Recomandari Flavius-Tech

Top 7 cele mai bune imprimante laser 2023

Alegere imprimantă multifuncțională laser

Astăzi, în 2023, mi-am propus să abordez subiectul despre cum sa alegi cea mai buna imprimanta laser, fie pentru birouri de copiat acte sau companii mici, fie pentru volume mari de imprimări.

Cele mai bune si populare modele de imprimante laser multifunctionale sunt cele monochrome (cu toner/cartuș negru). O bună alegere a imprimantei laser pentru birou sau pentru acasă atunci când nu aveți nevoie de imprimarea fotografiilor.

Imprimantele laser multifunctionale sunt excelente la printarea de texte și documente scrise, sunt mult mai rapide și pot printa in volume mari fără prea mari bătăi de cap în 2023 și la costuri reduse pentru fiecare printare.

Devino membru Patreon

Acestea sunt și mai fiabile comparativ cu imprimantele cu jet de cerneală, adnotate cu inkjet.

Dacă nu ai nevoie de imprimantă color pentru fotografii, nu se justifica alegerea altei imprimante multifuncționale decât cea pe laser monocromă. Poți scana/copia/printa documente în timp foarte scurt și la prețuri foarte mici.

Recomandare imprimanta laser multifunctionala duplex ideala pentru acasa: Multifunctionala laser monocrom HP duplex

Acest model de imprimanta laser multifunctionala cu duplex este ideala pentru firme, sau pentru acasa. Este cea mai buna alegere de multifunctionala pentru volume mari de printări. Sunt si modele mai ieftine pe care o sa le recomand la sfarsitul articolului. Este cea mai buna imprimanta laser monochrome pentru firme mici. Poate printa la preturi mici si intr-un mod foarte rapid.

Viteza maxima de printare este de 38 de pagini pe minut!

Cum să cumperi cea mai buna imprimanta laser?

alegerea imprimantei 2023

Puteți împărți imprimantele laser în patru tipuri cheie, definite prin două întrebări:

(1) Imprimanta cu laser monocroma, sau poate face culoare?

Și,

(2) este doar o imprimantă sau un model multifunctional care poate imprima, scana și copia (și poate gestiona faxurile)? Modelele cu laser există în toate cele patru combinații.

Modelele de imprimante laser simple fara functii multiple sunt, de regula, mai ieftine. In timp ce multifunctionalele au posibilitati multiple de a imprima/scana intr-un mod automat, sunt mai facile pentru firme si companii mici.

Da!

Imprimantele laser pot fi si color, insa tonerele cu culori au preturi foarte ridicate.

Dar să nu așteptați la calitatea fotografiilor color sa fie la fel ca al unei imprimante cu cerneala. Imprimantele laser color sunt net inferioare la capitolul imprimarii fotografiilor.

Daca pentru imprimante laser pentru foto esti aici, atunci iti spun direct ca nu vei gasi asa ceva pe acest articol.

Conectivitate imprimanta laser multifunctionala

O sa gasesti o varietate larga de imprimante laser, fie all in one multifunctionale, fie monochrome doar cu functia de printare. Majoritatea imprimantelor multifunctionale cu laser au un port de conectare lan (rj45), iar cele mai moderne au inclusa conectarea unei placi de retea fara fir wifi la routerul de acasa.

conectivitate imprimante laser multifunctionale

Pentru o firma mica, birou este arhisuficient. Pentru companii mari o sa fie nevoie de o imprimanta capabila sa fie share-uita in regim de server de printare. O sa vorbim in alt articol despre aceasta categorie de imprimante pentru volum mare de printare.

Pentru uzul de acasa, puteti opta pentru o imprimanta laser simpla, doar cu functia de printare prin care puteti sa o conectati prin cablu usb inclus. Astfel, pretul o sa fie mai mic, deci imprimantele fara wifi vor fi mai ieftine comparativ cu imprimantele multifunctionale cu placa wifi inclusa.

Alte imprimante mai avansate, au inclusa tehnologia NFC, pentru imperecherea telefoanelor smart intr-un mod rapid. Astfel ca nu veti mai pierde timp cu configurarea imprimantei. Trebuie doar sa atingeti cu telefonul smart imprimanta si gata! Totul este sincronizat.


