Recomandari Flavius-Tech

Recomandare volan de gaming din 2023

TOP 6 cele mai bune volane pentru gameri

Diferența dintre perifericele de uz normal precum mouse-ul și tastatura și alegerea pentru cel mai bun volan pentru gaming preferată de anumite categorii de gameri pentru imersiunea cât mai mare din jocurile online. Deși sunt pe o nișă destul de mică, volanele de gaming nu trebuiesc neglijate, acestea sunt la mare căutare de amatorii de simulatoare auto.

Din ce în ce mai mulți încep să caute nivelul următor, sunt utile chiar și în industria auto sau de curse. Cel mai bun lucru este faptul că nu trebuie să cheltui averi pe volanele pentru simulatoarele auto de calitate bună. Dar dacă vrei un nivel mai ridicat de imersiune, poți să găsești echipamente/periferice care ajung să coste cât un sistem pc gaming mid-level.

În timp ce volanele ieftine de gaming erau ideale pentru jocuri de curse mai vechi din trecut, acum, în 2023, un volan bun pentru gaming ajunge să semene izbitor cu experiența conducerii unei mașini de curse.

Invitație pe canalul Youtube

Dar vă întrebați care sunt cele mai bune volane de pc la ora actuală pe piață? O să fac un top 6 volane de gaming recomandate pentru astăzi în funcție de bugete. Deci, poți și tu, mai mult ca sigur să-ți cumperi unul ideal pentru bugetul tău.

Care este cel mai bun volan gaming? Ce să cumpăr?

ce volan gaming sa cumpar

Împreună cu volanul vin și anumite caracteristici care fac prețul să urce considerabil în funcție de ele. Dar, cel mai important și decizional factor este calitatea materialelor. Un volan de gaming ieftin de plastic, deși are un preț mic, feeling-ul este și el la fel de mic precum prețul.

Sigur,

Cu cât veți pune accent pe calitatea materialelor și caracteristici de top, cu atât va trebui să suplimentați și bugetul, dar în contrapartidă, veți avea parte de o imersiune în gaming mult mai accentuată și autentică. O să vorbesc într-un alt articol despre pedalele de gaming și schimbătoarele de viteze. Acestea din urmă pot fi cumpărate kit cu tot cu volan, dar sunt și separate individual pentru achiziție.


Recomandare cel mai bun volan gaming cu pedale 2023

#1 Volan Thrustmaster T300 RS

Un volan gaming cu pedale pentru începutul unui simulator

recomandare volan gaming 2023

Cele mai bune caracteristici:
 • Motor fără perii
 • Precizie bună
 • Memorie internă
 • Pedale metalice

Acest model este unul dintre cele mai bune volane de gaming cu pedale pentru cei pasionați serios de jocuri cu mașini de curse sau raliuri. Este un model care poate fi integrat într-un simulator de condus, dar menționez că este un ENTRY-LEVEL pentru simulatoare.

Cele mai profesioniste trebuie să urce bugetul considerabil pentru a atinge un nivel destul de mare de imersiune.

Dar, acest model asigură o imersiune foarte bună pentru gamerii de acasă, care nu au nevoie neapărat de un simulator complex, ci vor doar imersiunea și feedbackul unui volan cu pedale de calitate.

Materialele de construcție

Acest volan este făcut din materiale de calitate și veți simți asta încă de când îi faceți unboxingul. Are și minusuri, nu sunt mari, dar există. Pentru că are un motor care oferă un feedback foarte rapid, la fiecare accident sau teren accidentat, motorul se încintă destul de mult, iar coolerul evacuează aerul fierbinte cu un miros de plastic încins, cel puțin la modelele produse până în 2022.

În circuitele de curse precum GT Sport, F1 2018 sau Project CARS 2, deoarece puteți să simțiți cu adevărat senzația de la feedback-ul motorizat senzațional, iar timpii de răspuns se fac aproape instantaneu. Este precis, destul de mare și se agită cu adevărat atunci când jocurile o cer, făcând un joc de raliuri ca WRC 6 să se simtă mult mai imersiv, mai ales pe playstation.

Ideal ar fi și un gamepad pentru acest setup de gaming de volan cu pedale. Volanul acesta este potrivit și pentru simulatoarele din industria auto, dar este configurat special mai mult pentru gameri. Are butoane dedicate și pentru PlayStation, iar materialul volanului este cauciucat ranforstat pentru a avea rezistență la uzură pe timp extins.

