Sanatate

Recomandare masti antigripă de protectie 2021

Sfaturi achiziție mască anti gripă pentru Coronavirus

Inițial, am ales să cumpăr din timp cele mai bune tipuri de masti antigripa de protecție când prețul lor era ieftin, am ales să iau seturile de măști cu protecție 99% bacteriană, fabricate în U.S.A. Purtarea măștilor medicale chirurgicale poate să contribuie destul de mult la diminuarea infecțiilor cu noul virus gripal Coronavirus. La sfârșitul articolului adaug recomandările mele si un TOP pentru a alege cea mai bună mască medicală de protecție  împotriva gripei.

Vezi direct topul mastilorPagina 2 – TOP masti antigripa

Ce este gripa CoronaVirus?

detalii coronavirus 2020

Am citit singur pentru auto-educare; Coronavirus este o subfamilie de virusuri cu diferite tulpine variabile. Gripa noastră sezonieră este una din tulpini. Dar, acest nou virus gripal supranumit ”CoronaVirus” este o tulpină care nu are antidot, nu există vaccin deocamdată pentru că este o tulpină nou apărută în China recent.

Vezi toate detaliile științifice: AICI

Poate ajunge și în România virusul gripal CoronaVirus?

Sunt ferm convins că nu este corect pusă întrebarea dacă ”va ajunge gripa cu coronavirus în România?” , întrebarea corectă este ”când va ajunge gripa CoronaVirus în Romania?”. W.H.O a avertizat de foarte mult timp pericolul care va urma.

Eu, personal, mi-am luat o serie de măsuri preventive de precauție. Nu vreau să plătesc ca ”Popa” de 10 ori mai mult, mai târziu.

Deci, m-a costat ceva această măsură preventivă acum, în 2 februarie 2020, am cheltuit 700 RON.

Ce măști antigripă să cumperi?

Am cumpărat câteva seturi cu cele mai bune masti antigripa cu sisteme de filtrare care au o eficiență de 99% la stoparea bacteriilor și germenilor gripali. Din păcate stocurile deja se epuizează foarte repede. Am luat 3 seturi de masca chirurgicala anti-gripa bune și pentru CoronaVirus. Două bidoane de soluție dezinfectantă de spălat prin casă + alte câteva produse de curățenie. Alte lucruri importante au fost:

 • săpun lichid cu dispensor automat cu senzor special pentru dezinfecție pe bază de alcool
 • gel antibacterian, am cumpărat vreo 4 bidoane, foarte util după ce te speli pe mâini, sau dacă vrei să te dezinfectezi 100%

Grăbește-te!!! 

Dacă îmi urmăriți blog-ul, veți ști că zilnic fac configurații și recomandări IT, așa că știu cam toate prețurile de pe magazinele online. Prețurile la cele mai bune masti antigripa împotriva coronavirus deja cresc considerabil de la zi la zi. Pe undeva, înțeleg de ce se scumpesc, dar moral și etic este anormal ce se întâmplă. În Europa, oamenii nu sunt obișnuiți să poarte astfel de măști de protecție, așa că stocurile sunt foarte mici, asta face ca prețul să crească. Din moment ce diferențele între cerere și disponibilitate sunt enorme în ultimele zile.

Cum să te protejezi împotriva gripei Coronavirus?

cele mai bune masti antigripa chirurgicale coronavirus

După o intensă auto educare, o să sintetizez în câțiva pași cum o să mă feresc eu de gripa Coronavirus. Dacă voi aveți alte metode sau practici, vă invit să le spuneți aici, mai jos, în secțiunea de comentarii a articolului.

La sfârșit îți arăt ce produse am cumpărat eu și câteva recomandari ca alternative, că sunt sigur că nu vor mai fi pe stoc foarte curând.