Viteza de printare pentru o Imprimanta laser

viteza de printare

Daca ai nevoie de un volum mare de imprimare de documente scrise, cea mai buna alegere este imprimanta laser multifunctionala in dauna imprimantelor cu cerneala. Sunt mult mai rapide la imprimare comparativ cu imprimantele cu cerneala.

Tineti cont ca capul de printare la imprimanta cu cerneala trebuie sa se miste mecanic pentru fiecare pixel printat, in timp ce imprimantele laser nu au o miscare mecanica de printare, doar rolele care invart foaia de printat se misca, iar capul de printare fiind un laser care este directionat fara miscare mecanica.

Sunt si mici exceptii la unele imprimante HP de top, care au un proces de printare diferit de cele uzuale din comert. Sunt mai rapide decat cele uzuale dar nu atat de rapide precum cele pe laser, iar la volume mari de printari, la fiecare pagina printata cu 1 secunda mai rapida, se aduna mii de secunde la mii de pagini.


Calitatea imprimarii textului la cea mai buna imprimanta laser

Imprimantele cu cerneala de regula au un cap de printare care pulverizeaza mici picaturi de cerneala pe hartie, acestaa este un mare minus, pentru ca pot aparea erori in acest proces si pot avea „bleeding” de cerneala. Astfel te poti trezi cu imprimari total esuate cand acest fenomen va avea loc. Dar exista avantajul ca cernelurile pot pulveriza si combina pixelii pentru o rezolutie mult mai inalta cu culori combinate. Asta le face ideale pentru imprimarea fotografiilor.

calitate imprimări 2023

Imprimantele laser nu au aceasta problema de a creea artefacte sau picaturi prea mari care sa intineze hartia printata. Din moment ce particulele de toner (pulbere de cerneala uscata) sunt pozitionate pe hartie cu ajutorul unei raze laser si fuzioneaza cu hartia instantaneu. Astfel documentele printate de tip text, vor avea o precizie foarte buna tot timpul. Asadar, sunt excluse erorile de printare, iar timpul de executie este net superior.

Procesul de imprimare prin laser nu necesita uscare, raza laser cu care va fi pulverizat tonerul, fuzioneaza direct cu hartia prin caldura emisa de raza laser, astfel ca nu exista nici un risc sa se stearga pagina, sau sa apara intinata precum la imprimantele cu cerneala.


Costul printarii si tonerul imprimantelor laser

Indiferent ca folosesti o imprimanta cu cerneala, sau o lasi cu saptamanile fara sa printeze, vei fi nevoit sa faci compromisuri. Vei avea nevoie de mentenanta pentru a te asigura ca nu se usuca cerneala, iar de fiecare data cand vei schimba cartusele de imprimanta, vei pierde putin din cerneala pentru procesul de initializare sau de curatare a capului de printare.

In schimb, tonerul imprimantelor laser nu se usuca, fiind vorba de cerneala sub forma de pulbere uscata de cerneala. Asadar, imprimanta laser poate fi lasata in stand-by pe perioade foarte mari, fara a fi necesara mentenanta, eventual o pagina de test daca a fost lasata imprimanta pe perioade foarte lungi (luni de zile). Asta este un mare plus al imprimantelor pe laser, in special pentru persoanele care printeaza rar, sau ocazional. Asta duce nu numai la economia de consumabile, dar si la timpul necesar mentenantei regulate.

Sigur,

Pretul este mai mare la imprimantele pe laser, insa Merita! Pe perioade lungi, acestea iti vor aduce economii substantiale prin prisma consumabileleor si vor compensa pretul initial foarte rapid.

Cu un cartus toner veti avea un cost per pagina foarte mic, comparativ cu cartusele de cerneala. Astfel pe termen mai lung, veti constata ca o sa faceti economie la fonduri mult mai mari.


Caracteristici de luat in considerare

Multe imprimante laser  de generatie mai noua, includ un ecran tactil color pentru a intra in trend cu restul device-urilor noastre. Sunt capabile sa execute functii multiple prin intermediul retelei, sau chiar prin intermediul internetului.

Multe au duplex pentru automatizarea printarilor pe ambele parti ale paginilor, fara a fi nevoit sa stai langa ele ca sa intorci paginile pentru printarea fata/verso.

Altele au functie de scanare a documentelor dar si ADF  (automatic document feeder) pentru automatizarea procesului de scanare/copiere a mai multor documente in rastel.

Modelele de top au functie RADF (reverse automatic document feeder) pentru scanarea si printarea pe ambele parti ale paginilor, insa trebuie mentionat faptul ca pretul lor creste cu fiecare caracteristica in plus.

Recomandare cele mai bune imprimante laser: TOP 7

#1 Imprimantă laser color HP LaserJet Pro

O recomandare de imprimantă laster color ideală pentru un birou

recomandare imprimanta laser color

Cele mai bune caracteristici:
 • Imprimare față-verso
 • WiFi
 • App Mopria

Să fie aceasta cea mai buna imprimanta laser color?

Este foarte rapidă și foarte eficientă din toate punctele de vedere, energie, tonnere, rapidă și pentru volume destul de mari de printări. Cartușele de tonner originale nu sunt deloc ieftine, dar cine folosește doar tonnerele originale?

Știu,

Este puțin complicat să pui cartușe de tonner aftermarket, care nu au chip-uri, dar se pot muta chip-urile de la tonnerele originale care vin cu imprimanta pe tonnerele aftermarket. Există inconvenientul că veți fi mereu avertizat că este cartușul gol atunci când cronometrul ajunge la sfârșitul numărului de pagini printate, care este înregistrat pe chip.

Nerecomandată pentru tipăriri de fotografii!

Păreri PRO:
 • rapiditate în printări
 • suportă volume mari de tipăriri
 • funcționează și cu tonnere aftermarket (trebuie mutat chipul)
 • tonnerele aftermarket sunt ieftine
 • se poate tipări direct de pe telefon
 • tipărire față-verso
Păreri CONTRA:
 • nu are scaner

#2 Imprimantă laser ieftină Brother

O recomandare de imprimantă  laser foarte ieftină

recomandare cea mai buna imprimanta laser ieftina 2023

Cele mai bune caracteristici:
 • Rețea Wireless
 • Viteza de imprimare de 20 de pagini pe minut
 • Imprimați mult la costuri mici
 • Toner inițial de 1,500 de pagini
 • USB 2.0
 • Indicator LED

Recomandare ofertă de preț ~450 ROn

Vezi prețul actual

Incepem cu cea mai buna solutie pentru bugete reduse, o imprimanta laser de calitate buna la pret redus.

Acest model este ideal pentru cei ce nu au nevoie de volume mari de printari lunare, este o imprimanta laser simple si ieftina cu cel mai bun raport calitate-pret per pagina imprimata.

Brother este un brand cu reputatie in industria imprimantelor, unul dintre cele mai vechi branduri de pe piata.

Iata ce zice Liviu Munteanu (un recenzent) despre imprimanta:

Cu siguranta este exact ceea ce mi-am dorit! La pretul de 316 lei cred ca este o investitie foarte buna pentru acasa. Mica, simpla si usor de instalat (am verificat si pe Linux Mint).
Cartusul cu toner si cilindrul fiind doua piese separate face reumplerea comoda si fara riscuri de deteriorare/zgariere a cilindrului.
Pacat ca in cutie nu exista si cablul de date USB… Eu am avut un cablu, deci nu au fost probleme, altfel, trebuie achizitionat separat. Cred ca ar fi trebuit ca odata scoasa din cutie sa existe toate elementele pentru a fi gata de utilizare.
Lipsa cablului e insa compensata de faptul ca vine cu cartus cu toner plin (pentru 1500 pag.).

Da, este o imprimanta foarte buna pentru daca si pretul imprimantei este mic. Nu este cea mai rapida imprimanta, 20ppm, este destul de rapida pentru cei ce nu printeaza in volume foarte mari. In caz ca vrei sa cumperi o imprimanta ieftina, aceasta este cea mai buna solutie.

Păreri PRO:
 • prețul redus
 • compactă
 • toner original ieftin Toner Brother TN-1090 pentru 1500 pagini
 • wifi inclus
 • rezoluție decentă la printare
Păreri CONTRA:
 • viteza de printare puțin prea mică 20 pagini pe minut
 • configurare wifi puțin dificilă pentru începători

#3 Cea mai buna imprimanta laser HP M404dw – duplex

O imprimantă laser pentru volume de printare mari monochrome

sfat achizitie cea mai buna imprimanta laser duplex hp

Cele mai bune caracteristici:
 • Duplex Automat
 • Rezoluție înaltă
 • WiFi
 • Viteza mare de printare

Recomandare ofertă de preț ~1420 ron

Vezi prețul actual

Una dintre cele mai bune soluții pentru a printa în volume destul de mari cu duplex automat. Viteza de printare este de 38 pagini pe minut, iar ușurința de a schimba tonerul o recomandă a fi o imprimanta laser cu raport preț/calitate/performanțe foarte bună.

