Recomandari Flavius-Tech

Recomandare boxe pentru PC + TOP 7 pentru 2024

Ce boxe audio pentru calculator să aleg

Cele mai bune boxe pentru pc vin ca soluții complementare pentru castile de gaming pentru a-ți transforma pc-ul într-un sistem multimedia demn de 2024. Probabil te-ai saturat sa ții căștile pe cap și vrei să asculți muzică la o pereche de boxe PC dedicate pentru sistemul tău. Uneori, de asemeni, este bine să îți iei o mică pauză de la purtatul căștilor și un sistem de boxe de calitate pentru calculator vine să complementeze calculatorul și adaugă un plus de imersie.

Uite la ce să fii atent înainte de a alege cele mai bune boxe pc!

Ai nevoie de cele mai bune boxe pc puternice?

" class="index-title">

top 7 cele mai bune boxe de calculator 2024

Nu întotdeauna boxele puternice înseamnă neapărat că sunt mai bune, calitatea sunetului este cel mai important lucru la care trebuie să dai atenție maximă.

Da!

Sunt și boxe foarte puternice cu un sunet clar, lipsit de distorsiuni sau zgomot de fundal.

Putine lucruri sunt mai importante decat o muzica de calitate ascultata la PC. Probabil ți-ai dat seamna că muzica sună bine decât dacă ai și un sistem de calitate audio bun. Aici mă refer la placa de sunet prin care sunt conectate boxele. Chiar dacă ai un buget mic, o să simți o îmbunătățire majoră în calitatea sunetului după achiziția boxelor pc.

Fii atent,

Câteva sfaturi de care să ții cont înainte să cumperi un set de boxe de calculator.

Stereo, 2.1 sau sunet surround: Care sunt cele mai bune boxe?

Boxele stereo sunt compuse din 2 difuzoare (stânga și dreapta), boxele 2.1 se referă la o pereche de boxe împreună cu un subwoofer, iar sunetul surround implică între cinci și șapte difuzoare, plus un subwoofer. Rolul subwoofer-ului este de a acoperi frecventele joase ale basului, în general sub 100Hz. Un subwoofer solid la un volum rezonabil de mare poate adăuga zgomot profund la frecvente joase produse la explozii în vizionarea de filme și adâncime la sunetele joase, chitară bass, orchestre și multe altele. Unele perechi de boxe stereo, cu toate acestea, sună excelent chiar și fără subwoofer, în primul rând pentru că difuzoarele lor (driverele dedicate frecvențelor joase, sub 1KHz) sunt perfect capabile să redea un bas destul de decent.

ce boxe sa aleg sa cumpar?

Marea majoritate a boxelor de desktop pc sunt stereo. Unele au subwoofere, dar probabil că nu veți avea mai mult de doi sau trei sateliți. Anumite persoane, gameri sau cinefili înrăiți ar putea dori să caute un sistem de sunet surround de 5.1 canale (sau mai mare), dar costurile suplimentare și inconvenientele legate de plasarea tuturor acestor difuzoare în jurul camerei nu merită pentru majoritatea utilizatorilor.

Există, de asemenea, soluții dintr-o singură bucată (o singura boxa care are si subwooferul incorporat in aceeasi unitate audio) care oferă o mulțime de putere, dar nu oferă efectul stereo pe care-l obțineți de la boxele cu mai mulți sateliți. Chiar și difuzoarele portabile Bluetooth pot servi ca sisteme dintr-o singură bucată pentru PC dacă au o intrare audio de 3,5 mm sau acceptă o conexiune USB (dacă computerul dvs. are Bluetooth)

boxe pc 2.0

Ce ziceți de boxele montate pe raft?

Mă refer la acele tipuri de boxe audio pe care le poți monta pe un raft de mobilier, sunt mici, și în unele cazuri nu sunt preferate de multe persoane. Acele tipuri de boxe pot fi foarte facile pentru o anumită categorie de persoane, dar poate fi frustrant pentru audiofilii înrăiți.

Toate boxele au nevoie de curent pentru funcționare. Fără energie electrică, difuzoarele ar avea doar rolul de piese metalice de decor in camera. O bună parte a boxelor de calculator, chiar si cele wireless conectate prin bluetooth vor avea nevoie de o sursa de energie electrica activa. Asta inseamna ca fiecare boxe au încorporate amplificatoare care vor funcționa în baza energiei electrice furnizate pentru a furniza puterea către difuzoare pentru un sunet de calitate. Acest lucru este foarte util, deoarece nu veți avea nevoie de un amplificator audio separat. Doar le conectați la calculator și sunteți gata cu instalarea.

