Sanatate

Recomandare cele mai bune măști anti gripă

Cum să te ferești de virusul gripal purtând mască de protecție

Cât de mult ajută și care sunt cele mai bune sfaturi privind purtarea și cumpărarea de masti antigripa? Purtarea măștilor medicale chirurgicale poate să contribuie destul de mult la diminuarea infecțiilor cu noul virus gripal Coronavirus. La sfârșitul articolului adaug recomandările mele pentru a alege cea mai buna masca medicala chirurgicala  împotriva gripei cu Corona Virus.

Să sperăm că totul se va termina cu bine și nu vom ajunge să ne facem un ghid de supraviețuire.

Efectul gripei Coronavirus pe viitor

Deși nu este tocmai un topic pe care l-am dezbătut. Presimt că prețurile la componentele electronice o să se scumpească din cauza ratei mari de răspândire a virusului gripal a Coronavirusului.

Asta deoarece majoritatea semiconductoarilor pentru componentele de calculatoare și laptopuri se fac în China. Îmi amintesc acum câțiva ani, când au fost inundații masive în China. Au fost multe fabrici afectate și producțiile de semiconductori au fost sistate. Rezultatul a fost dublarea prețurilor la memoriile ram și memoriilor non-volatile.

Ce este gripa CoronaVirus?

detalii coronavirus 2020

Am citit singur pentru auto-educare; Coronavirus este o subfamilie de virusuri cu diferite tulpine variabile. Gripa noastră sezonieră este una din tulpini. Dar, acest nou virus gripal supranumit ”CoronaVirus” este o tulpină care nu are antidot, nu există vaccin deocamdată pentru că este o tulpină nou apărută în China recent.

Vezi toate detaliile științifice: AICI

Poate ajunge și în România virusul gripal CoronaVirus?

Sunt ferm convins că nu este corect pusă întrebarea dacă ”va ajunge gripa cu coronavirus în România?” , întrebarea corectă este ”când va ajunge gripa CoronaVirus în Romania?”. W.H.O a avertizat de foarte mult timp pericolul care va urma.

Eu, personal, mi-am luat o serie de măsuri preventive de precauție. Nu vreau să plătesc ca ”Popa” de 10 ori mai mult, mai târziu.

Deci, m-a costat ceva această măsură preventivă acum, în 2 februarie 2020, am cheltuit 700 RON.

Ce masti antigripa să cumperi? De unde sa cumperi masti antigripale pentru Coronavirus?

Am cumpărat câteva seturi de masti anti gripa cu cele mai bune sisteme de filtrare care au o eficiență de 99% la stoparea bacteriilor și germenilor gripali. Din păcate stocurile deja se epuizează foarte repede. Am luat 3 seturi de masca chirurgicala anti-gripa bune și pentru CoronaVirus. Două bidoane de soluție dezinfectantă de spălat prin casă + alte câteva produse de curățenie. Alte lucruri importante au fost:

 • săpun lichid cu dispensor automat cu senzor special pentru dezinfecție pe bază de alcool
 • gel antibacterian, am cumpărat vreo 4 bidoane, foarte util după ce te speli pe mâini, sau dacă vrei să te dezinfectezi 100%

Grăbește-te!!! 

Dacă îmi urmăriți blog-ul, veți ști că zilnic fac configurații și recomandări IT, așa că știu cam toate prețurile de pe magazinele online. Prețurile la cele mai bune masti anti-gripa împotriva coronavirus deja cresc considerabil de la zi la zi. Pe undeva, înțeleg de ce se scumpesc, dar moral și etic este anormal ce se întâmplă. În Europa, oamenii nu sunt obișnuiți să poarte astfel de măști de protecție, așa că stocurile sunt foarte mici, asta face ca prețul să crească. Din moment ce diferențele între cerere și disponibilitate sunt enorme în ultimele zile.

Cum să te protejezi împotriva gripei Coronavirus?

cele mai bune masti antigripa chirurgicale coronavirus

După o intensă auto educare, o să sintetizez în câțiva pași cum o să mă feresc eu de gripa Coronavirus. Dacă voi aveți alte metode sau practici, vă invit să le spuneți aici, mai jos, în secțiunea de comentarii a articolului.

