Recomandare Desktop PC

Configurație unitate calculator pc desktop ieftin în 2022

Am făcut un Desktop pc ieftin sub 1500 ron

2022 este un an dificil și acesta, dar puțin mai bun ca anul 2021, o să vă prezint o configurație de calculator/unitate desktop ieftin, fără monitor și periferice sub prețul de 1500 de lei. Țineți cont că această configurație de sistem este aleasă în funcție de oferte de la magazine diferite, iar asamblarea piselor trebuie făcută de voi sau la un service specializat de IT.

Calculatoarele de tip desktop pc ieftine de buget au o reputație proastă când vine vorba de performanțele pe care le oferă. Un pc desktop pentru un birou ar trebui sa fie nelipsit, dar mulți optează pentru laptopuri. Și înțeleg și de ce, portabilitatea este atuul principal al laptopurilor.

Oricum, un sistem pc desktop va avea performanțe net superioare judecând după comparația prețurilor față de un laptop din același segment de buget. Dar trebuie să țineți cont și de faptul că veți putea pune un monitor mult mai mare de pe care puteți fi mai productivi în final, nu? În cele din urmă cred că asta este tot ce contează.

Am făcut o configurație desktop care să aibă un consum extrem de redus de energie, dar cu performanțe decente atunci când este nevoie de ele.

Ce calculator desktop pc ieftin să cumpăr pentru companie/firmă/birou?

 

configuratie pc desktop ieftina pentru companii

 

Este posibil să găsiți o alternativă ieftină de unitate de calculator chiar și astăzi în 2022! Uite câteva recomandări de care să ții cont înainte să cumperi un astfel de sistem, iar la sfârști vei vedea și o configurație personalizată pentru o unitate de calculator ieftina dar fără monitor.

Alegerea procesorului pentru sistemul desktop ieftin

procesor pentru pc gaming 4000 de lei

Ca de obicei, veți găsi procesoare cu putere redusă printre calculatoarele ieftine.

Toate acestea vor avea cel puțin CPU dual-core (și unele au cipuri quad-core), iar cele mai multe necesită câteva secunde pentru a boot-are în sistemul de operare. Navigarea pe Internet și vizionarea clipurilor video online sunt puțin limitate. Probabil veți dori în continuare un procesor mai puternic (și mai scump) dacă intenționați să editați video.

Cât de multă memorie ram să aibă un pc ieftin?

Veți găsi încă sisteme cu memorie de 4 GB la capătul inferior, deși majoritatea desktop-urilor de astăzi de bază vor veni cu 8-16 GB sau mai mult. Stocarea va fi fie o unitate solid-state de 240GB (SSD), dar poate fi o unitate de hard disk standard cu o capacitate de până la aproximativ 1TB. Căutați un spațiu de stocare cu o capacitate mai mare dacă lucrati cu arhive mari de date. SSD-urile le recomand pentru viteză, în special în sarcinile de zi cu zi. Dacă aveți vreodată nevoie de mai mult spațiu de stocare, porturile USB 3.0  vă vor permite să atașați un hard disk extern sau un SSD rapid.

memorii ram 2022

Este o placă de bază ieftină bună de ceva?

placa de baza 2022

Puteți face economii considerabilă când vine vorba de placa de bază. Pentru un calculator ieftin nu este necesară o placă de bază foarte scumpă.

De regulă, din simplul fapt că alegem o placă de bază de format mATX, aduce beneficii din privința bugetului restrâns de achiziție. În plus, vom putea cumpăra o carcasă mini tower ieftină care să acomodeze placa de bază.

Pot upgrada un o unitate de calculator ieftin?

Voi face configuratia desktop pe o platforma destul de nouă de plăci de bază, sunt mici compromisuri, dar un upgrade mic de procesor și o placă video externă vor putea fi adaugate ulterior. Consumul va fi cu adevarat foarte mic.

Datorita tehnologiei de livrare de voltaj adaptiva a procesoarelor Intel, acestea când nu sunt folosite sau stau in Idle isi reduc frecvența automat pentru a reduce necesitatea de a primii voltajul corespunzator. Asta va duce la o reducție de consum energetic considerabilă.

Să nu lungesc articolul, uite și configuratia calculatorului pentru birouri, firme etc:

Update configurație: 09.iunie.2022

Recomandare calculator desktop pc de birou ieftin:


Ce notă primește configurația ieftină pentru 2020

Raport preț-performanță - 10
Oferta - 10
Performanțe multitasking - 9.2

9.7

Scor obținut

Acest sistem are un raport preț/performanță foarte bun, asta și pentru că este ieftin. O configurație ideală pentru un birou pentru taskuri de tip Office/Excel etc.

User Rating: 4.64 ( 4 votes)

Configurație făcută pe componente la mai multe magazine online, asamblarea trebuie făcută la domiciliu/orașul vostru

Am reușit să fac configurația sub 1500 de lei, dar am sacrificat dacă pot spune din spațiul de stocare, am mers pe o variantă rapidă de ssd m.2. Dar este de 128gb capacitatea.

O unitate de calculator ieftin recomandat pentru firme, birouri, afaceri, etc.

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2022, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

2 Comentarii

 1. Salut Flavius, multumim epntru recomandarile tale.

  Pentru editare video in special filme 4k de pe Gopro (pe site-ul lor Gopro mentioneaza un minim Intel® Core™ i3 …dar recomanda un basic i5 pentru performante de editare cat de cat. )

  am doua harduri externe de stocare WD (de 1 si 4 TB) , intrebarea mea ar fi ce sa aleg intre un sistem nou (bunicel) si unul refurbished ?
  adica inte acesta https://www.flanco.ro/sistem-desktop-pc-dell-optiplex-5060-sff-intel-core-i5-8500-8gb-ddr4-ssd-128gb-intel-uhd-graphics-windows-10-pro.html

  si acesta…. https://www.diabloscomputer.ro/pc-refurbished-dell-optiplex-5040-sff-quad-core-i7-6700-win-10-home

  diferenta de pret este semnificativa , iar datorita spatiului de lucru redus as merge pe aceste carcase mici (sff-uri)
  ma poti ajuta cu un sfat, sau poate o alta recomandare ?

  multumesc,
  Marian

  1. Salut Marian,
   Îți recomand cel puțin un i7, mai ales pentru filmările de la gopro care au un bitrate foarte mare. În plus, vei avea toate codecurile deblocate la i7, comparativ cu un i5. Nu știu ce codecuri și exportări folosești, dar e bine să le ai.
   Sistemul de la Diablos ți-l recomand, chiar dacă este o generație mai veche. Se va descurca mai bine. Dar, îți recomand să mai adaugi cel puțin o plăcuță de memorie RAM 8GB și dacă folosești efecte multe în proiectele tale, vei avea nevoie și de o placă video cu cât mai multe CUDA Cores. Recomandabilă pentru Adobe After Effects.
   Poți să arunci o privire și la sistemul configurat de mine pentru video editing de 3500 RON AICI.
   Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button