Faptul că se poate conecta via WiFi la reteaua locală, înlesnește și mai mult interacțiunea dintre utilizatori. Este o imprimanta laser automată perfectă pentru un birou de copiat acte, sau alte birouri cu volume medii de printare. Prețul este destul de mic și o recomand firmelor mici care au volume de printare sub 15.000 pagini printate lunar.

Setările și configurările inițiale sunt puțin mai întortocheate, dar odată configurată nu ar trebui sa aveți probleme cu ea.

Recomand acest tip de hartie pentru copiator: Hartie copiator Varicopy

Păreri PRO:
 • 38 ppm
 • ușor de folosit via wifi
 • toner ieftin – aftermarket
 • WIFI
Păreri CONTRA:
 • pretențioasă la anumite tipuri de hârtii

#4 Cea mai buna imprimanta Laser Monocrom HP 137fnw

Una dintre cele mai utilizate imprimante laser  din 2023

sfat achizitie imprimanta laser multifunctionala

Cele mai bune caracteristici:
 • 20 ppm
 • WiFi
 • Blue Angel DE-UZ 205

Recomandare ofertă de preț ~850 RON

Vezi prețul actual

Nu este cea mai buna imprimantă laser, dar este destul de ieftină și ca preț dar și din punctul de vedere al costului pe pagină printată.

Contrastul este foarte bun și puteți obține o culoare neagră de calitate înaltă și puteți reduce din intensitatea imprimării din software pentru a economisi cartușul/tonnerul.

Conectarea a mai multor dispozitive smart din rețea este foarte intuitivă și simplu de realizat. Astfel puteți tipări din doar câteva click-uri/tap-uri.

Are un display care îl pot pune mai mult la minusuri, este un ecran mic fara culori și cu doar 2 linii de caractere.

Dar din moment ce avem atâtea device-uri smart în 2023, nu ar trebui să fie simțită lipsa unui ecran touch.

Bineînțeles că are și scanner, este de rezoluție înaltă, iar scanările documentelor/fotografiilor color sunt redate fidel.

Cartușul/tonnerul original este cam scump, dar puteți opta pentru variantele foarte ieftine aftermarket, nu sunt diferențe atât de sesizabile decât din privința certificării Blue Angel.

Descriere

Obtineti performanta productiva a MFP la un pret accesibil. Tiparirea, scanarea, copierea si faxul, produc rezultate de inalta calitate si puteti sa imprimati si scanati chiar de pe telefon.

Ideal pentru 1-5 utilizatori care imprima mai putin de 1.500 de pagini pe luna.

Caracteristici:

Obtineti calitatea de incredere si un text negru clar cu aceasta imprimanta accesibila;

Tipariti rapid si usor cu un MFP conceput pentru a se incadra in spatiul de lucru ca o manusa;

Imprimati, scanati si copiati din aproape oriunde si obtineti o configurare simpla pe telefon.

Calitate laser fara compromisuri

Această imprimantă laser surprinzator de mică ofera o calitate exceptionala, pagina dupa pagina.

Text clar, negru

Produceti text clar, negru, indraznet si grafice clare.

Puterea imprimantei dumneavoastra in palma mainii

Obtineti o configuratie simpla si imprimati si scanati de pe telefon, cu aplicatia HP Smart.

Dispozitivul tau, alegerea ta

Tipariti cu usurinta dintr-o varietate de smartphone-uri si tablete.

Extindeti capacitatea de imprimare

Partajeaza cu usurinta resurse – acces si tiparire cu retea wireless si Ethernet.

Păreri PRO:
 • 20ppm
 • conectivitate dispozitive smart facilă
 • destul de compactă
 • compatibilitate cu multiple sisteme de operare
 • calitate imprimare/scanare foarte bună
 • raport calitate/cost per pagină foarte bun
Păreri CONTRA:
 • preț mare al tonnerului original
 • ecranul imprimantei e o glumă

#5 Multifunctionala Brother MFC-L3730CDN

O variantă accesibilă de imprimantă laser color

recomandari imprimante laser color

Cele mai bune caracteristici:
 • 18 ppm
 • imprimare duplex automată
 • ecran color cu touchscreen
 • tehnologie led

Recomandare ofertă de preț ~1800 ron

Vezi prețul actual

Iată și o variantă de imprimantă laser color special concepută pentru birouri și mici afaceri cu volume mari dar nu uriașe de printări lunare.