La sfârșit îți arăt ce produse am cumpărat eu și câteva recomandari ca alternative, că sunt sigur că nu vor mai fi pe stoc foarte curând.

Pași de protecție anti gripă

 • Dezinfectează-ți locuința: acesta este primul pas pe care o să-l fac, în cazul unei pandemii de gripa cu Coronavirus. Cumpără produse de curățenie pentru casă pe bază de clor/cloramină și spală peste tot prin casă. Să nu uiți să aerisești și să ții copii departe de locurile pe care le dezinfectezi (pentru câteva ore), cloramina poate fi periculoasă în cantități mari.
 • Cumpără măști de protecție medicale: acest pas este esențial, deoarece după ce ai ieșit din casă, după ce ai dezinfectat-o, este posibil să fii infectat și să împrăștii toată gripa cu corona virus la toți membrii familiei. Deci, cumpără-ți seturi de măști chirurgicale sau medicale pentru protecție de 99% împotriva bacteriilor și germenilor.
 • I-a și câteva sticle cu gel dezinfectant: sunt ideale a fi folosite la intrarea în locuință sau/și după sau înainte să te speli pe mâini.
 • Spală-te pe mâini și pe față foarte des: o simplă spălare pe mâini poate să reducă șansele să fii contaminat tu sau membrii familiei. Nu o vei face doar pentru tine, ci și pentru cei din jur.
 • Încearcă să reduci contactul cu persoane străine, evită aglomerările de populație: un pas destul de important să eviți orice tip de contact cu persoane străine care pot fi purtătoare de gripă cu CoronaVirus.
 • Învață-ți familia aceleași lucruri pe care le cunoști: un singur membru al familiei dacă nu este conștient de severitatea unei pandemii (dacă o să vină) va infecta toată familia, dacă nu respectă tot ce l-ai învățat. Copii, știm cu toți, sunt cei mai predispuși să fie contaminați cu virusul gripal Coronavirus.

Cum să porți masca de protecție împotriva gripei cu CoronaVirus?

cum sa folosesti cele mai bune masti antigripa coronavirus 2020

IMPORTANT!!!

Cele mai des întâlnite greșeli când porți masti antigripa chirurgicale impotriva coronavirusilor: să ții masca de protecție care să acopere doar gura.

Este important să acopere cât mai etanș atât gura cât și nasul. Țineți cont că mastile medicale antigripă nu au rol de antidot pentru corona virus, ci au rol de prevenție. Nu există randament de 100% împotriva gripelor, nici vaccinul nu are randament 100%, cu atât mai mult mastile medicinale chirurgicale anti-gripă.

Mastile medicinale sau chirurgicale de protectie pentru gripele sezoniere sau cu coronavirus  sunt de UNICĂ FOLOSINȚĂ!

E important să pui masca înainte să ieși din casă, să nu o scoți niciodată. Să nu atingi cu mâinile suprafața exterioară a măștii pentru că te vei contamina pe mâini dacă o vei atinge. Iar mai târziu poți din greșeală să te atingi pe nas sau pe gură și să fii contaminat.

După ce ai purtat-o și te întorci acasă, nu intra cu masca după tine. Arunc-o întru-un loc special sau ferit de oameni, ideal este să fie incinerată. La intrare în casă pune un bidon cu gel dezinfectant și folosește-l înainte și după ce o să te speli pe mâini și pe față.

Recomandare cele mai bune masti antigripa chirurgicale anti-coronavirus


Masca Cranberry Carbon 4-PLY

cea mai buna masca antigripa coronavirus 2020

Una dintre cele mai bune alegeri pentru masca antigripa chirurgicala impotriva coronavirus. Majoritatea măștilor folosite de astmatici vor fi bune pentru protecția împotriva particulelor contaminate cu virusurile gripale sezoniere, inclusiv virusul Coronavirus.

Vezi prețul actual

Nu sunt cele mai ieftine opțiuni, un set de măști = 50 la număr, costă destul de ieftin încât să-ți ajungă pentru o bună perioadă de timp.

Acest model am cumpărat si eu, 3 seturi.

