Recomandare Gaming PC

Configuratie pc pentru bugetul de 3500 lei

Recomandare pc gaming 3500 ron

Cateva sfaturi de achizitie si configuratie de sistem de gaming de 3500 de ron o sa facem astazi pentru anul 2018. Nu este o configuratie de calculator ieftin.

Sistemul de gaming o sa fie configurat sa poata fi util pentru orice :

  • Foto si video editing de nivel incepator-mediu.
  • Gaming la rezolutii full HD cu detalii high la cele mai noi jocuri aparute.
  • Multitasking
  • Frapsing
  • Posibilitate de O.C dar nu recomand, cel putin nu fara ventilator aftermarket si oricum e mai dificil fiindca procesorul nu este din seria K dar se poate debloca .
  • Solitaire si Mario

Ce sistem de gaming sa cumpar?

3500 ron nu este o suma deloc mica si voi incerca sa storc fiecare banut din configuratie.  Sa incadrez totul intr-o recomandare care sa arate bine si vizual dar sa fie exceptional si in jocuri.

Gaming Configuratie 3500 lei

Dar cum nimic nu este perfect, voi face putin abstractie de viitoare upgrade-uri  si nu voi pune o placa de baza care sa suporte viitoare upgrade-uri.

Insa ma voi asigura ca 4-5 ani cel putin nu vom duce lipsa de nimic. Trebuia sa avem si compromisuri nu?

Si cum majoritatea configuratiilor trebuie sa inceapa de la procesor, dar sunt si mici exceptii. Sa-i dam drumul:

Procesorul de gaming

Gaming pc

Am selectat un procesor foarte puternic sa sustina jocurile actuale si viitoarele titluri. Procesoarele tind sa devina irelevante pentru gaming, placile grafice preiau din ce in ce mai mult puterea de procesare si accelerare grafica din jocuri. Dar procesorul ramane o componenta de baza pentru restul proceselor, multi-tasking, editare video etc.

Daca as fi coborat pretul la procesor nu se mai descurca pe partea de editare video.

Placa de baza

Nu este necesar sa cheltuim sume enorme pe placile de baza, o placa de baza de 300 de lei nu este mai prejos ca una de 1000 de lei pe partea de gaming, nu aduce beneficii decat daca vrem o placa de baza pentru a conecta unitatile de stocare in RAID, pentru overclocking sau pentru a conecta 2 sau mai multe placi video in SLI sau Crossfire. Deci, nu este cazul in aceasta configuratie.

Preturile componentelor s-au scumpit in ultimii ani din cauza mineritului de cryptomonede. Este din ce in ce mai dificil sa configurez sisteme de gaming la preturi accesibile si foarte performante

Memoria ram

In 2018 inca se mai poate juca cu 4gb memorie ram, ideal este sa avem cat mai mult pentru editare video la nivel mediu.

Placa video

Va fi la fel ca in majoritatea cazurilor de pc de peste 3000 ron, sunt foarte aproape de a merge pe o configuratie cu nvidia gtx 1070. Am ales o placa de gaming din seria 1000 care se descurca admirabil, jocurile precum GTA o sa le duca la detalii high undeva la 50 fps. Depinde si la ce rezolutie jucati si optiunile grafice  activate. Plusul vine pe partea de “miezuri” CUDA care vor fi foarte folositoare in editare video. Este o placa la care am facut mai multe recomandari si toti au laudat-o.

Spatiul de stocare

Aici este evident ca avem doar 1 solutie viabila ssd kingston 240 GB+ 1TB WD blue. Ssd-urile nu sunt obligatorii pentru gaming, desi aduc doar imbunatatirea load-ingului in jocuri, nu aduc fps-uri in plus. Depinde foarte mult si de preferintele gamerilor si de colectia de jocuri detinuta. Daca stash-ul de jocuri este mare, recomand un sistem cu HDD.

Sursa

Sursele sunt printre componentele cele mai importante pentru fiabilitatea si stabilitatea sistemelor. O sursa care livreaza voltaje stabile pentru componente va asigura sistemul cu o functionare corecta si indelungata de timp.

Carcasa

Carcasele sunt importante doar din punctul de vedere al wire-managementului si a aerisirii. Restul tine doar de preferintele fiecaruia. Multi prefera sisteme iluminate led, cu sau fara geam. Am ales o carcasa cu raport calitate-pret-performanta foarte bun.

Si am ajuns la final de recomandare de pc gaming si am reusit sa scot bugetul sub 3500 de lei . Dar se poate opta pentru o alta carcasa mai frumoasa si bugetul o sa fie putin peste 3500 ron.
Aveti mai jos si linkurile:

Update: 03-09-2018

Recomandare pc gaming pentru bugetul de 3500 de lei :

Procesor Intel® Core™ i5
Placa de baza MSI
Memorie DDR4 8GB
Placa video GeForce® GTX 1060
HDD WD Blue 1TB
SSD – optional
Sursa modulara Thermaltake
Carcasa DeepCool TESSERACT SW

A fost usor depasit bugetul. Sistemul nu contine asamblarea si unitate dvd-rw. Recomand folosirea stick-ului usb pentru instalarea windows-ului.

Tags

Articole similare

comentarii

    1. Intre 150-250 fps, overwatch-ul s-ar putea sa mai scada sub 150, depinde de efecte si de anti-aliasing. Dar restul o sa fie peste 150 fps cu detalii pe ultra pe monitor full HD. 200-250 fps scoti daca dezactivezi cateva detalii grafice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *