Recomandari Flavius-Tech

Recomandări mouse wireless de gaming 2020

Cel mai bun mouse fara fir, mai rapid decat unul cu fir?

Nu cu mult timp in urma, Logitech a lansat, poate, cel mai bun mouse de gaming wireless revoluționar  . Gamerii înrăiți care se plângeau de latența mare a mouse-urilor fără fir care afectează timpul de răspuns în jocuri acum pot să joace cu un mouse wireless de gaming care este mai rapid decât mouse-uri consacrate pentru jocuri cu fir din 2020.

Cei de la Logitech este bine-știut ca sunt pe primul loc la capitolul „mouse pentru gaming”.

Un mouse wireless bun de jocuri nu mai face compromisuri. Nu trebuie să sacrificați performanța pentru a merge pe ”mâna” unui mouse wireless de gaming, în ciuda a ceea ce ați auzit în urmă cu câțiva ani, cei mai buni „șoricei” de jocuri wireless de astăzi nu au întârzieri al timpilor de răspuns sau latențe. In prezent, șoarecii wireless de jocuri se comportă atât de bine încât nici măcar nu veți observa o diferență între fir și fir. Cu excepția, bineînțeles, a libertății pe care o veți simți să vă mișcați mouse-ul peste mousepad-ul dvs., fără să vă incomodeze cablul.

Unul dintre cele mai bune mouse-uri wireless pentru jocuri este Logitech G903 Lightspeed. Este pur și simplu cel mai bun și precis mouse wireless de gaming  pe care l-am folosit vreodată, PUNCT. Datorită duratei lungi de viață a bateriei, a unui design minunat și a performanțelor la fel de bine ca și mouse-ul cu fir, este un exemplu ideal pentru a ne da seama cât de departe au ajuns „șoarecii” wireless de jocuri.

Dar dacă țineți neapărat să aveți un mouse cu fir, am făcut un TOP gaming mouse AICI.

ATENȚIE!!!

După un an clickurile încep să aibă probleme. După îndelungi căutări pe internet, am reușit să găsesc câteva răspunsuri oficiale de la Logitech, au confirmat faptul că primele loturi au fost cu probleme, iar ulterior au schimbat switch-urile la modelele produse după o anumită dată.

Mouse-ul în sine este excelent, trebuie doar puse switch-urile de o calitate mai bună, în special la clickul dreapta. E păcat pentru prețul lui, să nu găsești componente de cea mai bună calitate.

Totuși îl voi menține în topul acestui articol,  să sperăm că nu primiți un mouse din loturile vechi de producție.

Cel mai bun mouse wireless de gaming

Logitech G502 LightSpeed – cel mai bun mouse wireless gaming

Un mouse gaming wireless excelent dar deloc ieftin

cel mai bun mouse fara fir

Cele mai bune caracteristici:
 • merge și wired și wireless
 • Cel mai precis senzor optic Logitech
 • Aspect personalizabil ambidextru
 • Comutare rapidă
 • Încărcare wirelesss

 

Logitech G502 Lightspeed încearcă să facă totul și reușește să exceleze. Este un design pentru dreptaci acest model, foarte bine „sculptat”, care se potrivește perfect cu mâna,  și are butoane pentru fiecare configurație. Are un nou mecanism de clic care simte și sune mai bine decât oricare alt click al mouse-urilor pe care i-am folosit. Are o roatiță de scroll metalică care poate face clic pe lateral și se rotește liber timp de 15 secunde (infinity scroll, patentat de catre Logitech) sau poate fi folosit pentru schimbarea armei în shootere. Utilizează același senzor de 16 000 DPI extrem de precis găsit în cel mai popular mouse Logitech.

Cumva G502 face toate acestea in timp ce cantareste doar 114 de grame, mai ușor decat multe alte modele de ”șoareci” cu fir, in ciuda bateriei. Și încă se simte robust. G502 este o combinație ambițioasă de design nou și o nouă tehnologie cu șanse mari de a eșua în toate funcțiile, dar totul funcționează perfect. Puteți chiar sa conectați și să utilizați ca pe un mouse cu fir, dacă preferați, care este o modalitate bună de încărcare a mouse-ului și de a continua să jucați în timp ce îl încărcați.

Logitech G502 este cu ușurință cel mai bun mouse wireless de jocuri disponibil astăzi.

Păreri PRO:
 • în jur de 48 de ore autonomie în gaming
 • feedback clickuri excelente
 • se poate încărca wireless prin Mousepad Logitech Powerplay
 • materiale de construcție bune
 • precizie senzor uimitoare
 • customizabil
 • ergonomic
Păreri CONTRA:
 • nimic

Scor obținut mouse Logitech G502 LightSpeed

Ergonomie - 10
Performanță - 10
Input lag - 10
Preț - 9.5
Autonomie - 9.5

9.8

Scor total

Aproape a obținut un scor maxim acest mouse, singurele criterii la care nu a obținut scorul maxim sunt : prețul și autonomia.