Pași de protecție anti gripă

 • Dezinfectează-ți locuința: acesta este primul pas pe care o să-l fac, în cazul unei pandemii de gripa cu Coronavirus. Cumpără produse de curățenie pentru casă pe bază de clor/cloramină și spală peste tot prin casă. Să nu uiți să aerisești și să ții copii departe de locurile pe care le dezinfectezi (pentru câteva ore), cloramina poate fi periculoasă în cantități mari.
 • Cumpără măști de protecție medicale: acest pas este esențial, deoarece după ce ai ieșit din casă, după ce ai dezinfectat-o, este posibil să fii infectat și să împrăștii toată gripa cu corona virus la toți membrii familiei. Deci, cumpără-ți seturi de măști chirurgicale sau medicale pentru protecție de 99% împotriva bacteriilor și germenilor.
 • Două sticle cu gel dezinfectant nu ar strica: sunt ideale a fi folosite la intrarea în locuință sau/și după sau înainte să te speli pe mâini. Sau poți turna într-un dispensor mai mic și a-l lua cu tine să te poți dezinfecta atunci când nu ai acces la apă și săpun.
 • Spală-te pe mâini și pe față foarte des: o simplă spălare pe mâini poate să reducă șansele să fii contaminat tu sau membrii familiei. Nu o vei face doar pentru tine, ci și pentru cei din jur.
 • Încearcă să reduci contactul cu persoane străine, evită aglomerările de populație: un pas destul de important să eviți orice tip de contact cu persoane străine care pot fi purtătoare de gripă cu CoronaVirus.
 • Învață-ți familia aceleași lucruri pe care le cunoști: un singur membru al familiei dacă nu este conștient de severitatea unei pandemii (dacă o să vină) va infecta toată familia, dacă nu respectă tot ce l-ai învățat. Copii, știm cu toți, sunt cei mai predispuși să fie contaminați cu virusul gripal Coronavirus.

Tipuri de măști de protecție anti-gripă

La ora actuală sunt trei tipuri de măști anti-gripă de protecție:

 1. Mască anti gripă de protecție cu supapă (filtre separate)
 2. Mască chirurgicală
 3. Măștile anti-gripale de protecție din materiale textile (bumbac)

#1 Măști antigripă medicale cu supapă

masca ffp3 cu filtru schimbabil

Măștile cu filtre detașabile sunt și ele de mai multe categorii, unele se pot dezinfecta și schimba filtrele (se reutilizează), iar altele sunt de unică folosință. Gradele de protecție sunt și ele în funcție de filtrele cu care sunt dotate.

De exemplu:

Măștile de protecție N95 au un grad de protecție de 95% împotriva virusurilor/germenilor și a bacteriilor.

În România probabil ați auzit de măști denumite ffp2 sau ffp3, cele din urmă au și un grad mai mare de protecție.

Marile diferențe între măștile chirurgicale și cele cu supapă sunt faptul că se mulează mult mai bine pe față, iar filtrele sunt mult mai eficiente decât materialul din care sunt confecționate măștile chirurgicale medicale.

Probabil te întrebi ”dar ce mărime are coronavirusul?” . Poate fi purtat prin aerosoli sau particule de salivă de până la 1 micron. Doar măștile de top pot filtra particule sub 1 micron.

#2 Măști chirurgicale antigripă

Sunt măștile care au un grad de protecție destul de bun, prin prisma unor materiale. Sunt anumite materiale care filtrează până la 99% din bacterii și virusuri. Nu! Nu este marketing, materialul de confecționare la anumite măști este foarte bun, însă problemele apar la etanșarea feței. Dacă pe lângă obraz rămân cute de la forma măștii chirurgicale, pe acolo se pot strecura o mulțime de particule purtătoare de virusuri și bacterii.

cele mai bune măști antigripă de protecție
Alege întotdeauna măștile care se mulează foarte bine pe conturul feței pentru a nu lăsa aerul să intre pe lângă marginile măștii de protecție.

 

 

Așadar, din 99% eficiență, scade la 0% eficiență dacă nu se mulează perfect pe conturul feței. Totuși acestea sunt recomandate pentru noi, cetățenii normali, ca mine și ca tine.

De ce?

Pentru că, în primul rând, oferă o barieră fizică între mâinile noastre și nasul și gura noastră. După cum probabil știți, inconștienți ne atingem fața destul de des, astfel putem lua pe mâini bacteriile/virusurile de pe materiale dure (cleanță, mânere, mese, telefoane mobile etc.) și apoi ducând mâna la gură sau la nas, putem să luăm gripa oricând.

Deci, numai prin prisma acestui lucru ar trebui să le purtăm când ieșim din case, sau în aglomerații urbane.

Alt lucru benefic și foarte eficient, este faptul că dacă noi suntem purtători de virusuri Coronavirus, purtând măști antigripă chirurgicale nu putem să împrăștiem virusul la persoanele din apropiere. Deci chiar și persoanele aflate sub distanța de 1 metru, vor fi în siguranță chiar și în cazul unui strănut accidental.

