Recomandari Flavius-Tech

Top 8 cele mai bune imprimante laser pentru 2024

Sfat achiziție imprimantă multifuncțională laser

Astăzi, în 2024, mi-am propus să abordez subiectul despre cum să-ți alegi cea mai buna imprimanta laser, fie pentru birouri de copiat acte sau companii mici, fie pentru volume mari de imprimări, împreună cu o recomandare și un top 8 cele mai bune multifuncționale.

Cele mai bune și populare modele de imprimante laser multifunctionale sunt cele monochrome (cu toner/cartuș negru). O bună alegere a imprimantelor laser pentru birou sau pentru acasă atunci când nu aveți nevoie de imprimarea fotografiilor.

Imprimantele laser multifunctionale sunt excelente la printarea de texte și documente scrise, sunt mult mai rapide și pot printa in volume mari fără prea mari bătăi de cap în 2024 și la costuri reduse pentru fiecare printare.

Invitație pe canalul Youtube

Acestea sunt și mai fiabile comparativ cu imprimantele cu jet de cerneală, cunoscute sub denumirea de imprimate inkjet.

Dacă nu ai nevoie de imprimantă color pentru fotografii, nu se justifica alegerea altei imprimante multifuncționale decât cea pe laser monocromă. Poți scana/copia/printa documente în timp foarte scurt și la prețuri foarte mici.

Recomandare imprimanta laser multifunctionala duplex ideala pentru acasa: Multifunctionala laser monocrom HP duplex

Acest model de imprimanta laser multifunctionala cu duplex este ideala pentru firme, sau pentru acasa. Este cea mai buna alegere de multifunctionala pentru volume mari de printări. Sunt si modele mai ieftine pe care o sa le recomand la sfarsitul articolului. Este cea mai buna imprimanta laser monochrome pentru firme mici. Poate printa la preturi mici si intr-un mod foarte rapid.

Viteza maxima de printare este de 38 de pagini pe minut!

Cum să cumperi cea mai buna imprimanta laser?

alegerea imprimantei 2024

Puteți împărți imprimantele laser în patru tipuri cheie, definite prin două întrebări:

(1) Imprimanta cu laser monocroma, sau poate face imprimări color?

Și,

(2) este doar o imprimantă sau un model multifunctional care poate imprima, scana și copia (și poate gestiona faxurile)? Modelele cu laser există în toate cele patru combinații.

Modelele de imprimante laser simple fără funcții multiple sunt, de regulă, mai ieftine. În timp ce multifuncționalele au posibilități multiple de a imprima/scana într-un mod automat, sunt mai facile pentru firme și companii mici.

Da!

Imprimantele laser pot fi și color, însă tonerele cu culori au prețuri foarte ridicate.

Dar să nu așteptați la calitatea fotografiilor color sa fie la fel ca al unei imprimante cu cerneala. Imprimantele laser color sunt net inferioare la capitolul imprimarii fotografiilor și nu pot imprima pe hârtii cartonate lucioase, adică pot imprima, dar tonerul nu va pătrunde în hârtie și acele fotografii se vor șterge.

Dacă pentru imprimante laser pentru foto esti aici, atunci iti spun direct ca nu vei gasi asa ceva pe acest articol. În schimb am dezbătut acest subiect în acest articol: Recomandare imprimanta foto + TOP 6 pe 2024

Conectivitate imprimanta laser multifunctionala

O să găsești o varietate largp de imprimante laser, fie all in one multifuncționale, fie monochrome doar cu funcția de printare. Majoritatea imprimantelor multifuncționale cu laser au un port de conectare lan (rj45), iar cele mai moderne au inclusă conectarea unei placi de retea fara fir wifi la routerul de acasă.

conectivitate imprimante laser multifunctionale

Pentru o firmă mică, birou este arhisuficient. Pentru companii mari o să fie nevoie de o imprimantă laser capabilă să fie share-uită în regim de server de printare. O să vorbim în alt articol despre această categorie de imprimante pentru volum mare de printare.

Pentru uzul de acasă, puteți opta pentru o această recomandare de imprimanta laser simplă, doar cu funcția de printare prin care puteți să o conectați prin cablu usb inclus. Astfel, prețul o să fie mai mic, deci imprimantele fără wifi vor fi mai ieftine comparativ cu imprimantele multifuncționale cu placă wifi inclusă.

Alte imprimante mai avansate, au inclusă tehnologia NFC, pentru împerecherea telefoanelor smart într-un mod rapid. Astfel că nu veți mai pierde timp cu configurarea imprimantei. Trebuie doar să instalați o aplicație cu telefonul smart și gata! Totul este sincronizat.


Viteza de printare pentru o Imprimanta laser

viteza de printare

Dacă ai nevoie de un volum mare de imprimare de documente scrise, cea mai buna alegere este imprimanta laser multifunctionala în dauna imprimantelor cu cerneală. Sunt mult mai rapide la imprimare comparativ cu imprimantele cu cerneală.

Țineți cont că capul de printare la imprimanta cu cerneala trebuie să se miște mecanic pentru fiecare pixel printat, în timp ce imprimantele laser nu au o mișcare mecanică de printare, doar rolele care învârt foaia de printat se mișcă, iar capul de printare fiind un laser care este direcționat fără mișcare mecanică.

Sunt și mici excepții la unele imprimante HP de top, care au un proces de printare diferit de cele uzuale din comerț. Sunt mai rapide decât cele uzuale dar nu atât de rapide precum cele pe laser, iar la volume mari de printări, la fiecare pagină printată cu 1 secunda mai rapidă, se adună mii de secunde la mii de pagini.


Calitatea imprimarii textului la cea mai buna imprimanta laser

Imprimantele cu cerneală de regulă au un cap de printare care pulverizează mici picături de cerneala pe hârtie, acesta este un mare minus, pentru că pot apărea erori în acest proces și pot avea „bleeding” de cerneală. Astfel te poți trezi cu imprimări total eșuate când acest fenomen va avea loc. Dar există avantajul că cernelurile pot pulveriza și combina pixelii pentru o rezoluție mult mai înaltă cu culori combinate. Asta le face ideale pentru imprimarea fotografiilor.

calitate imprimări 2023

Imprimantele laser nu au aceasta problema de a creea artefacte sau picaturi prea mari care sa intineze hartia printata. Din moment ce particulele de toner (pulbere de cerneala uscata) sunt pozitionate pe hartie cu ajutorul unei raze laser si fuzioneaza cu hartia instantaneu. Astfel documentele printate de tip text, vor avea o precizie foarte buna tot timpul. Asadar, sunt excluse erorile de printare, iar timpul de executie este net superior.

Procesul de imprimare prin laser nu necesita uscare, raza laser cu care va fi pulverizat tonerul, fuzioneaza direct cu hartia prin caldura emisa de raza laser, astfel ca nu exista nici un risc sa se stearga pagina, sau sa apara intinata precum la imprimantele cu cerneala.


Costul printarii si tonerul imprimantelor laser

Indiferent ca folosesti o imprimanta cu cerneala, sau o lasi cu saptamanile fara sa printeze, vei fi nevoit sa faci compromisuri. Vei avea nevoie de mentenanta pentru a te asigura ca nu se usuca cerneala, iar de fiecare data cand vei schimba cartusele de imprimanta, vei pierde putin din cerneala pentru procesul de initializare sau de curatare a capului de printare.

In schimb, tonerul imprimantelor laser nu se usuca, fiind vorba de cerneala sub forma de pulbere uscata de cerneala. Asadar, imprimanta laser poate fi lasata in stand-by pe perioade foarte mari, fara a fi necesara mentenanta, eventual o pagina de test daca a fost lasata imprimanta pe perioade foarte lungi (luni de zile). Asta este un mare plus al imprimantelor pe laser, in special pentru persoanele care printeaza rar, sau ocazional. Asta duce nu numai la economia de consumabile, dar si la timpul necesar mentenantei regulate.

