Recomandari Flavius-Tech

Sfaturi achizitie imprimanta laser multifunctionala 2020

Cum sa cumperi cele mai bune imprimante multifuncționale laser

2020 e aici, suntem in sezonul de reduceri si oferte la componentele IT, astazi, 2020, o sa vorbim despre cum sa alegi cea mai buna imprimanta laser multifunctionala.

Cele mai bune si populare modele de imprimante laser multifunctionale sunt cele monochrome (cu toner/cartus negru). O bună alegere a imprimantei laser pentru birou sau pentru acasa atunci cand nu aveti nevoie de imprimarea fotografiilor.

Imprimantele laser multifunctionale sunt excelente la printarea de texte si documente scrise, sunt mult mai rapide si pot printa in volume mari fara prea mari batai de cap in 2019 si la costuri reduse pentru fiecare printare.

Aceste sunt si mai fiabile comparativ cu imprimantele cu jet de cerneala.

Daca nu ai nevoie de imprimanta color pentru fotografii, nu se justifica alegerea altei imprimante multifunctionale decat cea pe laser monocroma. Poti scana/copia/printa documente in timp foarte scurt si la preturi foarte mici.

Recomandare imprimanta laser multifunctionala duplex ideala pentru acasa: Multifunctionala laser monocrom HP duplex

Acest model de imprimanta laser multifunctionala cu duplex este ideala pentru firme, sau pentru acasa. Este cea mai buna alegere de multifunctionala pentru volume mari de printari. Sunt si modele mai ieftine pe care o sa le recomand la sfarsitul articolului. Este cea mai buna imprimanta laser monochrome pentru firme mici. Poate printa la preturi mici si intr-un mod foarte rapid.

Viteza maxima de printare este de 38 de pagini pe minut!

Cum sa alegi o imprimanta laser multifunctionala?

 

Puteți împărți imprimantele laser în patru tipuri cheie, definite prin două întrebări:

(1) Imprimanta cu laser monocroma, sau poate face culoare?

Și,

(2) este doar o imprimantă sau un model multifunctional care poate imprima, scana și copia (și poate gestiona faxurile)? Modelele cu laser există în toate cele patru combinații.

Modelele de imprimante laser simple fara functii multiple sunt, de regula, mai ieftine. In timp ce multifunctionalele au posibilitati multiple de a imprima/scana intr-un mod automat, sunt mai facile pentru firme si companii mici.

Da!

Imprimantele laser pot fi si color, insa tonerele cu culori au preturi foarte ridicate.

Dar, daca sa nu te astepti la calitatea fotografiilor color sa fie la fel ca al unei imprimante cu cerneala. Imprimantele laser color sunt net inferioare la capitolul imprimarii fotografiilor.

Daca pentru imprimante laser pentru foto esti aici, atunci iti spun direct ca nu vei gasi asa ceva pe acest articol.

Conectivitate imprimanta laser multifunctionala

O sa gasesti o varietate larga de imprimante laser, fie all in one multifunctionale, fie monochrome doar cu functia de printare. Majoritatea imprimantelor multifunctionale cu laser au un port de conectare lan (rj45), iar cele mai moderne au inclusa conectarea unei placi de retea fara fir wifi la routerul de acasa.

Pentru o firma mica, birou este arhisuficient. Pentru companii mari o sa fie nevoie de o imprimanta capabila sa fie share-uita in regim de server de printare. O sa vorbim in alt articol despre aceasta categorie de imprimante pentru volum mare de printare.

Pentru uzul de acasa, puteti opta pentru o imprimanta laser simpla, doar cu functia de printare prin care puteti sa o conectati prin cablu usb inclus. Astfel, pretul o sa fie mai ieftin, comparativ cu imprimantele multifunctionale cu placa wifi inclusa.

Alte imprimante mai avansate, au inclusa tehnologia NFC, pentru imperecherea telefoanelor smart intr-un mod rapid. Astfel ca nu veti mai pierde timp cu configurarea imprimantei. Trebuie doar sa atingeti cu telefonul smart imprimanta si gata! Totul este sincronizat.