#3 Mască medicală textilă

măști de protecție de bumbac

Evident oferă un grad foarte redus de protecție, pe premiza ”better safe then sorry” (mai bine în siguranță decât să ne pară rău) putem purta și o astfel de mască, însă trebuie să fim conștienți că este imposibil să filtrezi particule de 1 micron cu material textil precum bumbacul care este deja Trendy în zilele acestea de criză.

Au totuși un avantaj destul de mare, acela este faptul că sunt lavabile. Deci le puteți refolosi și spăla/dezinfecta ori de câte ori vreți. Și se mulează destul de bine pe față, iar gradul de eficiență împotriva virusurilor este extrem de redus. Dar, decât deloc, mai bine și cu aceasta. NU?

Cum să porți masca de protecție împotriva gripei?

cum sa folosesti cele mai bune masti antigripa coronavirus 2020

IMPORTANT!!!

Cele mai des întâlnite greșeli când porți măști antigripă chirurgicale împotriva coronavirusilor: să ții masca de protecție care să acopere doar gura.

Este important să acopere cât mai etanș atât gura cât și nasul. Țineți cont că mastile medicale antigripă nu au rol de antidot pentru corona virus, ci au rol de prevenție. Nu există randament de 100% împotriva gripelor, nici vaccinul nu are randament 100%, cu atât mai mult mastile medicinale chirurgicale anti-gripă.

Măștile medicinale sau chirurgicale de protecție pentru gripele sezoniere sau cu coronavirus  sunt de UNICĂ FOLOSINȚĂ!

E important să pui masca înainte să ieși din casă, să nu o scoți niciodată. Să nu atingi cu mâinile suprafața exterioară a măștii pentru că te vei contamina pe mâini dacă o vei atinge. Iar mai târziu poți din greșeală să te atingi pe nas sau pe gură și să fii contaminat.

După ce ai purtat-o și te întorci acasă, nu intra cu masca după tine. Arunc-o întru-un loc special sau ferit de oameni, ideal este să fie incinerată. La intrare în casă pune un bidon cu gel dezinfectant și folosește-l înainte și după ce o să te speli pe mâini și pe față.

Cum să-ți faci singur o mască antigripă textilă cu elastic?

 

cum să faci o mască anti-gripă de protecție

 

Vei avea nevoie de doar două-trei lucruri:

 • material textil (bumbacul este cel mai indicat)
 • elastic (cca. 1 metru)
 • ac+ață de cusut

Un elastic cât mai moale este indicat pentru astfel de proiect.

tipar mască chirurgicală

 

Taie 2 bucăți de elastic de 35 cm fiecare. Aranjează fiecare capăt de elastic la colțurile materialului textil ca în poza de mai sus, după aceea coasele pe material doar la capete, dar cusătura capetelor să fie mai mică de 1 cm (repetă acest pas pentru toate 4 capetele elasticelor). Întoarce țesătura pe partea opusă și creeați pliuri pe material (3-4 pliuri sunt suficiente). Coaseți pliurile pe marginea măștii ca în figură.

În funcție de elastic, lungimea lor poate să fie diferită de la caz la caz. Deci, fiecare tip de mască făcută manual poate să fie de diferite lungimi. Ce este important de reținut, este faptul că trebuie creeate acele pliuri și să fie cusute pe margini. Materialele cel mai des folosite sunt cele de bumbac, dar și sintetice.

Sunt acestea cele mai bune masti antigripa?

Inițial, se credea că sunt inutile măștile improvizate, acum, văd că inclusiv organizații de sănătate spun că orice tip de mască are un nivel de protecție. Unele sunt mai eficiente împotriva coronavirusurilor, altele mai puțin eficiente.

Oricum! E mai bine să ai o mască, decât să nu ai nimic. Cele mai bune masti antigripa nu sunt cele făcute din bumbac, ci sunt cele din materiale special concepute pentru medicină.

1 2Pagina următoare

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2021, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

27 Comentarii

  1. Aaaaa, am uitat sa te intreb Flavius. Unde am putea gasi masti? Ca degeaba ai postat pentru ca nu se gasesc nicaieri. Pot sa caut si singura pe internet care este mai buna si care nu. Insa nu se gaseste niciun model, indiferent cat de buna este sau nu.

   1. Bună Miry,
    Sunt Închise toate hotelurile 🙂 , nu găsim camere.
    Uite aici întreaga categorie de măști: Măști chirurgicale
    Îți recomand să eviți totuși pe cele de bumbac, dar dacă nu permite bugetul, e bună și aceea, decât deloc.