Este ușor de instalat și configurat, însă are carențe pe partea de conectivitate cu device-uri smart. Acestea pot fi realizate prin intermediul conexiunii la rețeaua locală.

Documentele color, chiar și pictogramele au o calitate destul de bună având în vedere prețul imprimantei. Am observat că hârtia folosită are rezultate diferite în funcție de calitatea ei. Așadar, cumpărați hârtie de calitate superioară dacă aveți nevoie de printări cu precizie mai înaltă.

Nu pot spune că are cum să concureze cu o imprimantă foto color pe cerneală, dar pot spune că se străduiește.

Descriere

Proiectat pentru casa si birouri mici, modelul convenabil MFC-L3730CDN vine cu numeroase functii, are viteza mare de imprimare si conexiune wireless integrata, totul intr-un echipament silentios si compact. De asemenea, puteti imprima duplex pentru a face economii de hartie.

Caracteristici:

 • Viteza de imprimare de pana la 18 pagini pe minut
 • Imprimare duplex automata
 • Ecran color tactil de 9,3cm
 • Retea cu fir
 • Alimentator automat de documente de 50 de coli
 • Tonere inițiale – Bk: 1,000 pagini*, CMY: 1,000 pagini fiecare* (*Capacitatea aprox. este in conformitate cu ISO/IEC 19752)

Adaugati culoare afacerii dvs.

Iesiti in evidenta dand culoare documentelor dvs. MFC-L3730CDN ofera imprimare la calitate inalta de pana la 2,400dpi, si foloseste tehnologie LED pentru a oferi rezultate deosebite cu aspect profesional. Culoarea nu se opreste la documente, echipamentul are un ecran color tactil de 9,3cm pentru a accesa rapid si usor funcțiile acestuia.

Usor de configurat, usor de utilizat

Acest echipament de birou este gata de functionare de indata ce il scoateti din cutie, multumita tonerelor initiale de pana la 1000 de pagini, si retelei cu fir usor de conectat. In plus, aveti posibilitatea de a imprima rapid de pe smartphone sau tableta si un alimentator automat de 50 de coli (ADF) pentru scanare si copiere.

Proiectat pentru eficienta

Acest echipament fiabil este proiectat sa fie usor de configurat si gata de utilizare de indata ce il scoateti din cutie. Avand un toner initial de pana la 1000 de pagini si posibilitatea de a fi conectat intr-o retea cu fir, poate fi folosit si de pe un smartphone sau tableta.

Pastrati linistea din birou

Nu este nevoie ca biroul sa devina un loc mai galagios. Modelul MFC-L3750CDN a fost proiectat sa imprime pana la 18 pagini pe minut la mai putin de 47dB – mai silentios decat o conversatie obisnuita. Aceste specificatii de varf fac ca acest model color sa fie perfect pentru birouri.

Economisiti timp si bani

Aceste echipamente de birou sunt rapide, fiabile si performante. Avand o tava de alimentare de 250 de coli puteti continua sa imprimati fara grija alimentarii cu hartie. Folosind consumabile de capacitate mare imprimati pentru mai mult timp, si in plus obtineti un cost pe pagina competitiv atat pentru imprimarea mono cat si color. Sporind productivitatea si reducand timpii de asteptare, firma poate continua sa lucreze eficient.

Păreri PRO:
 • cartușe starter incluse – 1000 pagini
 • ecran cu touch
 • silențioasă
 • feeder automat 50 de paginiâ
 • cartușele sunt relativ ieftine
Păreri CONTRA:
 • instalare puțin greoaie (pentru device-urile smart)

#6 Cea Mai Buna Imprimanta Laser Multifunctionala Monocrom HP

O imprimantă laser multifuncțională foarte bună pentru 2023

sfat achizitie imprimanta laser multifunctionala

Cele mai bune caracteristici:
 • Multitasking
 • Imprimare
 • Copiere
 • Scanare

Recomandare ofertă de preț ~900 RON

Vezi prețul actual

Eu personal am tot multifunctionala pe laser din gama PRO de la HP, însă am un model mai vechi, pe care l-as recomanda, insa nu se mai afla demult pe stocuri. Iata alternativa pe care o recomand personal. Acest model este excelent pentru o imprimanta laser all in one.

