Recomandare Gaming PC

Configuratie Sistem Gaming 12000 de lei

Build pc gaming high-end pentru 2024

Un calculator gaming high-end am configurat, cunoscut și sub numele de PC de jocuri, o să fac o configuratie de pc pentru gaming special proiectată și configurată pentru a juca jocuri video la niveluri de performanță înalte, bugetul propus este de 12000 de lei.

configuratie pc gaming 12000 ron 2024

Construirea unui calculator de jocuri necesită un anumit nivel de cunoștințe tehnice și înțelegere a componentelor care alcătuiesc un calculator, precum și o înțelegere a cerințelor specifice ale diferitelor tipuri de jocuri.

Invitație pe canalul Youtube

#1 Primul pas

procesorul de gaming

Primul pas în construirea unui calculator de jocuri este alegerea procesorului potrivit, sau CPU. Acesta este creierul calculatorului și este responsabil pentru executarea instrucțiunilor care alcătuiesc un joc. Pentru un calculator de jocuri, este important să alegeți un CPU care are o viteză de ceas mare și mai multe nuclee. Acest lucru va asigura că calculatorul poate face față cerințelor jocurilor moderne, care pot fi destul de solicitante pentru procesor. Printre cele mai populare CPU-uri pentru calculatoarele de jocuri se numără Intel Core i5 și i7, precum și AMD Ryzen 5 și 7.

#2 Al doilea pas

placa video calculator

Următorul pas este alegerea plăcii video potrivite, sau GPU. Aceasta este componenta care este responsabilă pentru randarea imaginilor care alcătuiesc un joc. O placă video bună va avea o cantitate mare de memorie și o viteză de ceas rapidă, ceea ce va asigura că calculatorul poate face față cerințelor jocurilor moderne. Printre cele mai populare GPU-uri pentru calculatoarele de jocuri se numără Nvidia GeForce GTX și RTX, precum și AMD Radeon RX.

#3 Pasul trei

memorii ram 2024

Următorul pas constă într-o componentă importantă, aceea este memoria de RAM. Această piesă permite calculatorului să gestioneze mai multe programe și procese în același timp, de asemenea, ajută la viteza calculatorului. Este important să alegeți o memorie de înaltă viteză cu o capacitate mare, acest lucru va asigura că calculatorul poate face față cerințelor jocurilor moderne.

#4 Pasul al 4-lea

ssd 2024

Stocarea este o altă componentă importantă de luat în considerare, pentru un calculator de jocuri, este important să alegeți un drive de stocare solid (SSD) în locul unui drive de hard disk tradițional (HDD) deoarece va oferi timpi mai rapizi de pornire și încărcare. Pentru o configuratie pc gaming de buget mare, în cazul de față 12000 ron, va trebui să alegeți un ssd m.2

#5 Pasul cinci

sursele pc

Alte componente importante de luat în considerare includ sursa de alimentare, care furnizează puterea pentru diferite componente ale calculatorului de jocuri și nu numai, și placa de bază, care conectează toate componentele împreună.

#6 Pasul al 6-lea

carcasa pc

Carcasa de PC este un element important de design si functionalitate. Este important să alegeți o carcasă care este compatibilă cu toate componentele alese și care oferă caracteristici suplimentare, cum ar fi ventilatoare suplimentare pentru racire sau panouri laterale din sticlă pentru a permite o vizualizare mai bună a componentelor interne. Carcasa de PC poate, de asemenea, ajuta la protejarea componentelor de praf sau umezeala si poate oferi un aspect atractiv pentru calculatorul tau de jocuri.

Alte componente – configuratie pc gaming 12000 ron

Un cooler aftermarket, câteva ventilatoare rgb de carcasă silențioase sau niste controllere de ventilatoare pot fi adăugate.

componente configuratie pc gaming high-end

În final!

După ce toate componentele au fost alese și asamblate, pasul final este instalarea sistemului de operare și a oricăror drivere necesare. După aceea, calculatorul este pregătit pentru a fi utilizat pentru jocuri.

Este important de menționat că asamblarea unui calculator de jocuri nu este o activitate ușoară, necesită un anumit nivel de cunoștințe tehnice și înțelegere a componentelor care alcătuiesc un calculator, precum și o înțelegere a cerințelor specifice ale diferitelor tipuri de jocuri. De asemenea, necesită o cantitate considerabilă de timp și bani, dar rezultatul final este un calculator care este adaptat nevoilor specifice ale utilizatorului și este capabil să facă față cerințelor jocurilor moderne.

Update: 05.februarie.2024

Configuratie pc gaming – buget 12000 ron 2024

Prețurile variază și bugetul poate să depășească sau să fie sub pragul propus inițial în articol, oricum sistem de gaming este peste 10000 de lei. Un sistem de jocuri high-end demn de 2024, cu posibilitate de overclock. Prețurile plăcilor grafice deși a scăzut, încă este loc de a le cumpăra la preț mai mic. Prețul unui rtx 4070 tI nu ar trebui să fie peste 4500 de lei, dar este 4700 la data postării articolului.

 

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button