Viteza de printare: Imprimanta laser

Daca ai nevoie de un volum mare de imprimare de documente scrise, cea mai buna alegere este imprimanta laser multifunctionala in dauna imprimantelor cu cerneala. Sunt mult mai rapide la imprimare comparativ cu imprimantele cu cerneala.

Tineti cont ca capul de printare la imprimanta cu cerneala trebuie sa se miste mecanic pentru fiecare pixel printat, in timp ce imprimantele laser nu au o miscare mecanica de printare, doar rolele care invart foaia de printat se misca, iar capul de printare fiind un laser care este directionat fara miscare mecanica.

Sunt si mici exceptii la unele imprimante HP de top, care au un proces de printare diferit de cele uzuale din comert. Sunt mai rapide decat cele uzuale dar nu atat de rapide precum cele pe laser, iar la volume mari de printari, la fiecare pagina printata cu 1 secunda mai rapida, se aduna mii de secunde la mii de pagini.


Calitatea imprimarii textului la imprimanta laser

Imprimantele cu cerneala de regula au un cap de printare care pulverizeaza mici picaturi de cerneala pe hartie, asta este un mare minus, pentru ca pot aparea erori in acest proces si pot avea „bleeding” de cerneala. Astfel te poti trezi cu imprimari total esuate cand acest fenomen va avea loc. Dar exista avantajul ca cernelurile pot pulveriza si combina pixelii pentru o rezolutie mult mai inalta cu culori combinate. Asta le face ideale pentru imprimarea fotografiilor.

Imprimantele laser nu au aceasta problema de a creea artefacte sau picaturi prea mari care sa intineze hartia printata. Din moment ce particulele de toner (pulbere de cerneala uscata) sunt pozitionate pe hartie cu ajutorul unei raze laser si fuzioneaza cu hartia instantaneu. Astfel documentele printate de tip text, vor avea o precizie foarte buna tot timpul. Asadar, sunt excluse erorile de printare, iar timpul de executie este net superior.

Procesul de imprimare prin laser nu necesita uscare, raza laser cu care va fi pulverizat tonerul, fuzioneaza direct cu hartia prin caldura emisa de raza laser, astfel ca nu exista nici un risc sa se stearga pagina, sau sa apara intinata precum la imprimantele cu cerneala.


Costul printarii si tonerul imprimantelor laser

Indiferent ca folosesti o imprimanta cu cerneala, sau o lasi cu saptamanile fara sa printeze, vei fi nevoit sa faci compromisuri. Vei avea nevoie de mentenanta pentru a te asigura ca nu se usuca cerneala, iar de fiecare data cand vei schimba cartusele de imprimanta, vei pierde putin din cerneala pentru procesul de initializare sau de curatare a capului de printare.

In schimb, tonerul imprimantelor laser multifunctionale nu se usuca, fiind vorba de cerneala sub forma de pulbere uscata de cerneala. Asadar, imprimanta laser poate fi lasata in stand-by pe perioade foarte mari, fara a fi necesara mentenanta, eventual o pagina de test daca a fost lasata imprimanta pe perioade foarte lungi (luni de zile). Asta este un mare plus al imprimantelor pe laser, in special pentru persoanele care printeaza rar, sau ocazional. Asta duce nu numai la economia de consumabile, dar si la timpul necesar mentenantei regulate.

Sigur,

Pretul este mai mare la imprimantele pe laser, insa Merita! Pe perioade lungi, acestea iti vor aduce economii substantiale prin prisma consumabileleor si vor compensa pretul initial foarte rapid.

Cu un cartus toner veti avea un cost per pagina foarte mic, comparativ cu cartusele de cerneala. Astfel pe termen mai lung, veti constata ca o sa faceti economie la fonduri mult mai mari.


Caracteristici de luat in considerare

Multe imprimante laser multifunctionale de generatie mai noua, includ un ecran tactil color pentru a intra in trend cu restul device-urilor noastre. Sunt capabile sa execute functii multiple prin intermediul retelei, sau chiar prin intermediul internetului.

Multe au duplex pentru automatizarea printarilor pe ambele parti ale paginilor, fara a fi nevoit sa stai langa ele ca sa intorci paginile pentru printarea fata/verso.