Sigur,

Pretul este mai mare la imprimantele pe laser, insa Merita! Pe perioade lungi, acestea iti vor aduce economii substantiale prin prisma consumabileleor si vor compensa pretul initial foarte rapid.

Cu un cartus toner veti avea un cost per pagina foarte mic, comparativ cu cartusele de cerneala. Astfel pe termen mai lung, veti constata ca o sa faceti economie la fonduri mult mai mari.


Caracteristici de luat in considerare

Multe imprimante laser  de generatie mai noua, includ un ecran tactil color pentru a intra in trend cu restul device-urilor noastre. Sunt capabile sa execute functii multiple prin intermediul retelei, sau chiar prin intermediul internetului.

Multe au duplex pentru automatizarea printarilor pe ambele parti ale paginilor, fara a fi nevoit sa stai langa ele ca sa intorci paginile pentru printarea fata/verso.

Altele au functie de scanare a documentelor dar si ADF  (automatic document feeder) pentru automatizarea procesului de scanare/copiere a mai multor documente in rastel.

Modelele de top au functie RADF (reverse automatic document feeder) pentru scanarea si printarea pe ambele parti ale paginilor, insa trebuie mentionat faptul ca pretul lor creste cu fiecare caracteristica in plus.

Recomandare imprimanta laser: TOP 8


#1 Recomandare imprimanta laser Canon i-SENSYS MF275DW

O multifuncțională excelentă

sfat achizitie multifunctionala 2024

Cele mai bune caracteristici:

 • Feeder față-verso automat
 • 29 pagini pe minut
 • Are fax 🙂
 • Suportă hârtii de 163g
 • Volume de până la 2.000 de pagini pe lună

O imprimantă laser multifuncțională pentru firme mici și medii, nu aș recomanda-o pentru firmele de copiat acte, dar pentru restul companiilor care printează ocazional facturi sau documente este ideală. Rezoluția scannerului este foarte bună și nu veți avea probleme deloc din privința aceasta.

Ca să alegi cea mai bună imprimantă laser este nevoie să știi exact cam ce volume veți printa cu ea, apoi decizia se va simplifica destul de mult.

Este cu rețea wifi inclusă, așadar configurarea este relativ ușoară, mai ales dacă ați mai instalat în trecut softuri de imprimante. Dacă nu, atunci veți avea puțin dificultăți să o instalați pe pc-uri sau laptopuri. Este recomandat să știți să o configurați wifi din butonul WPS al routerului vostru, iar aici se complică puțin lucrurile, pentru că o parte din voi folosiți routerele/modemurile de la RDS DIGI și s-ar putea să aveți probleme la configurarea ei în rețea, s-ar putea să fiți nevoiți să o configurați prin fir pentru a face configurarea WIFI.

Are funcția de printare față-verso, chiar și la scanner, acelea se vor scana automat.

Alt punct pozitiv este legat de printările aproape borderless, puteți printa documente cu spațiu de doar 5mm de la marginile hârtiilor.

Păreri PRO:

 • feeder automat de documente
 • printări de volum mediu
 • este rapidă
 • tonnere aftermarket compatibile ieftine
 • destul de compactă
 • ecran tactil lcd

Păreri CONTRA:

 • soft groi de instalat/configurat în wifi
 • preț cam mare

#2 Recomandare Imprimanta laser color  multifuncțională HP

O recomandare de imprimantă laster color ideală pentru un birou

recomandare imprimanta laser color

Cele mai bune caracteristici:

 • Imprimare față-verso
 • WiFi
 • App Mopria

Să fie aceasta cea mai buna imprimanta laser color?