User Rating: 5 ( 18 votes)

SteelSeries Rival 650

O alternativă bună la mouseul de mai sus

recomandare cel mai bun mouse fara fir

Cele mai bune caracteristici:
 • Tehnologie Quantum Wireless
 • Senzor optic TrueMove3
 • 8 zone cu iluminare RGB
 • Confortabil pe perioade lungi de gaming

 

O alternativă foarte bună la mouse-urile Logitech wireless. Steelseries este un brand arhicunoscut în lumea gamingului. Acest model este puțin diferit, marginile lui au un strat siliconic de calitate, asta face să se simtă excelent chiar și după perioade lungi de gaming. Este foarte ergonomic, ziceam de Logitech că fac mouse-uri care sunt foarte plăcute când le folosești pe perioade mari, însă acest mouse este altceva, alt nivel.

Senzorul este excelent, cu o precizie foarte bună.

Am zis senzorul?

Senzorii!!!

Da, are doi senzori, unul principal pentru precizie, iar al doilea senzor este pentru LIFT-OFF (gamerii știu ce vorbesc), ce are ca scop să detecteze când și cât de mult este mouseul ridicat de pe mousepad (detecție liniară pentru profunzime).

Nu totul este roz în opinia mea, deși este un mouse relativ nou apărut pentru 2020, încă nu sunt clienți care să raporteze vreo problemă majoră la acest mouse. Vom vedea pe viitor și vă țin la curent cu orice update.

Să vorbim de acumulator, este puțin cam slăbuț în opinia mea. Eu, obișnuit la birou cu ore întregi zilnice la office, cu mouse logitech mx master 2s, ține acumulatorul cu săptămânile.

Știu, vorbim totuși de un mouse de gaming!

Acest model ține mai puțin de 20 de ore dacă este încărcat la maxim, dar aici vine și reversul, se poate încărca în doar 15 minute la 80% din capacitate. De ajuns să îl încarci în timp ce-ți prepari cafeaua, NU?

Probabil și acele led-uri customizabile consumă prea mult și, apropo, software-ul te lasă să personalizezi ce vrei tu la acest model de mouse.

Este un mouse excelent, dar încă nu are vechime să vedem și probleme care vor apărea inevitabil.

Păreri PRO:
 • senzor de lift-off
 • leduri rgb pentru cei pasionați
 • precizie senzor mișcare
 • încărcarea ultra-rapidă
 • plăcut ca ergonomie și materiale de construcție
 • procesor integrat pentru salvarea setărilor
Păreri CONTRA:
 • acumulatorul ține prea puțin încărcat
 • prețul deloc ieftin

Mouse Gaming Razer Mamba Wireless

Un mouse de gaming destul de ieftin recomandat pentru 2020 pentru shootere

mouse pentru jocuri fara fir ieftin

Cele mai bune caracteristici:
 • Aderență mare în palmă
 • Ergonomic și ușor
 • Acumulatorul ține cca. 48 de ore
 • Memorie on-board hibrid

 

Am tot căutat un model potrivit pentru categoria de mouse-uri ieftine de gaming fără fir, am decis să fiu cât de cât obiectiv și să aleg 3 branduri diferite. Acest model ieftin de la Razer este poate, cel mai bun mouse wireless la raportul calitate-preț-performanță din 2020.

Este un mouse plăcut la simțul tactil, iar acumulatorul ține destul de mult încărcat (.cca 48 de ore).  La fel ca și modelul de  mai sus amintit, are memorie internă unde se pot salva customizările alese de fiecare player (gamer).

Switch-urile sunt de calitate superioară, iar cei de la Razer susțin că rezistă la peste 50 de milioane de clickuri la fiecare buton.

Ergonomia este îmbunătățită față de generația anterioară de mouse-uri de gaming de la Razer printr-un grip lateral care permite mâinii să aibă o aderență mai mare chiar și când sunt palmele transpirate. în plus este și foarte ușor, ceea ce îl face excelent pentru jocurile de tip Shooter

Păreri PRO:
 • ergonomic
 • palm grip cu aderență mare
 • nu transpiră palmele
 • senzor precis
 • switch-uri Omron
 • raport calitate-preț-performanță bun
Păreri CONTRA:
 • mici carențe de software/drivere și firmware (sper că se vor îmbunătăți la update-uri)

Diferențe mouse-uri cu fir vs mouse fara fir de gaming

Astăzi, 2020, mouse-ul fara fir pentru gaming este comparabil cu cel cu fir. Unele modele de mouse-uri wireless sunt deocamdată cam scumpe, iar cei care nu dispun de un buget mare de achiziție vor rămâne cu impresia ca mouse-urile de gaming wireless au lag, latente mari, etc, asta pentru că ei folosesc modele vechi cu receptor usb care este demodat si invechit tehnologic. Dar, „șoarecii” de jocuri de înaltă performanță de astăzi au performanțe aproape indiscutabile similare cu cei cu fir, fără să fie sesizat vreun decalaj wireless sau de micro freeze. Pentru a testa ”șoarecii” wireless pentru jocuri, încercați intr-un magazin IT, să testați modele actuale de la nume mari precum Logitech, Razer și Steelseries.

Precizia – nu este nici o diferență de precizie între g903 și alte mouse-uri cu fir din această privință. Precizia ține de senzorul optic cu care este echipat.

Wireless vs wired – nu poate fi decât benefic faptul că utilizăm un mouse fără fir, nu o să mai fiți incomodați de cablul care se agață de marginea biroului.

Autonomia – e drept, acumulatorul nu are o perioada atât de mare de autonomie ca unele modele de tip office, dar nu cred ca va fi un inconvenient acest lucru cu acest model. Puteți să îi conectați cablul și să îl încărcați în timp ce jucați.

 

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2021, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button