Dar, uite și alternativele, în caz că nu mai sunt pe stoc: CLICK AICI

Păreri PRO:
 • protecție 99% împotriva gripei de orice fel
 • poți respira destul de bine prin ea
 • acoperă foarte bine nasul și gura, dar nu 100%
 • filtre de calitate superioară, made in U.S.A
Păreri CONTRA:
 • nimic

Cea mai buna masca antigripa cu coronavirus

Filtrare bacterii - 10
Filtrare germeni gripali - 10
Ermetizare nas și gură - 10
Raport preț-calitate - 10

10

Scor obtinut

Cranberry Carbon 4-PLY, în opinia mea, sunt printre cele mai bune masti antigripa chirurgicale cu 99% filtrare de bacterii/germeni înclusiv oprește mirosurile și poluarea din orașe, mai ales pentru București, sunt ideale.

User Rating: 4.16 ( 25 votes)

Masti antigripa ieftine

cele mai ieftine masti chirurgicale medicinale anti-gripa coronavirus

Uite și o soluție de masca chirurgicală anti-gripă foarte ieftină recomandată. Un set de 50 de măști costă puțin peste 20 de lei. Sunt ideale să fie cumpărate mai multe seturi și să fie folosite des. Pentru perioade mai scurte de timp. Acoperă destul de bine gura și fața, nu ermetizează bine și nu filtrează la fel de bine ca modelul mastilor chirurgicale antigripale de mai sus.

Pentru că mi-a fost atrasă atenția că nu toate mastile de protectie chirurgicale sunt bune impotriva virusilor. Este adevărat, cele mai ieftine masti nu au randament de 99% de reducere a pericolului de contaminare, dar nu din cauză că nu pot filtra, ci din cauze fizice, pentru că nu pot ermetiza cât mai bine gura și nasul. Astfel încât virușii transmiși prin aer ne pot contamina pe lângă marginile măștilor. De aceea măștile mai scumpe se mulează/ermetizează nasul și gura mult mai bine.

Vezi prețul actual
Păreri PRO:
 • filtreză particulele mici destul de bine
 • sunt ieftine
 • respiri foarte bine cu ele
 • filtreză și mici particule de poluare și mirosuri
Păreri CONTRA:
 • nu acoperă perfect nasul și gura, asta poate duce la riscul contaminării

Masti antigripa medicale, Meyer

O soluție de mască anti gripă bună și pentru copii

masti anti gripa pentru copii

Cele mai bune caracteristici:
 • Cu imprimeu cu desene
 • Filtrarea bacteriană (BFE): <99%
 • Filtrarea particulelor (PFE): <99%
 • Protecție ASTM
 • Filtrarea chiar și a aerosolilor și prafului

 

Un alt model, de data aceasta pentru prichindei. Un model de masca medicala pentru protecția împotriva oricărei gripe, sezoniere sau noua tulpină apărută în China cu Coronavirus.

Aceasta are un randament de 99% împotriva bacteriilor și particulelor, dar cu condiția să fie utilizată corect.

Uite aici un ghid util: cum să folosești corect mastile medicale

Păreri PRO:
 • Fina
 • Colorata
 • Eficienta la filtrarea bacteriana (BFE): <99%
 • Eficienta la filtrarea particulelor (PFE): <99%
 • Nivel de protectie ASTM: 3
 • Ideala pentru protectia impotriva prafului si a aerosolului.
 • Conforma cu cerintele standardului EN 14683
 • Ofera un confort ridicat chiar si pentru purtarea prelungita
 • De unica folosinta
Păreri CONTRA:
 • prețul prea mare

M-am uitat prin logurile comenzilor și am vorbit cu câțiva prieteni care au recurs la măsuri drastice pentru prevenția gripei coronavirus. Din moment ce mastile anti gripa chirurgicale vor iesi de pe stocuri, sau vor avea prețuri astronomice, există o alternativă pentru cei panicați cu adevărat: Combinezoanele de protecție medicale sunt o soluție alternativă.