Altele au functie de scanare a documentelor dar si ADF  (automatic document feeder) pentru automatizarea procesului de scanare/copiere a mai multor documente in rastel.

Modelele de top au functie RADF (reverse automatic document feeder) pentru scanarea si printarea pe ambele parti ale paginilor, insa trebuie mentionat faptul ca pretul lor creste cu fiecare caracteristica in plus.

Recomandare cele mai bune imprimante laser: TOP 3

Imprimantă laser ieftină Brother

O recomandare de imprimantă multifuncțională laser foarte ieftină

recomandare imprimanta laser ieftina 2019

Cele mai bune caracteristici:
 • Rețea Wireless
 • Viteza de imprimare de 20 de pagini pe minut
 • Imprimați mult la costuri mici
 • Toner inițial de 1,500 de pagini
 • USB 2.0
 • Indicator LED

 

Incepem cu cea mai buna solutie pentru bugete reduse, o imprimanta laser de calitate buna la pret ieftin.

Acest model este ideal pentru cei ce nu au nevoie de volume mari de printari lunare, este o imprimanta laser simple si ieftina cu cel mai bun raport calitate-pret per pagina imprimata.

Brother este un brand cu reputatie in industria imprimantelor, unul dintre cele mai vechi branduri de pe piata.

Iata ce zice Liviu Munteanu (un recenzent) despre imprimanta:

Cu siguranta este exact ceea ce mi-am dorit! La pretul de 316 lei cred ca este o investitie foarte buna pentru acasa. Mica, simpla si usor de instalat (am verificat si pe Linux Mint).
Cartusul cu toner si cilindrul fiind doua piese separate face reumplerea comoda si fara riscuri de deteriorare/zgariere a cilindrului.
Pacat ca in cutie nu exista si cablul de date USB… Eu am avut un cablu, deci nu au fost probleme, altfel, trebuie achizitionat separat. Cred ca ar fi trebuit ca odata scoasa din cutie sa existe toate elementele pentru a fi gata de utilizare.
Lipsa cablului e insa compensata de faptul ca vine cu cartus cu toner plin (pentru 1500 pag.).

Da, este o imprimanta foarte buna pentru pretul ieftin. Nu este cea mai rapida imprimanta, 20ppm, este destul de rapida pentru cei ce nu printeaza in volume foarte mari. In caz ca vrei sa cumperi o imprimanta ieftina, aceasta este cea mai buna solutie.

Păreri PRO:
 • preț ieftin
 • compactă
 • toner original ieftin Toner Brother TN-1090 pentru 1500 pagini
 • wifi inclus
 • rezoluție decentă la printare
Păreri CONTRA:
 • viteza de printare puțin prea mică 20 pagini pe minut
 • configurare wifi puțin dificilă pentru începători
 • nu are scanner

Multifunctionala Laser Monocrom HP

O imprimantă laser multifuncțională foarte bună pentru 2020

sfat achizitie imprimanta laser multifunctionala

Cele mai bune caracteristici:
 • Multitasking
 • Imprimare
 • Copiere
 • Scanare

 

Eu personal am tot multifunctionala pe laser din gama PRO de la HP, însă am un model mai vechi, pe care l-as recomanda, insa nu se mai afla demult pe stocuri. Iata alternativa pe care o recomand personal. Acest model este excelent pentru o imprimanta laser all in one.

Cea mai buna solutie de imprimanta laser multifunctionala pentru cei ce au nevoie de scanare si printare rapida.

Poate printa fata verso, insa vor trebui manual intoarse paginile.

Accepta si hartiile de peste 150g/m2. cartonate. Ideala pentru firmele mici sau pentru utilizarea ei acasa la birou.

Eu am lasat-o jumatate de an fara sa o folosesc, si nu am fost nevoit nici macar sa printez prima pagina de test. Totul merge ca in prima zi.

Este putin cam incomoda la configurarea wireless, insa puteti sa o conectati si prin usb, sau cu cablu cat5 rj45 direct la router.

Nu este cea mai buna sau cea mai rapida imprimanta laser multifunctionala, insa la raportul pret/calitate/performanta este decenta.