  2. Hei, Miry, ce mai faci? Nu ai gasit inca, masti? :)))
   Uite, poate intelegi…:
   -Eu: Probably… best not tell anyone about this.
   -El: Right, no one. I mean, I’ll tell myself sometimes but, don’t worry, I won’t believe me…
   :)))

  1. Este oficial!
   Cel mai lung feedback pe care l-am avut pe blog. 🙂
   Mă depunctează rău google dacă șterg prea mult din articol. Mi-a fost destul de mult afectat blogul pe nișa de IT din cauza Coronavirusului, așa că a trebuit și eu să compensez cumva, nu? Fiecare din noi caută o audiență mai mare.

   1. Yeee! si ce mai feedback…. :)) ! si? am primit un premiu? :)) Glumesc, desigur! Ideea era ca eu sper ca tu sa-mi fi inteles intentia…, si sa stergi „observatia” pe care ti-am facut-o, si desigur, restul „palavragelii”, si nu articolul sau „portiuni” din el… In ceea ce priveste IT-ul, eu, si nu mi-e rusine s-o spun, sunt paralela cu el…, ei, ma rog, ne mai intersectam putin, dar cred ca niciunul dintre noi, nici eu, nici IT-ul, nu respectam regulile de circulatie dintr-o intersectie fara indicatoare… :)))) ! Zi frumoasa si vesela, Flavius! 🙂

   2. Este dificil să explic aici de ce am pus acele ”palavrageli” . Ține de SEO, sunt mai mult pentru a obține un clasament mai bun pe căutările organice pe google cu acest articol. Creez backlinkuri interne. Iar expresiile de tip ”i-a și câteva sticle” este tot o formă de adresare mai puțin colocvială, este tot pentru a obține clasament bun pe google (de când google și-a modificat în 2019 algoritmul de clasamente în cautări, updateul s-a numit GOOGLE BERT UPDATE).

   3. Of! Nu-mi explica, Flavius, la naiba, cine-s eu? Insa, din nou, la naiba, iarasi ma provoci… :))?! cum? iata: „expresiile de tip ”i-a și câteva sticle”, este tot o formă de adresare mai puțin colocvială….”; deci, mie mi se pare o expresie cat se poate de colocviala, cea mai colocviala… daca pot spune asa…, caci asa vorbim cu cei apropiati noua, cu cei cu care ne permitem in gen., absolut orice… Dar, cine-s eu ca sa dau lectii? a? dar, iata ct de colocviala am fost eu in adresare… :))! No offence! 🙂

   4. Da! Asta era și ideea, ca monologul din articole să fie explicate în termeni cât mai colocviali. Am spus, Google Bert Update explică acest tip de a face blogging. Expresii care să te apropie de cititori și a fi înțelese de toți. Contextele și frazele acelea sunt foarte importante pentru a primi un clasament cât mai bun în căutările google cu acele articole. Uite un articol AICI , destul de interesant.

   5. Of, Flavius, cred ca te-am bagat de tot in ceata si te-am lasa asa, ceea ce nu-i tocmai corect, si vad ca te-am lasat in ceata inca de la prima „rautate” scrisa aici, zilele trecute, fara a puncta strict, obiectul „obiectiei”…; insa tu, prins intre algoritmi, punctaje si depunctaje, google si mai stiu eu ce…, ai crezut ca voiam sa spun altceva ; nu, nu voiam decat sa-ti atrag atentia asupra lui „i-a”… din celebra de-acum, expresie… ; doar atat, Flavius! Atat! Esti tare dragut si panicos, daca pot spune asa, cat de colocvial pot spune unui om „de pe net”, pe care l-am necajit, deci, sa-i spun, intr-o zi de sambata in care sunt foarte iritata, obosita, stresata, nedormita, si in care nu vreau sa supar pe cineva, si habar n-am daca-mi iese…! Eu sper ca da…! Daca nu, mea culpa! 🙂

   6. Nici eu nu vreau să te bag în ceață să înțelegi de ce pun acele fraze pentru Google. Uite un exemplu concret :
    Ionel scrie pe google : ” ce sticle de dezinfectant să i-au? ” iar google afișează un set de site-uri mai jos, iar imediat sub căsuța de căutare google îl avertizează că poate vrea să corecteze fraza de căutare cu ” ce sticle de dezinfectant să iau? ”, dar între timp îi afișează rezultatele cu site-urile cu fraza greșită (cel mai probabil îi va afișa articolul meu printre primele articole din căutare). Acele expresii incorecte sunt destul de importante, google înțelege din ce în ce mai bine acele fraze incorecte și le corectează.
    Alt exemplu concret: mulți caută pe internet ” ce expressor să cumpăr?” , iar google îl corectează și îl întreabă dacă vrea să caute fraza ” ce espressor să cumpar?” . Sper că are sens ce zic.

