Tech news

Prima livrare făcută in oraș cu dronele

Cele mai bune livrari

O dronă cu 6 motoare a făcut prima livrare oficială.

Cei de la Amazon au făcut prima livrare oficială a unui colet ce conținea o sticla de apa, mancare si un kit de prim-ajutor. Au inființat o companie subdivizionară care să controleze acest proiect. Prima livrare oficială a fost făcută într-un oraș din Nevada-Statele Unite ale Americii.

Drona - Prima livrare

Drona a avut traseul prestabilit încă de la plecarea ei de la bază si a urmat cursul unui traseu ajutat bineinteles de GPS. Punctul de sosire la o resedinta dintr-un orasel era marcat si delimitat astfel incat dronei sa ii fie usor sa aterizeze in conditii optime.

Invitație pe canalul Youtube

In timpul zborului  a fost asistata de un pilot de drone si cativa observatori de-a lungul traseului de aproape 800 de metri pentru a nu creea incidente neplacute. Dar nu a fost cazul, s-a comportat perfect pe tot parcursul livrarii.

Livrarea cu dronele inteligente

Aceasta nu este una simpla din comertz, este proiectata sa stie singura sa evite obstacolele precum ”liniile de tensiune, copaci inalti etc.”.

Ce au spus oficialii din regiune?

Guvernatorul statului Nevada a felicitat compania care s-a ocupat de aceasta livrare si sunt increzatori ca are potential urias in domeniul curieratului modern si nu numai.

La ce mai pot fi folositoare dronele?

Un lucru pe care eu il vad foarte important este ca poate livra in timp record medicamente de prim ajutor in cazul accidentelor grave din orase. Poate livra o trusa de prim ajutor care sa ajunga inaintea unei ambulante.

Teste au mai facut cei de la Amazon, unele chiar si in Europa in Olanda.

Deocamdata vor sa implementeze sistemul in cat mai multe state din America de Nord si Canada si lucreaza cu Nasa si cu oficialii de la monitorizarea traficului aerian din statele respective. Acestia au convenit sa aloce o altitudine maxima de zbor la joasa inaltime pentru a nu perturba traficul aerian.

Voi ce credeti? Va avea succes aceasta noua metoda de curierat?

Fiți deschiși la minte! Dar nu foarte deschiși ca s-ar putea sa v-o pierdeți.

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button