Este foarte rapidă și foarte eficientă din toate punctele de vedere, energie, tonnere, rapidă și pentru volume destul de mari de printări. Cartușele de tonner originale nu sunt deloc ieftine, dar cine folosește doar tonnerele originale?

Știu,

Este puțin complicat să pui cartușe de tonner aftermarket, care nu au chip-uri, dar se pot muta chip-urile de la tonnerele originale care vin cu imprimanta pe tonnerele aftermarket. Există inconvenientul că veți fi mereu avertizat că este cartușul gol atunci când cronometrul ajunge la sfârșitul numărului de pagini printate, care este înregistrat pe chip.

Nerecomandată pentru tipăriri de fotografii!

Păreri PRO:

 • rapiditate în printări
 • suportă volume mari de tipăriri
 • funcționează și cu tonnere aftermarket (trebuie mutat chipul)
 • tonnerele aftermarket sunt ieftine
 • se poate tipări direct de pe telefon
 • tipărire față-verso

Păreri CONTRA:

 • nu are scaner

#3 Imprimantă laser ieftină Brother

O recomandare de imprimantă  laser foarte ieftină

recomandare imprimanta laser ieftina 2024

Cele mai bune caracteristici:

 • Rețea Wireless
 • Viteza de imprimare de 20 de pagini pe minut
 • Imprimați mult la costuri mici
 • Toner inițial de 1,500 de pagini
 • USB 2.0
 • Indicator LED

Începem cu cea mai bună soluție pentru bugete reduse, o imprimantă laser de calitate bună la pret redus.

Acest model este ideal pentru cei ce nu au nevoie de volume mari de printari lunare, este o imprimanta laser simple si ieftina cu cel mai bun raport calitate-pret per pagina imprimata.

Brother este un brand cu reputatie in industria imprimantelor, unul dintre cele mai vechi branduri de pe piata.

Iata ce zice Liviu Munteanu (un recenzent) despre imprimanta:

Cu siguranta este exact ceea ce mi-am dorit! La pretul de 316 lei cred ca este o investitie foarte buna pentru acasa. Mica, simpla si usor de instalat (am verificat si pe Linux Mint).
Cartusul cu toner si cilindrul fiind doua piese separate face reumplerea comoda si fara riscuri de deteriorare/zgariere a cilindrului.
Pacat ca in cutie nu exista si cablul de date USB… Eu am avut un cablu, deci nu au fost probleme, altfel, trebuie achizitionat separat. Cred ca ar fi trebuit ca odata scoasa din cutie sa existe toate elementele pentru a fi gata de utilizare.
Lipsa cablului e insa compensata de faptul ca vine cu cartus cu toner plin (pentru 1500 pag.).

Da, este o imprimanta foarte buna pentru daca si pretul imprimantei este mic. Nu este cea mai rapida imprimanta, 20ppm, este destul de rapida pentru cei ce nu printeaza in volume foarte mari. In caz ca vrei sa cumperi o imprimanta ieftina, aceasta este cea mai buna solutie.

Păreri PRO:

 • prețul redus
 • compactă
 • toner original ieftin Toner Brother TN-1090 pentru 1500 pagini
 • wifi inclus
 • rezoluție decentă la printare

Păreri CONTRA:

 • viteza de printare puțin prea mică 20 pagini pe minut
 • configurare wifi puțin dificilă pentru începători

#4 Cea mai buna imprimanta laser HP M404dw – duplex

O imprimantă laser pentru volume de printare mari monochrome

sfat achizitie cea mai buna imprimanta laser duplex hp

Cele mai bune caracteristici:

 • Duplex Automat
 • Rezoluție înaltă
 • WiFi
 • Viteza mare de printare

Una dintre cele mai bune soluții pentru a printa în volume destul de mari cu duplex automat. Viteza de printare este de 38 pagini pe minut, iar ușurința de a schimba tonerul o recomandă a fi o imprimanta laser cu raport preț/calitate/performanțe foarte bună.