Cea mai buna solutie de imprimanta laser multifunctionala pentru cei ce au nevoie de scanare si printare rapida.

Poate printa fata verso, insa vor trebui manual intoarse paginile.

Accepta si hartiile de peste 150g/m2. cartonate. Ideala pentru firmele mici sau pentru utilizarea ei acasa la birou.

Eu am lasat-o jumatate de an fara sa o folosesc, si nu am fost nevoit nici macar sa printez prima pagina de test. Totul merge ca in prima zi.

Este putin cam incomoda la configurarea wireless, insa puteti sa o conectati si prin usb, sau cu cablu cat5 rj45 direct la router.

Nu este cea mai buna sau cea mai rapida imprimanta laser multifunctionala, insa la raportul pret/calitate/performanta este decenta.

Descriere

Faceti totul simplu cu un HP LaserJet Pro compact, echipat cu cartuse de toner JetIntelligence. Imprimati documente profesionale de la o gama de dispozitive mobile, scanati, copiati, faxati (M130 fn/fw) si economisiti energie cu un MFP wireless conceput pentru eficienta.

Conceput pentru eficienta

Imprimati, scanati, copiati si faxati (M130 fn/fw) cu un MFP LaserJet HP compact, care incape in spatii de lucru restranse.
Asteptati mai putin. Imprimati pana la 22 de pagini pe minut, primele pagini fiind gata in numai 7,3 secunde.
Contribuiti la economisirea energiei cu tehnologia HP Auto-On/Auto-Off.
Abordati activitati si scanati catre e-mail si catre foldere din retea, de la ecranul tactil color de 6,9 cm (M130 fw).

Imprimarea mobila este simplificata
Imprimi de la dispozitive iPhone® si iPad® utilizand AirPrint®, care ajusteaza automat lucrarile la formatul de hartie corect
Imprimati cu simplitatea trimiterii unui e-mail, direct de la un smartphone, o tableta sau un notebook, utilizand HP ePrint.
Imprimi direct de la dispozitivul mobil la imprimanta echipata pentru Wi-Fi Direct® – fara a accesa reteaua companiei.
Trimiteti lucrari de la smartphone, tableta sau PC catre orice imprimanta a companiei, utilizand Google Cloud Print™ 2.0.

Calitate HP – la fiecare imprimare

Produceti text clar, nuante intense de negru si imagini clare cu tonerul negru de precizie.
Nu va lasati inselat de alternativele care imita produsele originale HP. Asigurati-va ca beneficiati de calitatea pentru care ati platit.
Urmariti nivelurile de toner prin tehnologia de masurare a imprimarilor si produceti cat mai multe imprimate posibil.
Inlocuiti rapid cartusele, cu functia de indepartare automata a sigiliului si ambalajele cu deschidere simpla.

Cum puteti solicita prelungirea garantiei cu trei ani?

Achizitionati o imprimantă inclusă în programul aferent.
Imprimanta trebuie să fi fost achizitionată în România.
Completati detaliile privind imprimanta achizitionată si adresa dvs. în maxim
60 de zile după data achizitionării (înregistrarea trebuie făcută până la data
de 31.07.2022). Aceste date sunt necesare pentru înregistrarea garantiei de
3 ani. Înregistrati-vă imprimanta acum.
În termen de sase saptamâni, veti primi e-mailul de confirmare a înregistrării garantiei de 3 ani.
Media
Specificaţii cheie
LaserJetNegru
Imprimare
Scanare
Copiere
fax
Viteză de imprimarePână la 22 ppm
Imprimare mobilă: Da