Descriere

Faceti totul simplu cu un HP LaserJet Pro compact, echipat cu cartuse de toner JetIntelligence. Imprimati documente profesionale de la o gama de dispozitive mobile, scanati, copiati, faxati (M130 fn/fw) si economisiti energie cu un MFP wireless conceput pentru eficienta.

Conceput pentru eficienta

Imprimati, scanati, copiati si faxati (M130 fn/fw) cu un MFP LaserJet HP compact, care incape in spatii de lucru restranse.
Asteptati mai putin. Imprimati pana la 22 de pagini pe minut, primele pagini fiind gata in numai 7,3 secunde.
Contribuiti la economisirea energiei cu tehnologia HP Auto-On/Auto-Off.
Abordati activitati si scanati catre e-mail si catre foldere din retea, de la ecranul tactil color de 6,9 cm (M130 fw).

Imprimarea mobila este simplificata
Imprimi de la dispozitive iPhone® si iPad® utilizand AirPrint®, care ajusteaza automat lucrarile la formatul de hartie corect
Imprimati cu simplitatea trimiterii unui e-mail, direct de la un smartphone, o tableta sau un notebook, utilizand HP ePrint.
Imprimi direct de la dispozitivul mobil la imprimanta echipata pentru Wi-Fi Direct® – fara a accesa reteaua companiei.
Trimiteti lucrari de la smartphone, tableta sau PC catre orice imprimanta a companiei, utilizand Google Cloud Print™ 2.0.

Calitate HP – la fiecare imprimare

Produceti text clar, nuante intense de negru si imagini clare cu tonerul negru de precizie.
Nu va lasati inselat de alternativele care imita produsele originale HP. Asigurati-va ca beneficiati de calitatea pentru care ati platit.
Urmariti nivelurile de toner prin tehnologia de masurare a imprimarilor si produceti cat mai multe imprimate posibil.
Inlocuiti rapid cartusele, cu functia de indepartare automata a sigiliului si ambalajele cu deschidere simpla.

Cum puteti solicita prelungirea garantiei cu trei ani?

Achizitionati o imprimantă inclusă în programul aferent.
Imprimanta trebuie să fi fost achizitionată în România.
Completati detaliile privind imprimanta achizitionată si adresa dvs. în maxim
60 de zile după data achizitionării (înregistrarea trebuie făcută până la data
de 31.07.2020). Aceste date sunt necesare pentru înregistrarea garantiei de
3 ani. Înregistrati-vă imprimanta acum.
În termen de sase saptamâni, veti primi e-mailul de confirmare a înregistrării garantiei de 3 ani.
Media
Specificaţii cheie
LaserJetNegru
Imprimare
Scanare
Copiere
fax
Viteză de imprimarePână la 22 ppm
Imprimare mobilă: Da

Prezentare generală produs

Faceţi totul simplu cu un HP LaserJet Pro compact, echipat cu cartuşe de toner JetIntelligence. Imprimaţi documente profesionale de la o gamă de dispozitive mobile,1 scanaţi, copiaţi, faxaţi (M130 fn/fw) şi economisiţi energie cu un MFP wireless conceput pentru eficienţă.
Conceput pentru eficienţăImprimaţi, scanaţi, copiaţi şi faxaţi (M130 fn/fw) cu un MFP LaserJet HP compact, care încape în spaţii de lucru restrânse.
Imprimarea mobilă este simplificatăImprimi de la dispozitive iPhone® şi iPad® utilizând AirPrint®, care ajustează automat lucrările la formatul de hârtie corect.2
Calitate HP – la fiecare imprimareProduceţi text clar, nuanţe intense de negru şi imagini clare cu tonerul negru de precizie.Caracteristici cheie
Imprimaţi, scanaţi, copiaţi şi faxaţi cu un singur dispozitiv compact
Timp scurt de imprimare a primei pagini din modul Pregătit
Imprimaţi, scanaţi, copiaţi şi faxaţi cu un singur dispozitiv compactDesignul compact permite acestei imprimante să încapă în spaţiile mici
Timp scurt de imprimare a primei pagini din modul Pregătit
tehnologie HP Auto-On/Auto-Off
AirPrint<sup>®</sup> cu senzor de prezenţă a suportului
tehnologie HP Auto-On/Auto-OffEconomisiţi energia cu tehnologia HP Auto-On/Auto-Off.
AirPrint® cu senzor de prezenţă a suportului

