Recomandari Flavius-Tech

Recomandare mini PC barebone 2019

Ghid alegere Barebone mini PC

Despre Intel N.U.C Barebone mini pc o sa vorbim in acest articol. Intel NUC  (next unit of computing) vine ca o alternativa compacta catre un pc desktop.

Procesoarele sunt cu terminalul “U” la fel ca procesoarele cu care sunt echipate in mare parte laptopurile.

Pentru cine sunt recomandate?

Aceste mini sisteme PC nu sunt dedicate gamerilor, ci sunt adresate companiilor corporatiste sau firmelor mari care au nevoie de o putere de calcul considerabila intr-un “pachet” mic si cu consum de energie redus. Un alt beneficiu il pot avea companiile de tip Call Center pentru a echipa fiecare monitor cu un sistem mini sistem care poate fi montat pe spatele anumitor monitoare pentru a reduce spatiul biroului si pentru a elimina cat mai multe fire.

Dar este o alternativa si pentru omul de rand caruia ii place sa tina un birou ingrijit in care sa nu se vada cablurile si sa consume foarte putina energie.

Mini PC Barebone 2019

Memoria RAM Mini PC

Anumite modele sunt fara placutele ram de tip SODIMM si sunt achizitionate si montate ulterior. Montarea este foarte usor de realizat si distractiva.

Memoria de stocare de date Barebone PC

La fel este si memoria de stocare, anumite modele de Intel NUC Barebone PC permit asamblarea SSD-urilor de 2.5 inch sau in alte cazuri suporta doar memorie de stocare de tip eMMC sau mSATA.

Grafica

Procesarea grafica se face cu ajutorul GPU-urilor OnBoard din procesoarele Intel HD Graphics. Evident ca nu puteti beneficia de o placa video externa intr-un mini PC Barebone

Retele

Toate mini sistemele Intel NUC vin echipate cu placa de retea wireless incorporata dar ofera si varianta portului rj45 de conectare prin fir pentru terminale 1gb/sec si bineinteles bluetooth.

Porturile de conectare

Mini PC-urile au aproape aceleasi tipuri de conectari ca si un desktop PC normal:

  • Porturi USB 2.0 si 3.0
  • Port retea RJ-45 LAN
  • HDMI sau VGA pentru modelele mai vechi
  • Port conectare jack audio pentru sunet
  • Portul de alimentare

Carcasa si sursa pentru mini pc

Este de tip UCFF (Ultra Compact Form Factor), se alimenteaza la fel ca laptopurile printr-un incarcator de tip transformator si consumul variaza de la model la model, anumite modele au un TDP (Thermal Design Power) de doar 15 wats, mentionez ca acel consum nu este direct proportional cu consumul real dar este apropiat. Sunt si modele mai avansate cu TDP de pana la 65 wats.

Opiniile personale Intel NUC mini PC Barebone

Mie personal mi se par putin inutile sa le folosesti ca alternativa unui desktop PC, pentru aceeasi bani poti face un sistem decent, dar daca vreti totusi sa economisiti spatiul sau vreti sa le montati la un TV  sau monitor si sa nu mai aveti cabluri la vedere, este o alternativa pentru voi. Cat despre gaming, nu prea sunt solutii pentru upgrade si va trebui sa va multumiti cu grafica inclusa in Intel HD. Se poate face si gaming dar cu limitari destul de mari.

Recomandare barebone mini PC

Plaja de preturi variaza de la 1000 Ron si pot ajunge pana la 5000 Ron pentru modelele foarte performante.

Iata si 2 linkuri sistem pc Barebone recomandate Intel NUC foarte performante:

  1. PC Intel NUC, procesor i5
  2. Mini Sistem PC Intel NUC, procesor i7

Nu uitati, ca trebuie achizitionat separat memoria RAM si unitatea de stocare ssd sau m.2

Memorie ram pentru Intel NUC

SSD Kingstone 240 GB

Concluzie:
Il recomand mai mult firmelor mari care au nevoie de putere de calcul intr-o dimensiune compacta si foarte eficiente din punct de vedere energetic.

Căt de util ți-a fost acest articol?

Click pe steluțe pentru a evalua!

Media evaluărilor / 5. Numărul voturilor

Tags

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 22 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button