Prezentare generală produs

Faceţi totul simplu cu un HP LaserJet Pro compact, echipat cu cartuşe de toner JetIntelligence. Imprimaţi documente profesionale de la o gamă de dispozitive mobile,1 scanaţi, copiaţi, faxaţi (M130 fn/fw) şi economisiţi energie cu un MFP wireless conceput pentru eficienţă.
Conceput pentru eficienţăImprimaţi, scanaţi, copiaţi şi faxaţi (M130 fn/fw) cu un MFP LaserJet HP compact, care încape în spaţii de lucru restrânse.
Imprimarea mobilă este simplificatăImprimi de la dispozitive iPhone® şi iPad® utilizând AirPrint®, care ajustează automat lucrările la formatul de hârtie corect.2
Calitate HP – la fiecare imprimareProduceţi text clar, nuanţe intense de negru şi imagini clare cu tonerul negru de precizie.Caracteristici cheie
Imprimaţi, scanaţi, copiaţi şi faxaţi cu un singur dispozitiv compact
Timp scurt de imprimare a primei pagini din modul Pregătit
Imprimaţi, scanaţi, copiaţi şi faxaţi cu un singur dispozitiv compactDesignul compact permite acestei imprimante să încapă în spaţiile mici
Timp scurt de imprimare a primei pagini din modul Pregătit
tehnologie HP Auto-On/Auto-Off
AirPrint<sup>®</sup> cu senzor de prezenţă a suportului
tehnologie HP Auto-On/Auto-OffEconomisiţi energia cu tehnologia HP Auto-On/Auto-Off.
AirPrint® cu senzor de prezenţă a suportului

HP ePrint

Imprimare Wi-Fi Direct<sup>®</sup>
HP ePrintImprimaţi fotografii, documente şi altele când sunteţi în deplasare, utilizând HP ePrint
Imprimare Wi-Fi Direct®Imprimaţi în mod wireless de la dispozitivul mobil, fără cod sau parolă Wi-Fi.
Toner negru de precizie
Toner negru de precizieCartuşele originale de cerneală şi de toner HP au la bază peste 20 de ani de dezvoltare, asigurând imprimări de înaltă calitate
Cartuşe originale HP
Cartuş de toner LaserJet original HP 17A Negru CF217A (1.600 pagini)
tambur de imagine original LaserJet HP 19A CF219A (12.000 pagini)
În cutie

Ce este în cutie

HP LaserJet Pro MFP M130fw
cartuş de toner iniţial LaserJet HP Negru (700 pagini)
tambur de imagine LaserJet HP (12.000 pagini)
cablu de alimentare
cablu telefonic
cablu USB
ghid cu noţiuni introductive
poster de configurare
pliant de asistenţă
documentaţie şi software pentru imprimantă pe CD-ROM

Păreri PRO:
 • foarte fiabila
 • pret decent
 • scaneaza printeaza si copiaza destul de repede 22ppm
 • tambur longeviv peste 12mii de pagini o sa tina
 • cost/pagina printata foarte bun
 • wifi inclus
 • ecran cu touch dar este ecran capacitiv (raspunde cam greu la touch)
Păreri CONTRA:
 • mici dificultati de setare retea wireless
 • se putea sa fie mai rapida
 • cartus tonner original cam scump
 • softul care memoreaza taskurile printarilor este deficitar

Cea mai bună imprimantă laser multifuncțională

Fiabilitate - 10
Eficientă la costuri/pagină - 9.8
Raport calitate-preț - 10
Software - 8.5

9.6

Scor obținut

Acest model de imprimantă monochrome de la HP primește titlul pentru cea mai bună imprimantă laser multifuncțională a articolului. O recomandare care nu trebuie ocolită în 2023.

User Rating: 4.16 ( 4 votes)

#7 Cea mai buna imprimanta laser pentru volum mare

O imprimantă recomandată pentru printări în volum mare pentru firme

cea mai buna imprimanta laser cu adf multifunctionala 2023

Cele mai bune caracteristici:
 • Volum mare de imprimări
 • Conectare SMART
 • Business
 • Display cu touch
 • Scanner rapid

A nu se confunda modelul MFP M426fdn cu modelul MFP M426fdw, sunt 2 modele cu diferențe destul de mari una față de cealaltă multifuncțională. Pentru firme recomandarea mea este să alegeți modelul cu ”n”.

Am intrat pe categoria imprimantelor de top, recomandate pentru companii/firme. Iata un model de imprimanta laser buna cu duplex si ADF.

Cea mai buna solutie pentru firme care au un buget cat de cat limitat si nu vor sa aiba mari batai de cap. Este recomandata firmelor sau birourilor ce au un ciclu sub 80 de mii de pagini lunare de printat.

Suficient pentru majoritatea firmelor din Romania.