Faptul că se poate conecta via WiFi la reteaua locală, înlesnește și mai mult interacțiunea dintre utilizatori. Este o imprimanta laser automată perfectă pentru un birou de copiat acte, sau alte birouri cu volume medii de printare. Prețul este destul de mic și o recomand firmelor mici care au volume de printare sub 15.000 pagini printate lunar.

Setările și configurările inițiale sunt puțin mai întortocheate, dar odată configurată nu ar trebui sa aveți probleme cu ea.

Recomand acest tip de hartie pentru copiator: Hartie copiator Varicopy

Păreri PRO:

 • 38 ppm
 • ușor de folosit via wifi
 • toner ieftin – aftermarket
 • WIFI

Păreri CONTRA:

 • pretențioasă la anumite tipuri de hârtii

#5 Recomandare imprimanta Laser Monocrom HP 137fnw

Una dintre cele mai utilizate imprimante laser  din 2024

sfat achizitie imprimanta laser multifunctionala

Cele mai bune caracteristici:

 • 20 ppm
 • WiFi
 • Blue Angel DE-UZ 205

Nu este cea mai buna imprimantă laser, dar este destul de ieftină și ca preț dar și din punctul de vedere al costului pe pagină printată.

Contrastul este foarte bun și puteți obține o culoare neagră de calitate înaltă și puteți reduce din intensitatea imprimării din software pentru a economisi cartușul/tonnerul.

Conectarea a mai multor dispozitive smart din rețea este foarte intuitivă și simplu de realizat. Astfel puteți tipări din doar câteva click-uri/tap-uri.

Are un display care îl pot pune mai mult la minusuri, este un ecran mic fara culori și cu doar 2 linii de caractere.

Dar din moment ce avem atâtea device-uri smart în 2024, nu ar trebui să fie simțită lipsa unui ecran touch.

Bineînțeles că are și scanner, este de rezoluție înaltă, iar scanările documentelor/fotografiilor color sunt redate fidel.

Cartușul/tonnerul original este cam scump, dar puteți opta pentru variantele foarte ieftine aftermarket, nu sunt diferențe atât de sesizabile decât din privința certificării Blue Angel.

Păreri PRO:

 • 20ppm
 • conectivitate dispozitive smart facilă
 • destul de compactă
 • compatibilitate cu multiple sisteme de operare
 • calitate imprimare/scanare foarte bună
 • raport calitate/cost per pagină foarte bun

Păreri CONTRA:

 • preț mare al tonnerului original
 • ecranul imprimantei e o glumă

#6 Recomandare imprimanta laser Brother MFC-L3730CDN

O variantă accesibilă de imprimantă laser color

recomandari imprimante laser color

Cele mai bune caracteristici:

 • 18 ppm
 • imprimare duplex automată
 • ecran color cu touchscreen
 • tehnologie led

Iată și o variantă de imprimantă laser color special concepută pentru birouri și mici afaceri cu volume mari dar nu uriașe de printări lunare.

Este ușor de instalat și configurat, însă are carențe pe partea de conectivitate cu device-uri smart. Acestea pot fi realizate prin intermediul conexiunii la rețeaua locală.

Documentele color, chiar și pictogramele au o calitate destul de bună având în vedere prețul imprimantei. Am observat că hârtia folosită are rezultate diferite în funcție de calitatea ei. Așadar, cumpărați hârtie de calitate superioară dacă aveți nevoie de printări cu precizie mai înaltă.

Nu pot spune că are cum să concureze cu o imprimantă foto color pe cerneală, dar pot spune că se străduiește.

