru cei lați în șolduri și umeri
 • functie de balans
 • mânerele moi sunt căptușite
 • suportă persoanele mai corpolente (nu neapărat supraponderale)
Păreri CONTRA:
 • balans mic
 • o să scârțâie după un timp
 • mânerele sunt fixe

#7  Serioux Torin – cel mai bun scaun gaming ieftin

Scaunul cel mai ieftin de gaming cu mânere reglabile și funcție TILT

sfaturi achizitie cel mai bun scaun gaming

Cele mai bune caracteristici:
 • Mânere reglabile
 • Mecanism TILT
 • Rotițe silențioase
 • Include două perinițe

Tot în segmentul scaunelor de buget moderat, am pus acest model in TOP 7 cele mai bune scaune pentru gameri. Un model de scaun cu confort sporit și funcții pe care le găsești la modelele mai scumpe. Prețul aș zice că este corect, nici prea ieftin, dar nici prea scump.

Ce m-a surprins, sunt mânerele 2D reglabile + mecanism TILT la acest preț, m-a obligat să-l trec în acest articol.

Ca la toate modelele din categoria aceasta de prețuri ieftine are inconvenientul că structura,  cu timpul, o să scârțâie. Este cam singurul punct negativ. Părerile sunt împărțite, mulți au pretenții să fie calitatea scaunului de gaming de 1500 de lei, dar să coste ieftin sub 300 de lei.

Spătarul și șezutul nu sunt foarte late, deci o persoană mai corpolentă s-ar putea să nu se simtă prea bine în acest scaun de gaming.

Deși în descriere scrie că suportă până la 150 de kg, nu aș recomanda cuiva peste 120 de kg să-l cumpere. Pentru persoanele de peste 120 kg recomand să se orienteze spre scaunele cu picioare din aliaje, plasticul ABS își pierde în timp proprietățile și o să vă treziți că i se rup picioarele scaunului după o perioadă.

Păreri PRO:
 • raport preț-confort bun
 • are funcția TILT
 • mânerele sunt reglabile
 • rotițe silențioase
 • perinițe incluse în preț
Păreri CONTRA:
 • după un timp apare scârțâitul, mai ales la persoanele mai corpolente
 • nerecomandat persoanelor cu umeri și șolduri late

Cum să cumperi cel mai bun scaun gaming?

cele mai bune scaune de gaming

Ideea este următoarea:

Nu sunt cu nimic mai prejos decât scaunele directoriale normale. Țineți cont totuși că scaunele directoriale sunt folosite la birouri, iar cei ce le folosesc se pot mișca pe scaun sau stau mai mult timp pe el. Deci, au nevoie de confort ridicat. Iar gamerii stau nemișcați în poziția pe care le-o oferă scaunul, deci o poziție corectă a coloanei e mult mai importantă. Scaunele pentru gaming sunt configurate întocmai, având acest aspect în vedere.

Sigur,

Poate nu au culorile vii pe care sunt axate scaunele pentru gameri, nici usb-uri/boxe sau mai stiu eu ce caracteristici speciale, dar în materie de confort, gasesc scaunele directoriale normale mult mai confortabile la prețuri decente nemarketate.

În final,

Decizia vă aparține în întregime vouă, dar am promis că o să vorbesc despre cum să găsiți să cumpărați pe cel mai bun scaun gaming.

Verifică totusi și scaunele directoriale: Scaune de Birou

Diferențele dintre scaune directoriale de birou și scaunele gaming

Sunt câteva motive și diferențe pentru a plăti puțin extra pentru un scaun dedicat gamerilor, dar în final totul se rezumă la confortul pe care îl ai.

Scaunele de gaming de top ofera un nivel de confort substantial comparativ cu scaunele de gaming ieftine.

Au imbunatatita ergonomia, fiind special gandite sa aiba un suport specific al capului si corpului, inclusiv ergonomia manerelor de sustinere a mainilor, aici este si diferenta cea mai importanta.

Alte diferente sunt legate de aspectul fizic al scaunelor, dar si de rezistenta fizica a lor. Sunt putin mai robuste, sa reziste la socuri mecanice mai mari. Arata bine, nu pot contesta acest lucru.

Designul la scaunele de gaming este inspirat din industria curselor de masini, au aspectul scaunelor de bolizi de mare viteza din cursele de masini. Culori vii, puternice, cu design cu linii si unghiuri agresive, fură putin privirea oricui, nu e nici o indoiala in aceasta privinta, isi ating scopul producatorii din aceasta privinta.

Indiferent ca alegeti sa cumparati un scaun da gaming sau un scaun directorial normal, este o investitie buna in primul rand pentru confortul si ergonomia scaunelor.

Pont util pentru scaunele de gaming și directoriale

Cum să scapi de problema scârțâitului scaunului de gaming sau la scaunele directoriale? Fă rost de puțină vaselină și unge toate îmbinările metalice de sub șezut și spătar, dar și la roți, la butucurile metalice de la roți. Unge absolut toate părțile metalice de imbinare, mai ales cele care sunt în mișcare. Vei anula toate zgomotele de scârțâit imediat!

 

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

10 Comentarii

 1. Salutare,

  AJUTOR… Am o mare problema…de 2 saptamani alerg intre siteuri (am cumparat 3 scaune – am returnat 2, unul l-am dat copilului) si caut un scaun cu ADANCIMEA REALA de peste 55 cm.
  Adancimea este definita ca distanta dintre : suprafata si baza (fundul unei ape) – in timp ce pe majoritatea siteurilor ca adancime este trecuta lungimea totala a sezutului (cand montezi spatarul se micsoreaza), sau lungimea totala a sezutului plus spatar … si alte ineptii.

  Am 1.95 si am nevoie de un scaun mai…adanc.
  Daca se poate, oricine poate…va rog sa-mi recomndati un scaun.

  VA MULTUMESC anticipat

   1. Salut
    Dupa cateva discutii… sa te uiti sa vezi ce retrogradare a primit :((

    So….. daca stie cineva un scaun cu adancimea reala…. partea de sezut folosit mai mare de 55cm il rog din suflet sa-mi dea de stire.
    Siturile sunt pline de FAKE depth . . .. definitia ADANCIMII este in DEX

  1. Salut,
   Este unul mai calitativ pe care-l pot recomanda.
   Modelul Noblechairs HERO , are o constructie si rezistenta mai solida si detalii si calitate la materiale mai bune ca Asus-ul din link. Sigur, este putin mai piperat la pret, dar una peste alta eu zic ca o sa aiba o durata de viata mult mai mare si chiar daca iei in greutate in viitor, sustine pana la 150kg.
   Este bun si Asus-ul, dar cred ca merita efortul financiar pentru ceva peste Asus.

 2. Te salut Flavius. Poti sa imi recomanzi un scaun pt gaming din material textil confortabil, undeva la max 700 ron. Mi-a placut mult modelul asta recomandat de tine, Arka B119 negru desi e piele sintetica, pare destul de comod si arata si bine doar ca nu il mai gasesc la vanzare.

   1. M-am uitat peste recenzii la acest Nitro 890 pare destul de ok. dar un pic cam scump, desi cred ca merita banii. O sa mai caut si alte alternative. Mersi frumos pt sugestie,e fain modelul.

   2. Salut! Ma tot învârt intre site-uri și nu sunt sigur de nicio opțiune. Mi ai putea da o recomandare cu un buget pana in ~1200 de lei?
    Mulțumesc anticipat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button