Recomandare Laptop & UltraBook

Recomandare laptop pentru filme

Recomandare laptop de filme

Un sfat de achizitie pentru notebook multimedia o să fac astăzi. Cum alegem un laptop ieftin pentru a viziona filmele preferate?

În primul rând trebuie să avem un ecran cât mai mare si un procesor cu gpu integrat mai bun pentru a scăpa de problema desincronizărilor dintre sunet si imagine. Acestea sunt criteriile principale pentru a reda filmele encodate cu Matroska (mkv-urile) sau blue-ray. Dacă are aceste calități automat laptopul o să poata fi folosit si ca laptop de tip office sau multi-tasking.

Pentru a nu sări de bugetul alocat acestei recomandări de 1500-1700 ron o să recomand 2 modele sub acest buget. O altă caracteristică importantă este ecranul, pentru multimedia este recomandat un laptop cu ecran non-reflexiv.

Recomandare laptop pentru filme:

Laptop HP 250 G5 cu procesor Intel® Core ™ i3-5005U

Laptop hp - buget 1500 de lei

 

Recomandare laptop bun la toate:

Laptop ASUS A540LJ-XX612D cu procesor Intel® Core™ i3-5005U

recomandare laptop pentru filme

La procesor ambele laptopuri sunt identice, diferența vine la partea grafică unde Asus vine cu un gpu dedicat 920m, care trebuie să spun că este un model putin invechit. De câțiva ani buni a rămas la fel procesorul grafic dar, ne ajută dacă vrem să ne relaxam la un joc cu anumite limite și cu detaliile low spre mediu, depinde și de joc.

La partea de monitor hp castigă bătălia, deși ambele sunt de 15.4″ dar HP-ul are suprafața anti-glare ceea ce o să ne permită vizionarea de filme fără reflexia luminii ambientale. Asus-ul este recomandat si pentru office, cat despre vizionarea de filme sa fie facuta cand lumina ambientala este cat mai redusa.

Restul componentelor sunt cam la fel, Asus este dotat un port usb 3.0 in plus. Autonomia este similara la ambele, cu un mic plus de autonomie la modelul HP, acesta neavand chipset video dedicat, consumul o sa fie mai redus.

Carcasele dau senzația de plastic ieftin, dar este de așsteptat pentru laptopopuri de buget redus.

Pe partea de design, gusturile nu se discută dar parca Asus este peste HP, deși este din plastic dar cu un finiș de tip metalic pe carcasă îl face parcă mai plăcut la aspectul exterior.

De menționat că ambele se descurcă bine si pe partea de gaming dar cu limitări și bineînțeles că nu ultimele titluri de jocuri apărute .

Sunt o mulțime de laptopuri de ales, dar acestea eu le recomand ca fiind best-buy pentru laptopuri multimedia.

Tags

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.