Alege cele mai bune boxe pc cu amplificator încorporat

Întotdeauna este bine să testați dacă aveți ocazia, să vă orientați în funcție de sunetul pe care îl auziți. Este mult mai bun feedback-ul direct la fața locului să testați, pentru că oricât aș scrie aici despre diferențele dintre boxe, detaliile audio nu am cum să le redau. Mulți nu pot face diferențe decât dacă au o sensibilitate acustică foarte fină.

Sunt importante cele mai bune caracteristicile speciale la boxe?

boxe caracteristici speciale 2024

E posibil să nu luați în considerare caracteristicile speciale când vine vorba de achiziția de cele mai bune boxe de calculator, iată câteva sfaturi de care sa țineți cont în 2024:

 • Boxele au butoane separate pentru bass și treble ca să îți setezi direct sunetul potrivit?
 • Au boxele buton de mute?
 • Este inclusă și o telecomanda IR?

Toate aceste sfaturi sunt benefice pentru anumite categorii de persoane care sunt în căutarea celor mai bune boxe de pc.

Dacă pc-ul vostru are un număr limitat de porturi USB, s-ar putea sa fii nevoit sa te orientezi spre boxele cu conectare prin jack 3.5 in dauna unor boxe cu conectare prin usb.

Dar, trebuie sa menționez ca anumite modele de boxe prin usb pot avea unele caracteristici și funcții în plus pe care nu le găsiți la cele cu conector prin jack.

Dacă pc-ul vostru are bluetooth este posibil sa faceți streaming cu boxe portabile wireless.

Ce boxe folosesc eu la birou?

Eu am mers pe o varianta de boxe de raft, Edifier cu 2 boxe și amplificator incorporat si o telecomanda IR. Sunt putin cam scumpe, am dat in jur de 330 de lei acum 2 ani de black friday, dar au un sunet foarte curat, chiar si la volum maxim. Sigur, fara subwoofer, basul si joasele nu se ridica la asteptarile unui sistem audio 2.1. Dar, pentru muzica si filme sunt excelente. Asta daca nu sunteti pasionati de muzica de gen Hip-Hop, Techno, Heavy Rock etc care este evidentiata printr-un bas puternic.

Încă mai se găsesc acele modele pe care le vedeți AICI, dar sunt 450 de ron la ora actuală.

Cele mai bune boxe pc și efectul Placebo

Cele mai fine diferențe dintre boxele foarte scumpe și unele boxe de pc ieftine sunt aproape imperceptibile de omul de rând.

Unele persoane își aleg boxele fie după brand, fie după preț. Considerând că un preț mare va duce automat și la o calitate a sunetului net superioară comparativ cu prețul unor boxe fără brand cunoscut și cu preț mic.

O mare greșeală!

Așa se naște și efectul Placebo, când majoritatea oamenilor laudă un produs, acel sentiment este transmis și altor persoane.

Sunt boxe pentru pc ieftine care au performanțe și acustică la fel de bună, în unele cazuri depășind boxe cu renume, cel puțin la acustică și fidelitate a sunetului.

Cele mai bune boxe pc:

1. Boxe PC Trust Boxe ARYS 2.0

Un set de boxe ieftine și decente recomandate pentru birouri mici

cele mai ieftine boxe pentru pc

Cele mai bune caracteristici:

 • Mufă jack pentru căști
 • Alimentare prin USB
 • Conector Line-IN

Un set de boxe pentru pc-uri și laptopuri pentru birouri compacte. Au doar 28w, deci să nu vă așteptați să dați concerte cu ele. Le-am pus pe primul loc în acest top datorită prețului.

Da! Sunt ieftine!

Dar nu cele mai ieftine și nu aș coborâ sub acest prag de prețuri dacă vreți bineînțeles să aveți parte de acustică bună.

Ce îmi place?

Îmi plac câteva caracteristici la această pereche de boxe și una este faptul că are o consolă de sunet mare frontal și are și iluminare led. Nici măcar la boxele mele care au costat de 3 ori mai mult nu am la îndemână un buton de sunet dedicat așa accesibil.

Îmi place că au și mufă jack 3.5mm pentru a băga căștile la ele și pot spune că este cam în aceeași nota amplificatorul cu cel al unei plăci de sunet de pe placa de bază a PC-ului.

Îmi place că sunt și compacte și ideale pentru birouri/mese mici. Dar va veni și compromisul unei puteri a boxelor mici. Nu au suficient bas cât să satisfacă pretențioșii de muzică specială cu bas.

La acustică stau foarte bine chiar și la volum foarte mare.

Ce nu-mi place?

Nu-mi place că nu au și o mică telecomandă, dar nu e sfârșit de lume.

