Diverse

Unde să fac o asigurare RCA în 2024?

Recomandare asigurări RCA pentru mașini

Cred că toți am văzut ce scumpiri urmează să plătim la asigurare de tip RCA la mașină. Dar oare toți vor suporta scumpirile drastice ale asigurărilor/polițelor RCA?

Raspunsul: Da!

Dar câteva categorii de șoferi experimentați vor avea majorări mai mici, în funcție de vechime și bineînțeles de sistemul Bonus-Malus al fiecărui șofer.

Invitație pe canalul Youtube

Merge să cumpăr online o asigurare rca la mașină în 2024?

Vă recomand să încercați online pe emag: Emag RCA

Ce preț are o asigurare RCA în 2024?

ce prețuri au asigurările RCA

Sunt 3-4 factori care vor influența prețul asigurărilor într-un mod major:

 • Vârsta șoferului (vechimea carnetului de conducere)
 • Punctajul Bonus-Malus
 • Tipul mașinii
 • Localitatea de înmatriculare

Eu, personal, sunt de acord cu acest sistem de plată, pentru a descuraja tinerii care au permise de foartă puțin timp și care statistic vorbind, cauzează cele mai grave accidente. Sunt și excepții de tineri care conduc foarte responsabil și bine, dar nu se pot face excepții de la legislații. Mai multe detalii puteți vedea pe site-ul oficial ASF România: ASF

Cu ce nu sunt eu de acord?

Cu prețurile asigurărilor rca. Sunt după părerea mea în neconcordanță cu salariile minime pe economie. Să plătim la asigurările de mașini la fel ca Germania, dar salariile să rămână ca într-o republică africană din „lumea a 3-a?”.

Vârsta șoferilor pentru asigurare RCA

varsta sofer poliță RCA 2024

Nu o să dezbat prețurile diferite de la asigurător la asigurător, clar prețul va fi stabilit în funcție de vârsta celui care își va face asigurarea.

Limitele de vârsta vor fi:

 • sub 30 ani
 • între 31-40 ani
 • între 41-50 ani
 • între 51-60 ani
 • peste 60 ani

Acela va fi baremul cel puțin neoficial cu limitele de vârste, nu se pune accent pe experiența de șofat dintr-un exemplu simplu și de bun simț. Cu cât înaintezi în vârstă devii mai conștient că stilul tău de condus poate afecta ceilalți participanți la trafic.

Mie mi se pare corect să se facă diferența de preț în cazurile acestea.

Dar la fel de adevărat este și că după 60 de ani, persoanele vârstnice să dea câteva teste teoretice și, poate de ce nu, un test de condus cu un organ de poliție de la circulație, la fel cum se face și la testul de obținere de permis. Evident după un astfel de test, ar fi normal ca vârstnicii să plătească un tarif mai mic.

Punctajul bonus-malus

cum verific ce bonus-malus am?

Acest sistem de reducere sau dimpotrivă de adăugare taxă rca pe asigurare va rămâne la fel ca și până acum. Cei cu 8 ani de asigurare plătită fără nici un incident din culpă, va primi cel mai mare bonus la asigurare. Cei cu b8 deci, vor primi o reducere de 50% la asigurare.

În schimb, cei care au incidente în trafic din culpă, în funcție de repetivitate sau gravitatea accidentului, vor fi puntați cu malus: de la M1 la M8 și vor plăti în plus la asigurările obligatorii RCA conform tabelului de mai sunt. CIfrele sunt procentuale, astfel un conducător cu Malus M8 va suporta asigurări RCA cu 80% mai scumpe.

Asigurările în funcție de categoria vehiculelor

tipul masinii pentru asigurările obligatorii

Sunt 2 subcategorii importante ale tipurilor de mașini care vor suporta majorări ale asigurărilor obligatorii auto din România:

 • capacitatea cilindrică a mașinii (cu cît mai mare capacitatea cilindrică, cu atât asigurarea va crește), mașinile sub 1200 cmc vor plăti un preț mai mic
 • mașinile electrice nu vor fi exonerate de la creșteri, se vor calcula asigurările în funcție de valoarea reziduală a mașinilor electrice
 • puterea mașinii

Cum verific ce bonus-malus am pe CNP pentru costul asigurării?

ASF are un astfel de instrument, dar puteți pur și simplu afla costurile asigurării și pe site-ul Emag.

Site verificare asigurări: Polițe RCA

Recomandare polițe de asigurări online rca pentru mașină

#1 Asigurare online RCA la emag

Cel mai simplu și rapid mod de a cumpăra asigurarea mașinii online

asigurari masini rca 2024 online

Cele mai bune caracteristici:

 • Interfață ușoară
 • Se poate plăti pe loc
 • O primești și format fizic prin poștă

Deși nu ești obligat să prezinți polița de asigurare RCA a mașinii obligatorie pe format de hârtie, adică o poți arăta în format digital pe smartphone sau laptop, la emag vei putea primii asigurarea prin mandat poștal sau prin firmă de curierat, în funcție de adresa voastră. Sau o puteți printa pe hârtie albă voi înșivă.

Verificarea prețului online pe emag este GRATUITĂ și foarte intuitivă, eu vă recomand să aveți talonul de înmatriculare la voi pentru  a completa toate detaliile din formular precum: serie șasiu, capacitate motor, număr înmatriculare, cnp șofer, etc.

Puteți opta pentru ce asigurător vreți, veți vedea prețurile la fiecare casă de asigurări în parte.

Deci un mod mult mai eficient de a vă asigura, decât să vă deplasați personal la fiecare sediu de asigurări pentru a găsi asigurătorul perfect.

Eu o consider cea mai bună metodă de alegere a asigurărilor obligatorii auto de tip RCA.

Păreri PRO:

 • asigurarea rca se face rapid
 • poți prezenta format digital asigurările RCA
 • multiple opțiuni la diferite case de asigurări

Păreri CONTRA:

 • nimic

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button