Recomandare Desktop PC

Configurație calculator desktop pentru firme 2021

Recomandare desktop pc pentru bugetul de 2500 de lei

De data aceasta, in 2021, o sa facem o configuratie de sistem PC pentru Desktop destinata celor care lucreaza foarte mult la birou, ideala pentru cabinetele de contabilitate, notariale, medicale, s.a.m.d. Fiabilitatea si rezilienta la performante pe un termen foarte indelungat de perioada (minim 6-7 ani nu o sa fie necesar vreun upgrade). Bugetul propus este în jurul a 2.500 de lei pentru acest sistem pentru majoritatea birourilor de firme.

Ce este important!

Alegerea procesorului pentru un sistem pc de birou

Incepand cu procesorul care este dintr-o generatie anterioara de procesoare intel i5 foarte capabil pentru multitasking si chiar si pentru jocuri tinute in alt+tab ascunse sa nu vada sefii :), ruleaza simultan programe fara o alocare prea mare din puterea lui. Cel din link vine impreuna cu un ventilator stock care isi face treaba foarte bine si nu trebuie cumparat un cooler aftermarket.

PC Desktop pentru firme 2021

Placa de baza si Memoria Ram

Pentru acel procesor am ales o placa de baza cu Memorii DDR4, principalul motiv il constituie fiabilitatea. Memorii cu un consum redus, direct proportionala cu consumul este si caldura produsa de aceste placute. Placutele cu consum mic vor avea si temperaturile mai mici. Verificate pe websiteurile placii de baza pentru a fi listate in biosul placii.

Placa de baza trebuie să aibă cât mai multe usb-uri și să aibă o fiabilitate de cel puțin 7-8 ani.

Unitate de stocare

Pentru unitatea de stocare am optat spre un SSD m.2 de 500 GB. și depinde foarte mult in ce domeniu o sa fie folosit PC-ul Desktop. Se poate merge si pe un SSD de 2.5″ de mare capacitate, daca lucrati cu baze de date mari ca spatiu de stocare.

Sursa de alimentare

Fii atent la sursele de alimentare!

Orice configuratie PC Desktop  are nevoie de o sursa de tensiune fiabila pentru o fiabilitate cat mai mare a sistemului. Nimeni nu isi doreste o sursa de tensiune care sa trimita supravoltaje pentru componente vitale, cum ar fi un spatiu de stocare ssd sau hdd. Veti risca pierderea datelor firmei, si nici nu o sa realizati care este componenta care a dus la pierderea datelor.

O sursa este „inima” calculatoarelor, cu cat functioneaza mai bine, cu atat sistemul va avea o durata de viata mai mare.

Sursa de tensiune este una din componentele foarte importante pentru munca de birou si am mers la siguranta maxima.

O sursa aleasa speciala pentru acest sistem, este foarte silentioasa cu voltaje stabile si fiabila in acelasi timp cu o garantie de 24 de luni.

Alegerea carcasei PC Desktop 2021

Ca sa impreunam toate componentele ne trebuie si o carcasa potenta. Am pus Carcasa SilentiumPC Ventum VT2 TG care are si iesire frontala usb 3.0, este mica si foarte bine aerisita.

Windows-ul se poate instala si de pe un stick usb, nu este necesat un dvd-wr.

Optional recomand Microsoft GGK Windows7 Pro, 32/64 bit, nu recomand windows 8.1 sau windows 10 pentru calculatoarele folosite in  domeniile spuse la inceputul articolului.

Dar,

Ce consum de energie are acest pc desktop?

Aproape cat un bec!

Consumul acestui sistem va fi in jurul a 100 watts daca este solicitat la maximum si sub 40w cand este folosit in conditii normale.

Configuratie Pc Desktop De Birou Pentru Firme:

Țineți cont că acest sistem este configurat cu componente la mai multe firme, pentru a obține cele mai bune oferte și nu include asamblarea pieselor!

Sistemul nu include monitorul. Dar aruncati o privire si la ACEST ARTICOL daca este necesar si monitor.

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2021, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button