Nu sunt ideale pentru muzică bazată pe bas.

Păreri PRO:

 • rotiță de volum mare și accesibilă
 • sunet clar și fără distorsiuni sau zgomote de fundal
 • compacte
 • impedanță de 4ohmi

Păreri CONTRA:

 • bas deficitar
 • fir destul de scurt de conectare între boxe

2. Boxe PC Audioengine A5+ 2.0 White

Boxe compacte de calitate înaltă

cele mai bune boxe pc 2024

Cele mai bune caracteristici:
 • Material din MDF bine finisat
 • 75 W reali
 • Telecomandă fără fir
 • Compacte

O pereche de boxe foarte bune calitativ atât d.p.d.v audio, dar și ca aspect. Fiind foarte compacte și fără un subwoofer, sunt destul de mari, dar vor încăpea pe birourile de peste 1.2 metri. Cablurile de conectare audio dintre boxe sunt destul de lungi pentru a le poziționa în colțurile camerei (3.75m), dacă preferi să nu le ții pe birou. Calitatea audio este excepțională. Ideal a fi folosite în principal pentru multimedia, dar nici la capitolul gaming nu stau rău. Pot să înlocuiască și căștile de gaming.

Totuși recomand și o placă de sunet performantă pentru a beneficia la maxim de aceste boxe.

În pachet sunt și 2 cabluri de conectare, RCA sau cablu cu mufe Jack. Cablul usb nu este în pachet.

Negativ pot să găsesc doar la telecomandă, are probleme de semnal, iar pentru consumul de energie, chiar dacă nu este pornit calculatorul, amplificatorul consumă energie (circa 4-6w). Acest inconvenient este la majoritatea boxelor, se poate opri doar din switch-ul ON/OFF de pe spatele boxei.

Păreri PRO:

 • calitate superioară audio
 • materiale de construcție premium
 • stație amplificare în boxă
 • nu ocupă spațiu foarte mare pe birou

Păreri CONTRA:

 • consum energie chiar și oprite (trebuiesc oprite din switchul de pe boxe)

3. Boxe Edifier ieftine

Boxe ieftine și de calitate recomandate pentru 2024
cele mai bune boxe ieftine de calculator

Cele mai bune caracteristici:

 • Putere 24w RMS
 • Calitate materiale
 • Are rca auxiliară

Acestea sunt puțin mai ieftine, iar difuzoarele sunt aceleași ca la modelul meu, doar ca sunt mai slabe în putere, acestea vor avea impreună 24w reali (2x12w).

Au incorporat un amplificator, și nu conțin și telecomanda IR.  Din perspectiva sunetului, va asigur ca este foarte plăcut. Însă mai au un inconvenient destul de mare: Butoanele de reglare sunet (volum și bass) sunt puse direct în spate conectate la amplificator, fără buton de treble.

Alta diferența este în calitatea materialelor.

Conectarea lor la pc desktop se face prin conector de tip jack 3.5 cu cablu rca-jack .

Păreri PRO:

 • prețul ieftin
 • calitate sunet foarte bună
 • sunt compacte
 • calitatea bună a amplificatorului

Păreri CONTRA:

 • Nu au telecomandă
 • Putere RMS mică
 • Butoanele de volum/bass sunt puse în spatele boxei

4. Boxe Trust GXT 38 Ultimate Bass 60W

O pereche de boxe recomandate pentru cei care vor și un subwoofer inclus

sfat achizitie boxe 2.1

Cele mai bune caracteristici:
 • Sunet de înaltă calitate cu bas profund
 • Comanda de reglare a volumului, cu fir, accesibilă, cu căști și mufe de conectare iPod/mp3
 • Comandă de reglare a volumului și a basului în lateral
 • Gestionare inteligentă a energiei: intră în modul stand-by atunci când nu se utilizează

Am fost tentat sa merg spre Logitech cu control bluetooth, însa acestea au un sunet mult mai curat și clar în dauna Logitech. Cel puțin pentru această categorie de prețuri.

Nu sunt cele mai bune boxe de pc de pe piață, însă pentru această categorie de prețuri, sunt cu siguranță unele dintre cele mai bune boxe de calculator.

Cea mai buna parta este ca are o telecomanda (cu fir) de control a sunetului. Subwooferul ofera sunetul de joasa frecventa de calitate superioara, fara pocnituri sau alte sunete nedorite.