Combinezon de protecție cu glugă

O alternativă de protecție împotriva virusilor

combinezon de protectie coronavirus antigripa

Cele mai bune caracteristici:
 • Cusături complet sigilate
 • Glugă elastică
 • Elastic la baza picioarelor

 

Așa cum am spus mai sus, m-am uitat prin logurile de comenzi și multă lume a început să cumpere combinații de combinezoane+măști antigripă și ochelari de protecție. Da, știu, este puțin prea mare panica, dar, într-un fel înțeleg temerile oamenilor. Mai ales când vrei să-ți protejezi familia/copiii etc. Acest combinezon este foarte eficient împotriva virușilor, dar pentru eficiență și mai mare este mandator să purtați și cele mai bune masti antigripa chirurgicale medicinale cu ochelari etanșanți pentru protecția ochilor.

Este puțin extremă această abordarea, dar s-ar putea dovedi utilă în cazul pandemiei. Deși ultima pandemie care a avut un impact colosal în istoria recentă, pandemia gripei spaniole la începutul anilor 1900, a decimat populația, au murit mai mulți oameni pe perioada pandemiei decât au murit în ambele războaie mondiale.

Deci, combinezoanele de protecție împotriva virusilor, inclusiv cei virali, pot fi o variantă utilă, dar fără restul echipamentelor de protecție el în sine, combinezonul, nu vă ajută deloc.

Păreri PRO:
 • prețul deocamdată ieftin
 • lavabil
 • destul de bine etanșat la cap și picioare
 • cusăturile sunt foarte bine realizate
Păreri CONTRA:
 • nu are nici o mască sau ochelari incluse în preț

Cel mai bun gel dezinfectant

cele mai bune geluri de dezinfectare 2020

Pe ăsta l-am cumpărat eu, are un preț destul de ieftin și puteți lua cât de multe vreți, văd că sunt pe stoc. Este pe bază de glicerină și aloe vera. Omoară bacteriile 99% și după un minut se evaporă și nu rămân mâinile unsuroase. Are și dozator pentru a pune măsura de 3ml pentru fiecare apăsare. Dar recomandarea mea este să cumpărați un dozator separat cu senzor. Pentru a nu fi nevoit să apăsați pe buton cu degetul (evitați astfel contaminarea flaconului).

Vezi prețul aici

Pentru că mi-a fost atrasă atenția cu privire la eficiența măștilor, am decis să pun și acest avertisment.

Nu toate măștile medicale anti gripă au eficiență 100% împotriva gripei cu Coronavirus.

Măștile mai ieftine au o eficiență mai scăzută. Iar felul cum porți o mască  poate avea un efect negativ în privința măștilor. Cele mai ieftine masti antigripa chirurgicale nu se mulează perfect pe față, asta în sine, poate scădea eficiența considerabil.

Alte tipuri de masca chirurgicală

Măștile cu filtre interschimbabile sunt de negăsit prin farmacii sau magazine, dar și acelea au filtrele demontabile care sunt de unică folosință. Nu le recomand a fi utilizate de mai multe ori, pentru ca pot fi contaminate pe suprafața exterioară cu viruși, deci chiar dacă arunci filtrele, tot există riscul să fii contaminat de la exteriorul măștilor.

Cele cu filtre schimbabile sunt recomandate pentru filtrarea agenților poluanți din marile orașe sau folosirea de unică folosință în cazul gripelor, dar sunt foarte costisitoare ca preț.


Din nefericire seturile cu cele mai bune masti antigripa medicale chirurgicale de protectie antivirusuri s-au scumpit enorm.

Puteti compensa lipsa mastilor cu masuri de precauti de ordin sanitar.

Geluri dezinfectante, solutii dezinfectante active de spălat/dezinfectat, alcool sanitar etc.

După părerea mea, spălatul pe mâini foarte des. Sau aplicarea gelului dezinfectant pe mâini este la fel, dacă nu chiar mai important decât purtarea măștilor. Dacă ne dezobișnuim să ducem mâna la nas și gură și ne spălăm des pe mâini, șansele să fim contaminați sunt mult mai reduse. Bineînțeles că trebuie cu orice preț să stăm cât mai departe de grupuri de persoane și să evităm aglomerațiile (marketuri, ghișee etc.)

