Recomandari Flavius-Tech

Cel mai ieftin mousepad de gaming

Sfaturi achizitie mousepad-uri de gaming + TOP

Am testat un mousepad ieftin marketat ca fiind pentru gaming și nu pot să recomand așa ceva pentru gameri, dar am făcut și un top 3 pentru a alege cel mai bun mousepad de gaming. Diferențele de calitate dintre mousepad-urile ieftine și cele mai scumpe sunt notabile. Sigur, nu trebuie să alocați un buget uriaș pentru mousepad-ul potrivit, însă trebuie să știți că mousepad-ul are un rol important în gaming.

Începe Black Friday Mâine!!!

Dacă în trecut am scris despre testarea mea a unui mouse ieftin de gaming. Acum, în 2022, este cazul să dezbat și subiectul alegerii mousepadului de gaming și o să fac un TOP 3 la sfârșitul articolului.

Despre mousepadul ieftin de gaming Esperanza

mousepad ieftin pentru gaming esperanza

cel mai bun ieftin mousepad

Ca prezentare nota 10, în rest nu am cu ce să-l laud!

Nu-l pot recomanda decât pentru office și cu limită în durata de utilizare. Este un dintr-un burete cauciucat, iar suprafața este texturată din material textil care va agăța piciorușele de teflon a mouse-ului, în special dacă are muchiile teflonului ascuțite.

Vezi prezentare video mousepad ieftin 2021:

Experiență rea cu acest pad pentru mouse, însă pot să spun că prețul este justificat, nu puteam avea pretenții de la unul ieftin de 19 lei. Pentru gaming voi rămâne cu vechiul meu HyperX.

Consider că nu este necesar să mai dau alte detalii despre el, din moment ce nu-l recomand. Haideți să vedem și topul mouse padurilor pe 2022.

Ce mouse pad să cumpăr pentru gaming?

O întrebare aparent simplă și nu mulți dau atenție mousepad-urilor. Uită că un mouse de gaming are la bază calitatea senzorului optic. Senzorul acela are precizia foarte înaltă, dar depinde foarte mult și de suprafața peste care trece acel senzor. Deci, nu neglijați acest aspect.

Eu personal pentru birou prefer un mouse pad lavabil, care să fie ușor de curățat, iar pentru gaming recomand mousepad-urile de mai jos din top.

Top 3 cel mai bun Mousepad pentru gaming + Recomandări 2022


Am făcut un top 3 cele mai bune opțiuni pentru acest an, 2022!

#1 SteelSeries QcK Edge Medium

Unul dintre cele mai bune rapoarte calitate/preț/performanță

recomandari mousepaduri 2022

Cele mai bune caracteristici:
 • Margini cusute
 • Bază antiaderentă
 • Suprafață QcK

Nu pot spune că este cel mai ieftin dintre mousepadurile existente, sunt cu miile. Atenția mi-a fost îndreptată spre a alege o variantă cu raport calitate/preț/performanță înaltă și obligatoriu să fie lavabil. Acest mousepad cu margini cusute se poate spăla de foarte multe ori fără a-i fi afectată în vreun fel performanța sau precizia. Materialele de construcție sunt de calitate. Singuru inconvenient pe care-l pot găsi este legat de mărimea lui, aș fi preferat ca la acest buget să fie puțin mai mare, 32x27cm nu este suficient.

Păreri PRO:
 • lavabil
 • precizie bună
 • mouse-ul alunecă bine pe suprafața QcK
 • raport preț/calitate/performanță bun
Păreri CONTRA:
 • suprafața cam mică

Un mousepad de calitate!

Preț - 9.6
Calitate suprafață - 9.8
Lavabil - 10
Mărime - 9

9.6

Scor obținut

Steelseries câștigă titlul pentru cel mai bun mousepad pe 2021. Raportul calitate preț performanță m-a împins să-l pun câștigător, dar scorul este destul de strâns cu celelalte din top.

User Rating: Be the first one !

#2 Cel mai bun mousepad de gaming lavabil HP HyperX FURY S Large

Un mouse pad lavabil pentru gaming

cel mai bun mouse pad de gaming lavabil 2022

Cele mai bune caracteristici:
 • Suprafață 45x45cm

Modelul acesta îl folosesc eu, doar că nu am găsit la vremea respectivă modelul de mouse pad de gaming Large.

Cum spuneam în titlu, este un mousepad de gaming lavabil și suprafața textilă este potrivită pentru mouse-uri de gaming cu precizia DPI până în 8500. Pot să confirm personal că l-am spălat de nenumărate ori și încă arată bine, doar puțină uzură se vede pe margini la cusătura specială de jur împrejur, un fel de margine brodată.

Are o aderență destul de ok pe birou de pal melaminat, dar nu este perfect. Al meu fiind și mic, mai alunecă ușor pe birou. Nu am echipamentele necesare să verific cum se comportă precizia senzorilor pe el, dar pot să zic că am testat mousepad cu peste 16.000 dpi și unul cu 8500 dpi și nu am sesizat diferențe de precizie. Ambele mouse-uri s-au comportat similar.

Păreri PRO:
 • este mare de 45/45cm
 • se poate spăla manual
 • rezistent în timp
 • suprafață de contact de calitate
Păreri CONTRA:
 • puțin cam scump

#3 Cel mai bun Mousepad Redragon Neptune RGB

Un pad pentru mouse cu iluminare RGB

pad pentru mouse cu rgb

Cele mai bune caracteristici:
 • RGB
 • Margini cusute
 • Buton setare culori

Un mouse pad bun pentru orice mouse, de data aceasta am considerat util să punîn top și un pad ieftin și cu iluminare led RGB. Iluminarea este destul de fadă, cât să nu atragă atenția prea mult. Însă este o iluminare plăcută, dar fără control software. Fiind cu benzi led, acesta nu poate fi spplat sub jet de apă, însă se poate șterge cu lavete umezite. Are marginile cusute, asta mă duce cu gândul că va fi un mousepad rezistent în timp. Suprafața este bună, dar nu mai bună ca a mousepadului de la SteelSeries.

Cei care aveți probleme cu iluminarea care rămâne după oprirea sistemului, va trebui să anulați din Uefi (bios) setarea de power delivery pentru usb-ul la care conectați padul.

Păreri PRO:
 • raport mărime/design/preț foarte bun
 • Iluminare RGB cu 8 moduri presetate
 • marginile sunt cusute
 • baza este antiaderentă
Păreri CONTRA:
 • marginea de la bază poate fi incomodă pentru mână
 • nu este rezistent la apă

Începe Black Friday Mâine!!!

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2022, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button