Schimbătorul de viteze

Este cu 2 clapete metalice care sunt destul de mari, de 13cm și sunt foarte ușor de acționat cu un feedback similar cu cel de la mașinile de formula 1. Producătorii pretind că rezistă la peste 10 milioane de activări, nu prea are nimeni cum să verifice genul acesta de afirmații și sincer, nici nu știu de ce împing producătorii astfel de afirmații. Poate și din cauză că sunt conștienți că nimeni nu sta să numere de câte ori activează acele switch-uri.

Pedalele pentru acest kit de volan de gaming sunt bune?

Mult de povestit pe acest subiect, ca să nu lungesc articolul, pot să spun că eu personal nu sunt fan al pedalelor  cu frână progresivă, se simt diferit de frânele unei mașini reale. Dar pot să spun că sunt de calitate bună și sunt metalice, dar trebuie să aveți mare grijă cum le fixați, puneți-le pe un suport solid care să nu aibă „joc”.

Cât despre felul cum sunteți obișnuiți, dacă este cazul în mașina voastră, puteți regla înălțimea pedalelor, însă nu puteți regla când să se activeze pedala. Știți cum este, unii preferă un ambreiaj mai slab și care să se activeze la podea, alții preferă o frână mai sensibilă care să fie activată de la primul centimetru de apăsare. Nu pot să fiu obiectiv din privința preferințelor fiecăruia.

Păreri PRO:
 • are butoane dedicate pentru playstation
 • motor silențios, puternic și cu feedback rapid
 • materiale de calitate bună
 • pedalele de gaming metalice
 • raport calitate-preț bun
Păreri CONTRA:
 • motorașul se încinge destul de tare

Recomandarea articolului pentru 2023

Calitate materiale - 10
Compatibilități - 9.5
Integrare pentru simulatoare - 9.5
Imersiune - 9.7

9.7

Scor obținut

Thrustmaster T300 câștigă titlul pentru cel mai bun volan gaming cu pedale din acest articol.

User Rating: 5 ( 1 votes)

#2 Volan Logitech G29 Driving Force PC

Un volan cu raport preț/calitate bun, recomandat pentru 2023

cel mai bun volan gaming cu pedale

Cele mai bune caracteristici:
 • Compatibil și cu PC și cu consolă PS
 • Feedback bun
 • Pedale confortabile
 • Volan cu rotație 900 grade

Acest model este unul dintre cele mai bune opțiuni existente.

Bineînțeles,

NU este deloc cel mai ieftin volan de gaming din 2023. Dar pot spune că are cel mai bun raport calitate/preț pentru iubitorii de jocuri de raliuri.

Un volan excelent produs de cei de la Logitech, am crezut că excelează doar pe segmentul de mouse-uri, dar se pare că majoritatea perifericelor de la Logitech sunt de calitate superioară și la prețuri corecte.

Dar, trebuie să fiu obiectiv, chiar dacă sunt puțin ”fan” Logitech și să punctez lucrurile mai puțin bune la acest volan cu pedale pentru gaming.

Versiunea volanului g29 de gaming

G29 vine ca și succesor din generația anterioara de G27, a fost special conceput pentru PlayStation 4, dar a fost adaptat să funcționeze și pe PC.  Deci va avea butoane special concepute pentru consolă, de exemplu: butoane pentru controlul tracțiunii sau pentru zoom in/zoom out pe hartă. Cele mai bune raporturi calitate-preț le găsești la Logitech.

Totodată, au fost integrate și leduri pentru atenționarea că este timpul să schimbați vitezele în joc.

Pedalele au sensibilitate mare, iar pedala de frână nu este de tip liniară, deci o să îți dea o senzație foarte realistă de frânare. Cei care au avut pedale liniare la frânare, știu despre ce vorbesc.

Deci, acest volan cu pedale este o alegere excelentă pentru gamerii pe console, dar este ideal și pentru cei care joacă de pe PC. I-ar mai trebui și un schimbător de viteze manual de calitate.

Recomandarea mea este să vă jucați jocuri precum: Project CARS și Dirt Rally

Păreri PRO:
 • raport calitate preț bun
 • becurile led sunt utile
 • pedale de calitate non liniare
 • feedback puternic
 • control de ABS integrat în volan
Păreri CONTRA:
 • puțin cam zgomotos motorașul
 • nu este inclus și un schimbător de viteze

#3 Cel mai bun volan + pedale gaming Logitech G920

Un kit de volane și pedale strict pentru gaming

cele mai bune volane de gaming de pe piata

Cele mai bune caracteristici:
 • Comenzi pe volan
 • Pedala de frână non-liniară
 • Compatibil și pe consolă
 • Rotatie a volanului la 900 grade

Un kit de calitate superioară de volan și pedale pentru gaming. Dacă era prețul mai mic, poate l-aș fi luat în considerare ca fiind câștigător al articolului de astăzi. Rămân la convingerea că acel Thrustmaster T300 RS este mai bun, mai responsiv, chiar dacă este mai scump.