Păreri PRO:

 • cartușe starter incluse – 1000 pagini
 • ecran cu touch
 • silențioasă
 • feeder automat 50 de paginiâ
 • cartușele sunt relativ ieftine

Păreri CONTRA:

 • instalare puțin greoaie (pentru device-urile smart)

#7 Cea Mai Buna Imprimanta Laser Multifunctionala Monocrom HP

O imprimantă laser multifuncțională foarte bună pentru 2024

sfat achizitie imprimanta laser multifunctionala

Cele mai bune caracteristici:

 • Multitasking
 • Imprimare
 • Copiere
 • Scanare

Eu personal am tot multifunctionala pe laser din gama PRO de la HP, însă am un model mai vechi, pe care l-as recomanda, insa nu se mai afla demult pe stocuri. Iata alternativa pe care o recomand personal. Acest model este excelent pentru o imprimanta laser all in one.

Cea mai buna solutie de imprimanta laser multifunctionala pentru cei ce au nevoie de scanare si printare rapida.

Poate printa fata verso, insa vor trebui manual intoarse paginile.

Accepta si hartiile de peste 150g/m2. cartonate. Ideala pentru firmele mici sau pentru utilizarea ei acasa la birou.

Eu am lasat-o jumatate de an fara sa o folosesc, si nu am fost nevoit nici macar sa printez prima pagina de test. Totul merge ca in prima zi.

Este putin cam incomoda la configurarea wireless, insa puteti sa o conectati si prin usb, sau cu cablu cat5 rj45 direct la router.

Nu este cea mai buna sau cea mai rapida imprimanta laser multifunctionala, insa la raportul pret/calitate/performanta este decenta.

Păreri PRO:

 • foarte fiabila
 • pret decent
 • scaneaza printeaza si copiaza destul de repede 22ppm
 • tambur longeviv peste 12mii de pagini o sa tina
 • cost/pagina printata foarte bun
 • wifi inclus
 • ecran cu touch dar este ecran capacitiv (raspunde cam greu la touch)

Păreri CONTRA:

 • mici dificultati de setare retea wireless
 • se putea sa fie mai rapida
 • cartus tonner original cam scump
 • softul care memoreaza taskurile printarilor este deficitar

Cea mai bună imprimantă laser multifuncțională

Fiabilitate - 10
Eficientă la costuri/pagină - 9.8
Raport calitate-preț - 10
Software - 8.5

9.6

Scor obținut

Acest model de imprimantă monochrome de la HP primește titlul pentru cea mai bună imprimantă laser multifuncțională a articolului. O recomandare care nu trebuie ocolită în 2024.

User Rating: 4.16 ( 4 votes)

#8 Recomandare imprimanta laser pentru volum mare

O imprimantă recomandată pentru printări în volum mare pentru firme

cea mai buna imprimanta laser cu adf multifunctionala 2024

Cele mai bune caracteristici:

 • Volum mare de imprimări
 • Conectare SMART
 • Business
 • Display cu touch
 • Scanner rapid

A nu se confunda modelul MFP M426fdn cu modelul MFP M426fdw, sunt 2 modele cu diferențe destul de mari una față de cealaltă multifuncțională. Pentru firme recomandarea mea este să alegeți modelul cu ”n”.

Am intrat pe categoria imprimantelor de top, recomandate pentru companii/firme. Iata un model de imprimanta laser buna cu duplex si ADF.

Cea mai buna solutie pentru firme care au un buget cat de cat limitat si nu vor sa aiba mari batai de cap. Este recomandata firmelor sau birourilor ce au un ciclu sub 80 de mii de pagini lunare de printat.

Suficient pentru majoritatea firmelor din Romania.

Este relativ usor de instalat si configurat in reteaua locala. Insa din nou, dau o bila neagra softului HP, pot aparea erori neasteptate daca nu sunt respectati pasii printarii, care vor trebui sa fie sterse manual din status&alerts. Apar conflicte cand sunt mai multe persoane conectate simultan la ea prin retea.