   7. Pai, nu trebuia si nu trebuie sa faci ceva…! uite, poti face ceva, hmmm, de ex.: ia o portocala, spal-o bine, bine, cu apa calduta si un strop de detergent de vase…, clateste-o bine, bine, apoi, cand esti tu cel mai bine, habar nu am, joaca-te cu ea atat de mult timp, cat se poate pana cand mainile ti se vor parfuma, iar in incapere incepe sa se raspandeasca aroma; apoi, seara, la culcare, n-o decoji, n-o manca, ci, pune-o pe noptiera ta, iar maine sa-mi lasi aici un „feedback”… ! Da?! Poti? Ai sa vezi ce efect are si sper sa nu ma dezamageasca…, caci altfel, ma voi supara tare rau pe ea… :))

   8. Nu stiu daca are sens, insa ce stiu sigur, este ca eu nu am gasit articolul scriid: „ce sticle de dezinfectant să i-au?”; si mai stiu ca daca cineva te intreaba, macar si din politete (macar si google…): „esti sigur…?”, tu ca un om inteligent (vb. in general, da?!) care esti, verifici…, apoi, alegi varianta corecta… Zic si eu… , si e clar ca pt. mine nu are sens… :)) Insa, repet, si eu sunt doar un om, ca si altii, cu foarte multe defecte… :))

   9. Acum nu mai apare în rezultate pentru că l-am modificat. Dar, cu siguranță vei avea rezultate diferite la căutare când frazele sunt scrise corect și incorect. Repetă experimentul și cu alte fraze scrise intenționat incorecte, să vezi că vei avea rezultate diferite de cele mai multe ori. Google încă e la stadiul de algoritm de învățare (machine learning) a diferitelor limbi, inclusiv româna. La mine, cel puțin funcționează destul de ok, dar nu e o certitudine că anumite fraze funcționează. Unele da, altele ba. Eu ți-am mulțumit pentru observație și l-am modificat imediat, articolul. Dar nu o să pot să explic la toată lumea de ce fac anumite lucruri, din afară pentru cititor nu au niciun sens, pentru monetizare/google SEO sunt fiecare făcute cu un scop, acela de a avea audiență cât mai mare. Acea frază de IT, are un link care duce la un articol din interiorul site-ului, google le recomandă pentru a face o schiță/hartă a site-ului și pentru a-l înțelege cât mai bine.
    Tu, cum ai găsit articolul? Ce frază cheie ai folosit pe google? 🙂 Ți-o fi afișat exact fraza ”i-a și câteva sticle” ?

   10. Esti genial…, stii?! Pai, tu sa-mi spui, maine…! :))) Daca-ti spun dinainte, care ar mai fi „surpriza”? :))

   11. A, este simplu cum am gasit articolul. eram pe un site (magazin), inercam sa fac o comanda, mi s-a inchis laptopul, l-am restartat, si nu imi afisa chestia aceea cu „pagini neinchise corect”, istoricul era sters, asa ca „ia-o p-asta”…; apoi, printr-un efort de memorie absolut colosal…, am reusit sa-mi amintesc 90% dintre denumirile acelor site-uri…, dar, printre cautari, am dat si de articole, de pe diverse alte chestii: ziare, bloguri etc….; insa, desi, cum ti-am spus, am mai cautat chestii pt. lucrarea mea, raspunsuri de la utilizatori in principiu, la fel ca si la tine, nu prea s-au gasit, si m-am intors la farm. online, la dr-i. online, chestii tintite, unde oamenii comenteaza, intreaba fel si fel de tampenii, fara vreo legatura reala cu „situatia”… Recunosc, am ignorat facebook…, caci ma imbolnaveam de cap…, you know ….