Păreri PRO:

 • Sunet de claritate mare
 • Telecomandă cu fir
 • Bass cu rezonanță bună datorită calității materialelor boxei (lemn de esență tare)
 • Putere mare 60w sateliții +60w subwoofer
 • Comenzile din buton pentru volum+bass sunt pe laterală
 • Preț accesibil

Păreri CONTRA:

 • Cred că era loc de o telecomandă wireless

5. Boxe Logitech Z607 5.1 Black

Un set de boxe pentru PC 5.1 cu raport calitate/preț bun

alegere boxe logitech 5.1

Cele mai bune caracteristici:

 • Radio FM
 • Conectare Bluetooth
 • TRUE 5.1 SURROUND
 • Control intuitiv
 • BOOMING BASS

202

Mi-a plăcut că are și bluetooth, mai ales acum în 2024, când totul trebuie să fie interconectat. Apropo de interconectare, cablul satelitului din spate are 6.2 metri, suficient de lung cât să puteți ascunde cablul pe lângă plintele parchetului într-o cameră mică de apartament. Iar cablurile sateliților frontali au 2.2 metri. Și tot la capitolul interconectare avem și posibilitatea să-i conectăm un sd card de memorie, iar la pc/smartphone avem posibilități multiple de conectare: mufe rca, 3.5 jack,  usb, bluetooth.

Păreri PRO:

 • bluetooth
 • sunet clar
 • bas plăcut
 • multiple metode de conectare
 • amplificator de calitate
 • telecomanda wireless

Păreri CONTRA:

 • nimic

6. Cele mai bune boxe Edifier 2.1

Preț mare! Dar merită!

ce boxe pc sa aleg

Cele mai bune caracteristici:

 • Bluetooth 5.0
 • Conector optic digital
 • Tweeter-uri din cupola din titan
 • DSP și DRC
 • Telecomandă

Nu întotdeauna cantitatea de boxe reflectă calitatea sunetului. În cazul de față avem un sistem de boxe pc 2.1, dar sunt Edifier, preferatele mele în materie de sunet. Sunt conștient că sunt și alte branduri mai bune, dar prețurile sunt mult prea mari pentru a le recomanda.

Spre deosebire de boxele mele luate acum mulți ani, la acest sistem aveți conectare prin bluetooth 5.0, compatibil cu noile smartphones din 2024, dar puteți crea o legătură și prin cablu la un TV/PC/Laptop etc.

Pe hârtie ar trebui să aibă o putere reală de 150w și la cum cunosc eu acest brand, chiar și la volume maxime nu apar distorsiuni grave de sunet.

Dacă le veți conecta la mai multe device-uri, veți putea selecta device-urile din telecomandă. Ar trebui să primiți în pachet și cablul optic pentru conectare digitală.

Acustică, bas, joase, înalte, toate sunt acolo și la un zgomot de fundal aproape inexistent. Fișierele de muzică *flac sunt o adevărată plăcere să fie redate.

Subwooferul este și el arhisuficient pentru a da un mic party în living.

Păreri PRO:

 • sunet de calitate superioară
 • preț mic raportat la calitatea oferită
 • Qualcomm aptX (bluetooth 5.0)
 • cablu optic în pachet

Păreri CONTRA:

 • firele de la sateliți puteau fi mai măricele

7. Boxe surround 5.1 Edifier

Iată cele mai bune boxe pc 5.1 din 2024

boxe surround edifier 5.1

Cele mai bune caracteristici:

 • Telecomandă fără fir dar și cu fir
 • Tub de bas puternic
 • Sistem foarte bun pentru filme/games/emisiuni tv la netflix

Da, a trebuit să merg pe o companie care are experiență în domeniul audio mult mai mare fata de restul producătorilor.

Acesta este un adevarat Home Theater, un sistem foarte puternic, dar si foarte generos d.p.d.v al caracteristicilor conforme cu secolul în care trăim (2024).

Puteți da adevărate petreceri cu acest sistem, sper ca nu locuiți la bloc, ca o sa își vândă vecinii apartamentele după achiziția acestui sistem de boxe pc 5.1.

Acest model este printre cele mai bune boxe din categoria audio de calculator sau laptop.

Sateliții + basul subwooferului dezvoltă o putere de 540 W.

Dar, nu recomand conectarea lui direct la placă de sunet încorporată a pc-ului, recomand cu tărie o placă de sunet externa de pc, am mai vorbit despre plăcile de sunet în ACEST ARTICOL.

Păreri PRO:

 • Putere reală fenomenală
 • 2 telecomenzi (una cu fir și cu diplay LCD, una fără fir normala cu IR)
 • Calitate sunet HIGH-END
 • Calitate materiale de construcție superioara
 • Procesare semnal sunet digital
 • Multiple cai de conectare pentru mai multe device-uri de redare a sunetului

Păreri CONTRA:

 • Nu știe să facă de mâncare

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button