Este relativ usor de instalat si configurat in reteaua locala. Insa din nou, dau o bila neagra softului HP, pot aparea erori neasteptate daca nu sunt respectati pasii printarii, care vor trebui sa fie sterse manual din status&alerts. Apar conflicte cand sunt mai multe persoane conectate simultan la ea prin retea.

Păreri PRO:
 • foarte fiabila
 • preș bun
 • scanează, printează și copiază foarte repede 38 ppm
 • cost/pagină printată excelent
 • ecran cu touch
 • toner de mare capacitate original ieftin : Cartus toner HP CF226X
Păreri CONTRA:
 • mici dificultati de setare retea wireless
 • se putea sa fie mai rapida
 • cartus tonner original cam scump
 • softul care memoreaza taskurile printarilor este deficitar

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

14 Comentarii

 1. Pretul nu e scump, pretul e mare sau e mic. Un produs e scump, un pret e, asadar, mare. Un pret e un pret, inseamna o suma de bani, o suma nu poate fi scumpa, ci doar mare sau mica.
  Sunt neconformitati de incepator in articol, se reproseaza unei imprimante ca nu are scaner… nicio imprimanta nu are scaner, multifunctionalele au. La ultima avantaj toner ieftin si dezavantaj toner scump.

  1. Buna,
   Multumesc pentru observatii, o sa modific unde este cazul. Cuvintele „pret” si „ieftin” sunt cuvinte cheie pentru a avea un clasament bun in indexarea pe google, de aceea le folosesc in diferite forme. Intr-adevar nu sunt formulari corecte si o sa le schimb.

 2. Bună ziua. As dori sa incep o mica afacere pentru imprimare color A3,Fotografii, imprimeuri etc.Ce aparatura trebuie să achizitionez Nu am un buget foarte mare .Sunt începător. Astept sfaturi utile. Vă mulțumesc.

   1. Bună seara .Ce variantă bună de multifunctionala ar fi pentru un job .Nu contează prețul. Ne orientăm si decidem.Va multumim.

    1. Pentru fotografii cele pe cerneala sunt ideale.
     Iti recomand sa incepi cu o imprimanta ieftina la inceput ca sa inveti sa iti calculezi cost/foto si sa inveti cat mai multe despre ce inseamna sa printezi foto si sa prinzi experienta, apoi iti poti muta business-ul la un laborator profesional. Poti sa gasesti unul second hand la 10-15.000 euro. Depinde cat vrei sa investesti.

 3. O imprimanta laser color (cel mai bun pret ) pentru volume mici la care nu sunt cartusele scumpe? Multumesc!

 4. Inainte de orice achizitie a unei imprimante sau multifunctionale, va sfatuiesc sa verificati pret cartus original si daca exista cartuse compatibile. Acestea din urma nu sunt disponibile pentru orive model de imprimanta.
  Luati in calcul faptul ca TOATE imprimantele, indiferent de producator, sunt livrate cu un cartus DEMO, i se mai spune si cartus test, introductory etc. Acest cartus este doar pentru a testa echipamentul, are o durata de viata foarte mica de cateva zeci sau sute de pagini.
  Unele nici macar nu se pot reincarca asa ca singura varianta este achizitia unui cartus nou, de obicei original, extrem de scump!
  Inca ceva! ATENTIE maxima la permisiunile pe care le are imprimanta. Nu o lasati sa-si faca update de firmware! Nu foloseste la nimic, in schimb nu veti mai putea folosi cartuse compatibile!

 5. Am nevoie de o multifunctionala sau altceva mai bun daca există pentru o afacere cu printări pe diverse materiale ,pentru invitații ,benere ,albume etc.Ma puteți ajuta cu un sfat?Consumabilele să nu fie foarte scumpe .Ea poate face cât mai multe operații.Multumesc.

 6. Salutare d-nul Flavius.
  Un articol interesant pentru cei ce sint pe „lîngă” aparaturile astea moderne.
  Eram la „curent” cu ce mai apărea nou, dar cu mulți ani în urmă.
  Serviciu însă .. m-a „ținut” departe de birotică
  Acum aș fi interesat de un multifuncțional scaner/imprimantă bun raportat la preț/calitate, să zic undeva pînă în 4000 lei.
  Așa cum ați spus și cu mentenanță mai puțină.
  Ce anume mi-ați recomanda?
  Mulțumesc frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button