Păreri PRO:

 • foarte fiabila
 • preș bun
 • scanează, printează și copiază foarte repede 38 ppm
 • cost/pagină printată excelent
 • ecran cu touch
 • toner de mare capacitate original ieftin : Cartus toner HP CF226X

Păreri CONTRA:

 • mici dificultati de setare retea wireless
 • se putea sa fie mai rapida
 • cartus tonner original cam scump
 • softul care memoreaza taskurile printarilor este deficitar

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

14 Comentarii

 1. Pretul nu e scump, pretul e mare sau e mic. Un produs e scump, un pret e, asadar, mare. Un pret e un pret, inseamna o suma de bani, o suma nu poate fi scumpa, ci doar mare sau mica.
  Sunt neconformitati de incepator in articol, se reproseaza unei imprimante ca nu are scaner… nicio imprimanta nu are scaner, multifunctionalele au. La ultima avantaj toner ieftin si dezavantaj toner scump.

  1. Buna,
   Multumesc pentru observatii, o sa modific unde este cazul. Cuvintele „pret” si „ieftin” sunt cuvinte cheie pentru a avea un clasament bun in indexarea pe google, de aceea le folosesc in diferite forme. Intr-adevar nu sunt formulari corecte si o sa le schimb.

 2. Bună ziua. As dori sa incep o mica afacere pentru imprimare color A3,Fotografii, imprimeuri etc.Ce aparatura trebuie să achizitionez Nu am un buget foarte mare .Sunt începător. Astept sfaturi utile. Vă mulțumesc.

   1. Bună seara .Ce variantă bună de multifunctionala ar fi pentru un job .Nu contează prețul. Ne orientăm si decidem.Va multumim.

    1. Pentru fotografii cele pe cerneala sunt ideale.
     Iti recomand sa incepi cu o imprimanta ieftina la inceput ca sa inveti sa iti calculezi cost/foto si sa inveti cat mai multe despre ce inseamna sa printezi foto si sa prinzi experienta, apoi iti poti muta business-ul la un laborator profesional. Poti sa gasesti unul second hand la 10-15.000 euro. Depinde cat vrei sa investesti.

 3. O imprimanta laser color (cel mai bun pret ) pentru volume mici la care nu sunt cartusele scumpe? Multumesc!

 4. Inainte de orice achizitie a unei imprimante sau multifunctionale, va sfatuiesc sa verificati pret cartus original si daca exista cartuse compatibile. Acestea din urma nu sunt disponibile pentru orive model de imprimanta.
  Luati in calcul faptul ca TOATE imprimantele, indiferent de producator, sunt livrate cu un cartus DEMO, i se mai spune si cartus test, introductory etc. Acest cartus este doar pentru a testa echipamentul, are o durata de viata foarte mica de cateva zeci sau sute de pagini.
  Unele nici macar nu se pot reincarca asa ca singura varianta este achizitia unui cartus nou, de obicei original, extrem de scump!
  Inca ceva! ATENTIE maxima la permisiunile pe care le are imprimanta. Nu o lasati sa-si faca update de firmware! Nu foloseste la nimic, in schimb nu veti mai putea folosi cartuse compatibile!

 5. Am nevoie de o multifunctionala sau altceva mai bun daca există pentru o afacere cu printări pe diverse materiale ,pentru invitații ,benere ,albume etc.Ma puteți ajuta cu un sfat?Consumabilele să nu fie foarte scumpe .Ea poate face cât mai multe operații.Multumesc.

 6. Salutare d-nul Flavius.
  Un articol interesant pentru cei ce sint pe „lîngă” aparaturile astea moderne.
  Eram la „curent” cu ce mai apărea nou, dar cu mulți ani în urmă.
  Serviciu însă .. m-a „ținut” departe de birotică
  Acum aș fi interesat de un multifuncțional scaner/imprimantă bun raportat la preț/calitate, să zic undeva pînă în 4000 lei.
  Așa cum ați spus și cu mentenanță mai puțină.
  Ce anume mi-ați recomanda?
  Mulțumesc frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button