HP ePrint

Imprimare Wi-Fi Direct<sup>®</sup>
HP ePrintImprimaţi fotografii, documente şi altele când sunteţi în deplasare, utilizând HP ePrint
Imprimare Wi-Fi Direct®Imprimaţi în mod wireless de la dispozitivul mobil, fără cod sau parolă Wi-Fi.
Toner negru de precizie
Toner negru de precizieCartuşele originale de cerneală şi de toner HP au la bază peste 20 de ani de dezvoltare, asigurând imprimări de înaltă calitate
Cartuşe originale HP
Cartuş de toner LaserJet original HP 17A Negru CF217A (1.600 pagini)
tambur de imagine original LaserJet HP 19A CF219A (12.000 pagini)
În cutie

Ce este în cutie

HP LaserJet Pro MFP M130fw
cartuş de toner iniţial LaserJet HP Negru (700 pagini)
tambur de imagine LaserJet HP (12.000 pagini)
cablu de alimentare
cablu telefonic
cablu USB
ghid cu noţiuni introductive
poster de configurare
pliant de asistenţă
documentaţie şi software pentru imprimantă pe CD-ROM

Păreri PRO:
 • foarte fiabila
 • pret decent
 • scaneaza printeaza si copiaza destul de repede 22ppm
 • tambur longeviv peste 12mii de pagini o sa tina
 • cost/pagina printata foarte bun
 • wifi inclus
 • ecran cu touch dar este ecran capacitiv (raspunde cam greu la touch)
Păreri CONTRA:
 • mici dificultati de setare retea wireless
 • se putea sa fie mai rapida
 • cartus tonner original cam scump
 • softul care memoreaza taskurile printarilor este deficitar

Cea mai bună imprimantă laser multifuncțională

Fiabilitate - 10
Eficientă la costuri/pagină - 9.8
Raport calitate-preț - 10
Software - 8.5

9.6

Scor obținut

Acest model de imprimantă monochrome de la HP primește titlul pentru cea mai bună imprimantă laser multifuncțională a articolului. O recomandare care nu trebuie ocolită în 2020.

User Rating: 4.25 ( 3 votes)

HP LaserJet Pro MFP M426fdn

O imprimantă recomandată pentru printări în volum mare pentru firme

recomandari cumparare imprimanta laser cu adf multifunctionala 2019

Cele mai bune caracteristici:
 • Volum mare de imprimări
 • Conectare SMART
 • Business
 • Display cu touch
 • Scanner rapid

 

A nu se confunda modelul MFP M426fdn cu modelul MFP M426fdw, sunt 2 modele cu diferențe destul de mari una față de cealaltă multifuncțională. Pentru firme recomandarea mea este să alegeți modelul cu ”n”.

Am intrat pe categoria imprimantelor de top, recomandate pentru companii/firme. Iata un model de imprimanta laser buna cu duplex si ADF.

Cea mai buna solutie pentru firme care au un buget cat de cat limitat si nu vor sa aiba mari batai de cap. Este recomandata firmelor sau birourilor ce au un ciclu sub 80 de mii de pagini lunare de printat.

Suficient pentru majoritatea firmelor din Romania.

Este relativ usor de instalat si configurat in reteaua locala. Insa din nou, dau o bila neagra softului HP, pot aparea erori neasteptate daca nu sunt respectati pasii printarii, care vor trebui sa fie sterse manual din status&alerts. Apar conflicte cand sunt mai multe persoane conectate simultan la ea prin retea.

Păreri PRO:
 • foarte fiabila
 • preș bun
 • scanează, printează și copiază foarte repede 38 ppm
 • cost/pagină printată excelent
 • ecran cu touch
 • toner de mare capacitate original ieftin : Cartus toner HP CF226X
Păreri CONTRA:
 • mici dificultati de setare retea wireless
 • se putea sa fie mai rapida
 • cartus tonner original cam scump
 • softul care memoreaza taskurile printarilor este deficitar

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 23 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2020, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button