Recomandare monitoare

Sfat achizitie cel mai bun monitor

Recomandare cel mai bun monitor 2017

Am făcut în ultima perioadă o mulțime de configurații de sisteme fără monitor. Așa că trebuie să fac o recomandare pentru cel mai bun și ieftin monitor din 2017.

Scopul principal este de a recomanda un monitor acceptabil ca preț și cu performanță pentru toate categoriile de utilizatori, gaming, editare foto-video și multimedia. Articolul va fi despre cel mai bun monitor cu rezoluția de 1920x1080p (FHD) la o rată de refresh 60 Hz.
O să mai scriu și un articol pentru monitoarele 144 Hz 4K sau QHD, dar nu este cazul pentru că acelea le recomand doar în anumite circumstanțe.

Istoricul monitorului

Nu știu câți cititori au prins monitoarele din trecut, acele monitoare imense, denumite Monitoare CRT. Majoritatea erau de 14-15 Inch diagonala, iar cei care aveau de 15 inch sau de 17 erau norocoși să aibă o așa mărime. Trebuia un birou de lemn masiv să poată susține așa o greutate, pentru că aveau o greutate de peste 10 kilograme.

cel mai bun monitor

Eu încă păstrez un monitor CRT pe undeva prin garaj pentru că-mi trezește amintiri nostalgice. Radiația lor fiind foarte puternică și eram nevoiți să folosim fel și fel de ecrane de protecție care se lipeau peste ecran și se legau la împământare printr-un fir.
Cu toate acestea rata de refresh a lor era mai bună decât cea a monitoarelor de astăzi. Consumul de energie era mult mai mare față de monitoarele de astăzi raportat la diagonala lor și rezoluțiile erau net inferioare.

CEL MAI BUN MONITOR LED DIN 2017

A fost foarte greu să aleg un singur monitor care să fie foarte bun la toate. Fiecare categorie de utilizare are cel puțin o cerință care să fie diferită de altă categorie de utilizare. De exemplu pentru multimedia și editare video eu recomand un format ultra-wide, dar vine și cu un preț pe măsură.
Bugetul în care m-am orientat a fost 700-750 Ron pentru că am promis că o sa fie și destul de ieftin cât să și-l permită oricine.

Sfat achiziție cel mai bun monitor  led și ieftin din acest an 2017

Monitor LED Dell E2316H

Cel mai bun monitor dellCel mai bun monitor dellCel mai bun monitor dell 2016

Acest monitor are un raport calitate-pret foarte bun. Nu are defecte majore. Este perfect pentru toate categoriile de utilizatori. Dar nu exceleaza la toate capitolele. Cei de la DELL au incercat sa faca un monitor care sa impace toti utilizatorii. Compromisul este ca nu este perfect pentru toate domeniile dar este foarte bun pentru fiecare din ele.

Pretul, intr-adevar este just, avand in vedere competitorii din piata monitoarelor led. Il recomand gamerilor ocazionali care se mai uita si la un film din cand in cand, dar si celor care lucreaza sau au productivitate de pe urma folosirii lui.

Este un all-arround monitor si un best buy pentru 2016.

Daca as gasi un astfel de monitor 4k la 27″ as cumpara pentru mine unul chiar daca pretul era dublu. Va astept cu intrebari in sectiunea de comentarii de mai jos.

Tags

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.