Țin minte că a fost la ofertă de 1300 ron în trecut, dacă se menținea acel preț, atunci cu siguranță ar fi primit titlul de cel mai bun kit de volan cu pedale pentru gaming.

Între timp compatibilitățile cu unele jocuri au fost rezolvate și acum, în 2023, acest model funcționează la parametrii maximi și toate caracteristicile volanului sunt utilizate în majoritatea simulatoarelor.

Cred că la acest preț mărit ar fi meritat și un schimbător de viteze manual inclus în pachet. Probabil mulți din voi nu înțeleg de ce zic schimbător manual când clar acest volan are padele de schimbare a vitezelor. Este o preferință a gamerilor, în special cei ce preferă simulatoare sau jocurile de raliuri, în care sunt preferate schimbătoarele manuale în dauna celor de tip padele.

Uite și schimbătorul ideal pentru kit: Schimbator de viteze Logitech Driving Force

Păreri PRO:
 • calitate materiale bună
 • feedback comenzi Ok
 • grad de imersiune mare
Păreri CONTRA:
 • mici carențe pe software și de compatibilități ce pot fi rezolvate
 • prețul mare
 • merita un schimbător inclus

#4 Volan cu pedale Thrustmaster – T248X Negru

Un kit de volan cu pedale cu raport preț/performanțe mare

ce volan de simulator sa cumpăr?

Cele mai bune caracteristici:
 • 1

Unul dintre cele mai bune rapoarte de preț/calitate/performanțe la acest kit de volan+pedale pentru simulatoarele auto. Dar, ideal ar fi să-i căutați totuși și un schimbător manual de viteze. Dar nu este obligatoriu, padelele de pe volan pot fi setate bineînțeles să schimbe vitezele, doar așa au și mașinile de formulă.

Deși calitatea volanului în sine este foarte bună, parcă unele componente sunt puțin neglijate. Suprafața pedalelor, parcă nu se ridică la nivelul prețului. Sunt doar câteva detalii, nu de întregul ansamblu. Butoanele spre exemplu sunt perfecte. Și acel mic ecran pe volan care poate fi customizat, de exemplu cu kilometrajul, este un plus față de logitech g923.

Eu personal, îl văd ca pe rivalul principal al lui Logitech g923, dar în același timp îl consider superior.

Ce nu-mi place?

Este puțin ușor și dacă nu este fixat pe ceva foarte solid, o să aveți probleme la manevrarea lui.

Este puțin cam mare prețul, ideal ar fi să-l găsiți sub 1300 ron.

Păreri PRO:
 • feedback excelent
 • silențios
 • butoane de calitate
 • suprafața pedalelor de metal
 • raport calitate/performanță bun
Păreri CONTRA:
 • preț măricel
 • anumite detalii de construcție de plastic ieftin
 • ușor în greutate

#6 Un Volan de gaming accesibil ca preț, Thrustmaster TMX Force Feedback

Un kit aproape complet pentru 2023 de volan gaming

sfat achizitie volane gameri

Cele mai bune caracteristici:
 • Pedala de frana cu rezistenta progresiva
 • Compatibil xBox One
 • Padele metalice pentru schimbat viteze
 • Effecte de feedback multe

Un volan cu pedale din categoria de prețuri medie, dar și calitatea materialelor vor spune același lucru. Vorbim de brandul cel mai des utilizat de către gamerii pe simulatoare de curse, Thrustmaster. Nu cred că mai este cazul să spun despre compatibilitățile jocurilor de tip simulare, că toate merg foarte bine. Sunt și mici excepții la unele jocuri care nu au implementate unele caracteristici și efecte pe care le are acest kit de volan gaming.

Este compatibil cu xBox One și bineînțeles că este bun și pentru gamerii de PC-uri. Sistemul de prindere este solid, iar pedalele se pot regla pentru unghiul perfect fiecare pedală în parte. Padelele  sunt de calitate bună și schimbătorul de viteze pare că o să reziste foarte mult timp și la multe „clickuri”.

Efectele de feedback sunt numeroase pentru multe cazuri ce se pot întâmpla pe traseu.

Eu îl recomand începătorilor!