Iată un link cu produse de ordin sanitar utile pentru dezinfectare: Consumabile sanitare

Alte metode de precauție pe care le-am luat eu, sunt de ordin medicinal, am luat vitamine de mai multe tipuri. Dar Vitamina C este bun pentru a combate gripele. Iar în caz de infectare nu trebuie să te panichezi, este tot gripă și gripa coronavirus. Este periculoasă doar dacă ai o vârstă de peste 80 de ani sau dacă suferi de boli cronice grave. Deci, o persoană tânără poate să resimtă gripa coronavirus ca pe o scurtă răceală. Prea multă panică, și magazinele văd că profită din plin de această panică și ajung să pună prețurile măștilor de protecție la preț de 30 de ori mai mare.

Iată un link pentru produse de ordin medicinal de tip prevenție: Vitamine și minerale

Vitaminele le puteți lua și din fructe și legume. Este bine să vă vitaminizați organismul în fiecare sezon rece, ajută foarte mult la prevenția gripelor/răcelilor.

Am văzut la știri că în Italia lumea se comportă exact ca în cazul apocalipsei 🙂 , au golit rafturile cu mâncare din mai multe magazine. Mi se pare că este dusă la extrem panica, ce este mai rău că persoane cu influență și funcții înalte în stat contribuie la această panică și o alimentează.

De unde să fac cumpărături online?

Cum să cumpăr alimente online?

Partea rea la supermarketul online de la Emag este că trimit în toată țara doar produsele cu termene de expirare mare de tip conserve/băuturi etc. Iar produsele proaspete/congelate sau de tip lactate se vând doar pe raza municipiului București.

Uite și linkul supermarketului emag: Emag Supermarket

Voi ce alte măsuri ați luat? Lăsați un comentariu care poate fi util oricărei persoane care citește articolul!


Set 50 bucati Masti chirurgicale faciale din 3 straturi / verde

Sper să le mai găsiți, nu sunt cele mai bune masti antigripa chirurgicale de pe piață, dar la cum sunt epuizate stocurile, eu zic că merită.

Singura metodă și poate cea mai eficientă de prevenție este igienizarea locuințelor și igiena personală cu ajutorul soluțiilor de tip dezinfectant. Probabil, și acestea își vor epuiza stocurilor și vor suferi scumpiri.

Update 11.03.2020

Au fost realimentate stocurile cu măști de protecție : Măști de protecție

Tags

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 23 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2020, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

comentarii

  1. Salut,
   Într-adevăr, poate scăpăm în altar 🙂
   Glumind sau nu, la cum arată sistemul românesc de sănătate, prefer să trag de gripă singur fără spitale, dacă o să primesc gripă! Am văzut o știre, nu știu cât de reală, cu un tip care a stat 9 ore după analize. În caz de epidemie, ne vin rezultatele în 2022?

  1. Salut,
   Mersi pentru comentariu!
   Chiar sunt facile acele acele măști, posibil să fi exagerat! Dar având în vedere cât de des sunt întâlnite în Asia, nu neapărat acum cu noua tulpină, chiar cred ca au o protecție de 99% împotriva bacteriilor și virusurilor, altfel de ce le-ar purta insistent atât de mulți oameni. Și organizația mondială de sănătate le recomandă, desigur trebuie complementate cu restul măsurilor de precauție.
   Protecție cu randament 100% nu există în niciun domeniu de pe lumea asta, ca altfel nu aveam Cernobâl/Fukushima etc.
   Mult succes!

   1. Salut,
    Verific prețurile de 2-3 ori zilnic timp de 1 lună de când am scris acest articol.
    Am spus și mai jos în comentarii că acele măști pe care le-am cumpărat eu luna trecută, au fost 80 de lei, iar acum sunt aproape 600 RON.
    Din păcate panica duce la astfel de aberații de prețuri.

 1. Multumesc pentru sfaturi, daca nu citeam in urma cu 3 saptamani acest articol, as fi platit acum de 4-5 ori mai mult pentru seturile de masca.