   12. Flavius, am laptop nou, nout, de fapt, am doua, nu prea stric lucruri…; asta pe care-s acum, e al mamei, in bucatarie, dar pe el sta cel mai mult, doamna care o ajuta pe mama la treburi…, deci, nu e al mamei, e al bucatariei, caci mama nu sta in ea… :)) , laptop care a vazut multe la viata lui, si la care chiar imi place sa lucrez… fiind comod din toate punctele de vedere, cu alte cuvinte, fiind un clasic in viata… :)) ; iar eu, cu ocazia vacantei fortate de imprejurari, am descoperit oamenii din jurul meu…, oameni cu care chiar imi place sa stau… 🙂 . Dar, ia spune-mi cum adica nu ai portocala? si daca nu ai, ti-e lene sa mergi pana la un mag. langa bloc, sau, ce stiu eu, langa casa ta? Te rog, nu, nu face de-astea? nu spulbera un mit…, te rog, sau, dupa caz, nu mi-l confirma…, si stii tu la care mit anume ma refer…! Ia, fuguta, scrie hartia, ia-ti geaca, cheile de la masina, pantofii, si du-te la mag. sa cumperi portocale…. :)) ! Nu accept un refuz!

 1. Da, pare-se, am uitat sa dau „enter” „polologhiei”, cea in care incercam sa explic remarca mea mea nevinovata la greselile articolului tau, caci nu o vad „in asteptare”…. 🙁 ! En fin, incecam sa-ti spun ca ai inteles gresit, ca nu am gandit o secunda la faptul ca intentia ta ar fi fost alta decat una de informare a publicului etc…. Deci, nu cauta „polologhia”, caci nu este… :)) , sau poate este, si habar nu am eu… 🙂 ; iar la final, draga Flavius, iti uram sanatate, veselie, neincrancenare si ferestre larg si mult timp deschise! 🙂

 2. … pacat de munca depusa…! sfaturi pertinente, de bun simt… totusi, de ce spun asta? iata: „I-a și câteva sticle cu gel dezinfectant: ….”

  1. Bună Iulia,
   O să reformulez acel paragraf. Nu aveam intenția de a îndemna oamenii să cumpere în scopul de a revinde gelul pentru speculanți. Am scris articolul pe 28 ianuarie, erau prețurile mici pe timpul acela, mi-am dat seama că prețurile vor exploda, mai ales în Europa. De aceea am îndemnat oamenii să-și cumpere de atunci produsele.
   Mulțumesc pentru sugestie/observație.
   Multă baftă!

   1. Buna, Flavius! Sub nicio forma nu am spus-o cu rautate…; departe de mine gandul asta…; chiar am remarcat efortul tau, si crede-ma, e greu sa fii coerent, logic si in acelasi timp, foarte concis, desi, in egala masura „semisintetizat” pe un asemenea „material” coplex…; si, de asemenea, nici prin cap nu mi-a trecut sa gandesc la o posibila intentie de a indemna oamenii la „tampenii”, ci, din contra, m-am gandit pur si simplu la intentia informativa a articolului…! Niciodata nu pun „etichete” oamenilor pe care nu-i cunosc…; am dat de „materialul” tau, stand in casa, la izolare documentandu-ma pt. licenta…, lucrare care odata cu „criza” mi-a venit ca si „unsa”…: „Echilibrul intre realitatea igienei fizice si realitatea igienei psihice/mintale, in situatii de criza sociala”(cuprinde orice fel de criza),(nu voi folosi nici macar o virgula din materialul tau, in lucrarea mea, eu cautand reactiile oamenilor, de fapt…). Sper ca nu te-am necajit foarte, foarte rau, caci era o simpla remarca a unei mici greseli care rasturna rezultatul unei munci enorme (a ta), pt. mine, cel putin…! Te rog frumos, sterge tot, pt. ca am o impresie contrara despre tine, contrara cu ceea ce crezi tu ca este in capul meu… :)) (asta ca sa si radem putin)! Apropo’, desi sunt la zi cu tot ce misca in materie… de…, eu nu mi-am facut stocuri de ceva…, iar acum apelez cu mare sarg la „sfantul net”… :))! Draga Flavius, iti doresc sanatate, neincrancenare si nu stiu, viata vesela si, ah, da, sa nu uit, ferestre deschise cat mai mult si mai larg 🙂 !

   2. Ah, daaaa, si uite cum incercand sa iti explic intentia mea nevinovata, am papat o virgula in „polologhia” mea… :)))! Asa ceva?! Pare-se, da! :))

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button