Păreri PRO:
 • raport preț/imersiune bun
 • motor de calitate pentru efectele de feedback
 • compatibilitate cu schimbatorul de viteze TH8A
 • butoane dedicate pentru xBox
 • ax metalic cu rulment la volan
 • fiabilitate bună
 • bun pentru începători
Păreri CONTRA:
 • mici carențe la software
 • pedalele puțin alunecoase din plastic ieftin (se rezolvă ușor)

#5 Și un Volan ieftin de gaming, Thrustmaster FERRARI 458

Un model de volan gaming cu pedale ieftin pentru 2023

unul dintre cele mai ieftine volane de simulatoare auto

Cele mai bune caracteristici:
 • Replică a volanului original Ferrari
 • Schimbător de viteze cu clapete (padele)
 • Unghi de rotație de 270 de grade
 • Conceput pentru console xBox și PC
 • Cablu USB cu deconectare rapidă pe fir

Unul dintre cele mai ieftine volane de gaming din 2023, nu înseamnă ca este cel mai slab volan de pe piață din România. Este un volan ce imită foarte fider volanele autentice de la ferrari, cel puțin ca design. Desigur, calitatea materialelor nu poate fi aceeași ca la un volan autentic de la Ferrari, pentru că ar ajunge la opt mii de euro.

Ce-i drept, materialele de construcție la astfel de periferice de buget ieftin redus, nu pot să fie de calitate bună. Dar, este un volan surprinzător și ideal pentru cei cu bugete mici.

Compatibilitățile nu pot fi garantate la acest volan cu pedale de jocuri. Este uneori zgomotos, pedalele par fragile și ”alunecoase”, nu găsesc un termen corect de descriere, cert este că se simte în experiența de gaming.

Modele volane cu pedale de gaming

Trebuie să încercați modelele de mai sus pentru a vă da seama de diferențele dintre diferite tipuri de volane cu pedale pentru jocuri. Volanul are o clemă cu care îl puteți fixa pe birou. Unghiul de viraj de 240 de grade este mai mult o plăcere dacă vă jucați jocuri de tip Arcade decât un simulator cu pretenții. Trebuie să configurați manual sensibilitatea la feedback, va fi puțin dificil, dar nu imposibil de realizat.

Cu toate aceste neajunsuri spun că este un volan cu potențial și este ideal pentru începători. Este cam singurul model de volan gaming pe care pot să-l recomand la acest preț. Ok, dacă ai un copil și vrei să îi faci un cadou frumos, acest volan este bun pentru exact această nișă de gameri. Este conceput special pentru XBOX, dar este adaptat și la Sistemele PC Gaming.

Bun pentru:

Cei care au un buget limitat, dar care vor totuși ceva care să asigure un nivel OK de imersiune. Ideal pentru cadouri pentru cei mici, cu siguranță vor dori ceva mai performant pe viitor.

Descriere

Primul volan din lume cu licente oficiale Ferrari si Microsoft Xbox 360!

VOLAN
replica (7/10) a volanului folosit pe Ferrari 458 Italia
 • 28 cm diametru
 • suprafete prevazute cu cauciuc texturat pentru manevrabilitate optima
 • schimbator de viteze secvential cu 2 clapete stil Ferrari GT fabricate din metal
 • cadran autentic Manettino cu 2 pozitii si revenire automata in pozitie neutra
 • 8 butoane, 1 D-pad 8-way (Engine Start)
 • buton Xbox Guide iluminat pentru indicarea numarului jucatorului
 • unghi de rotatie 270 grade
PEDALE
 • 2 pedale cu cursa lunga
 • unghi de inclinare si rezistenta realiste
INSTALARE SI COMPATIBILITATE
 • mecanism super-stabil V-shaped pentru instalare pe orice birou
 • compatibilitate cu toate jocurile Xbox 360!
 • cablu Xbox 360 USB 2.0 cu conector de decuplare rapida integrat pe fir
 • compatibilitate cu platforme PC (Windows XP, Vista, 7) si Xbox 360

Specificatii

CARACTERISTICI PRINCIPALE

Tip produs Volan
Compatibilitate PC
Xbox 360
Tehnologie Cu fir
Interfata USB 2.0
CARACTERISTICI & FUNCTII

Feedback Vibrație: Nu
CARACTERISTICI TEHNICE:

Culoare Negru

Păreri PRO:
 • calitate materiale decentă
 • asigură un feedback de rezistență bunicel dar nu îndeajuns de puternic
 • ieftin
Păreri CONTRA:
 • se simte la atingeri că este un volan cu pedale ieftin

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button