  1. Bună ziua,
   Mulțumesc și eu pentru feed back, din fericire o porțiune mare de cititori din perioada când au fost ieftine măștile antigripă le-au cumpărat prin intermediul site-ului, deci, și-a atins scopul. Dar, din nefericire cei ce cumpără azi mastile medicinale le iau la pret cam prea umflat, dar poate peste 1-2 săptămâni o să vină și ei înapoi să lase un feedback pozitiv :).
   Și cele negative constructive sunt binevenite dacă țin un limbaj adecvat.
   Mult succes Cristina V.

  1. Bună Alexandra,
   Am primit câteva informații că vor fi updatate stocurile la cele negre produse în Statele Unite, dar probabil vor fi din nou scumpite, nu pot să dau însă timpul precis.
   Mi-aș fi dorit să fi citit acest articol în urmă cu o lună, aveau prețul de 80 de lei.

 2. Asa cum a spus Greta aceste masti sunt inutile…sau cu un randament extrem de mic , nesemnificativ. Doar filtrele cu carbune activ sunt viabile impotriva virusilor. Doar picatura mare de saliva o opreste dar virusul e extrem de mic si trece prin tesatura . Ochi neprotejati sunt o cale de a intra virusul in corp. E bine sa stim adevarul nu sa ne ,,imbatam cu apa rece,, O alta masca integrala si cu butelii de aer e foarte eficienta dar e scumpa si aerul tine destul de putin dar si varianta aia e buna. Masca militara cu carbune activ e cea mai buna alegere sau masca de protectie integrala din mediu chimic cu carbune activ.

  1. Salut,
   Eficiența depinde, evident și de cum este folosită. Dacă nu ermetizează bine conturul feței, atunci scade eficiența. Dar ca material, nu permite să treacă prin mască bacteriile, sunt impermeabile la vapori, dacă ar fi atât de rele, de ce le pun chirurgii când intră în operație. Este prea mult, să ajungem să purtăm combinezoane sau măști cu filtre cu carbon activ și protecție la ochi. Că dacă suntem atât de paranoici, la orice soluție poți să găsești o problemă. Nu cred că îți permiți să schimbi acele măști de fiecare dată când ieși din casă. Iar dacă le refolosești întotdeauna există riscul să te contaminezi când scoți/pui masca. Măștile reduc riscul de fi contaminat, nu sunt un antidot, este o metodă de prevenție.
   Am încredere în comunitatea U.E care verifică toate importurile din afara comunității Uniunii Europene și mai ales, am încredere în Emag care este cel mai mare retailer online din Europa de Est. Dar, dacă suntem paranoici, ar însemna să ne ascundem sub pământ în buncăre să nu ne mai expunem, deși și atunci trebuie să aduci aer din afară, deci risc 0 nu există, nici eficiență 100%.

 3. Masca asta este total NEPOTRIVITA si INUTILA pentru CORONA VIRUS!
  Pentru virusi sunt masti speciale cu filtru, cea din imaginea de mai sus este total inutila, neprotejând impotriva unui virus!
  Sunt din Australia si aici am primit informatia corecta.
  Noi am fost informati asupra folosirii mastilor corecte, in caz de virusi , microbi, bacterii samd.
  In ce priveste dezinfectia: apa calda si sapun, spalat intens!

  Acest articol este scris incorect si inutil, pentru protectia impotriva CoronaVirus!

  1. Bună Greta,
   Era mai potrivit să vorbim despre tipuri de masti medicale in ACEST ARTICOL.
   Inutila nu este cuvântul bine ales, toate mastile au un randament scăzut sau mai mare de eficiență.
   Cele mai scumpe de regulă au protecție 99% impotriva bacteriilor și microbilor. Nu exista vreun tip special de masti concepute pentru CoronaVirus, că este doar o nouă tulpină de gripă.
   Cele mai ieftine masti chirurgicale nu au acel randament de 99%, de aceea sunt mai ieftine, dar mai bine așa decât deloc. Din păcate, în Europa nu prea se folosesc acele măști, așa că avem limitări serioase de stocuri și diversitate în privința măștilor medicale.
   Iar cele cu filtre inter-schimbabile sunt de negăsit. Toate stocurile se epuizează foarte rapid, pentru că sunt mici stocurile.
   Mulțumesc pentru comentariu!
   Știu că în alte țări se fac informări oficiale pe toate căile.
   Am scris un articol despre folosirea corectă a măștilor : AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close