Fără categorieRecomandari Flavius-Tech

Cum să alegi o imprimantă foto corect în 2020

Cele mai bune imprimante de fotografii

Printre cele mai bune sfaturi pe care le pot da fotografilor, este să le fac o recomandare pentru a alege o imprimanta foto color de calitate superioară, mai ales pentru anul 2020. Mulți sunt obișnuiți să meargă în centre speciale pentru imprimare pentru a-și transforma imaginile digitale în fotografii pe hârtie lucioasă. Dar, vă arăt că există și alternative pentru orice bugete, depinde de volumul de fotografii pe care vreți să le imprimați.

O imprimantă foto color vă dă oportunitatea și controlul maxim asupra întregului proces, de la fotografierea cu telefonul mobil, până la transferul pe hârtie foto specială.

Pe vremea studenției (parcă a trecut un ”secol”, în 2003) am lucrat ca student la un centru de imprimare de tip tipografie și am căpătat ceva experiență, iar acum, acea experiență îmi este de folos în prezent, în 2020.

Imprimarea fotografiilor este destul de simplă, însă procesul de pregătire inițială poate fi complicat, dar o dată ce ați reușit să configurați/setați toți pașii, procesul va fi banal și la doar câteva clickuri/butoane distanță.

Să vedem câteva detalii despre alegerea corectă pentru cea mai bună imprimanta foto color.

Recomandare imprimanta foto în funcție de tehnologia printărilor

tehnologiile imprimantelor 2020

Sunt două tipuri principale de imprimante, dar și un al treilea tip de imprimantă pe care nu o să-l aprofundez în acest articol, este vorba despre imprimantele cu transfer termic prin sublimare (Dye-sublimation printer).

Primele două tipuri sunt:

 1. Imprimante Foto cu cerneală
 2. Imprimante Color laser

Din start o să exclud imprimantele color laser, care nu sunt recomandate pentru fotografii, ci sunt dedicate birourilor care au nevoie de imprimări de documente color în volum mare.

Deci, vom rămâne cu tehnologia de printare inkjet și cele cu transfer termic, care sunt recomandate pentru companii care au nevoie de volume mari de imprimări pe suprafețe multiple (hârtie groasă lucioasă, suprafețe plasticate/laminate etc.)

Mărimile imprimărilor fotografiilor

Este printre principalele atenții pe care să le dai când decizi să cauți să cumperi o imprimantă. Dacă ai nevoie de o imprimantă color cu ajutorul căreia să imprimi fotografii mari de tip tablou, este posibil să ajungi la categoria imprimantelor de tip Plotter, care au un preț pe măsura mărimii imprimărilor.

Deci, este un factor decizional destul de important. Pentru fotografii normale de album foto, o să fac eu un top cele mai bune imprimante foto color mai jos.

Depinde foarte mult de bugetul fiecăruia, dar pentru un începător, o imprimantă normală care să suporte coli A4 lucioase de hârtie o să fie destul de ieftine și ușor de găsit.

Iar pentru imprimante mai mari de tip A3 sau chiar mai mari, o imprimantă : Epson Surecolor P800, este cea mai bună alegere pentru acea categorie de prețuri, sau o alternativă decentă este : Canon PRO-1000.

Două modele recomandate pentru 2020, în special pentru fotografii profesioniști care au nevoie de imprimante care imprimă fotografii pe coli mari de hârtie lucioasă.

Dacă depășiți acele nevoi, de fotografii de înaltă rezoluții și aveți nevoie de printări peste 24 inch, ajungeți pe domeniul plotterelor de tip stand, care ajung să coste mii de euro.

Bun, eu voi vorbi despre imprimantele foto de uz domestic.

Recomandare imprimanta foto pe gamele de culori

Gama de culori face referire la nuanțele totale de culori pe care o imprimantă le poate imprima.

Imprimantele standard sunt CMYK (cyan, magenta, yellow și black )

recomadnare imprimante gama de culori 2020

 • Cyan – albastru oceanic (albastru deschis)
 • Magenta – mov (culoare obținută din amestecul pigmenților roșii cu albastru)
 • Yellow – galben
 • K – Black (negru)

Prin combinarea acelor 4 pigmenți se obțin aproape toate nuanțele de culori din spectrul culorilor cunoscute.

Mișto!

Nu?

Vei putea crea culori cunoscute prin combinarea a doar 4 pigmenți de culori.

Imprimantele standard foto vor avea un set de cerneluri cu acești 4 pigmenți. Alte imprimante mai scumpe și mai performante acoperă o plajă mult mai mare din paletele de nuanțe de culori care au mai mult de 4 pigmenți, sau seturi de rezervoare de culori.

Deci, anumite nuanțe specifice nu pot fi reproduse cu imprimantele normale, va trebui să mergeți spre imprimante speciale cu mai mult de 4 pigmenți. Vorbim despre imprimantele profesionale, deci nu vor fi dezbătute în acest articol, dar poate pe viitor o să vorbesc și despre ele. Am exclus plotterele, imprimanta laser multifunctionala și cele cu transfer termic.

Cele profesionale pot avea pigmenti albaștri separați, sau o culoare mai ușoară de cyan (albastru foarte deschis) sau chiar pigmenți de culoare portocalie separată.

Dar, nu întotdeauna înseamnă că o imprimantă color foto cu mai mulți pigmenți va însemna că este o imprimantă mai bună.

Sunt foarte multe strategii de marketing de la producători, așa că aveți mare grijă când alegeți cele mai bune imprimante foto color.

Sunt imprimante care oferă mai multe nuanțe de negru, deci dacă scoateți multe fotografii alb negru, va trebui să dați atenție anumitor parametri la unele imprimante. Unele imprimante foto ieftine nu vor putea imprima mai multe nivele de negru pe hârtie

Hârtia de imprimare

Aici nu o să încadrez imprimantele cu cerneală simple și ieftine de uz normal care nu pot imprima pe coli groase super-lucioase. O să vorbesc strict de imprimantele special concepute pentru imprimarea fotografiilor pe suport de hârtie cartonata lucioasă sau super-lucioasă.

Dar și aici trebuie să luați în considerare aceste specificații pe care le găsiți la producătorii de imprimante. Tipul și grosimea hârtiei pe care imprimanta foto le suportă. Grosimea hârtiei ar trebui să fie evidențiată la specificații sau la descrierea imprimantei color foto.

Tăvile de alimentare cu hârtie sunt importante și ele, mai ales în funcție de volumul pe care aveți de imprimat. Unele imprimante pot imprima și pe carduri plasticate (de tip cărți de vizita sau legitimații cu fotografii).

Totul depinde de nevoile fiecăruia, nu pot să recomand subiectiv o imprimantă, de aceea am și creat articolul, pentru a-și alege fiecare în funcție de nevoile și necesitățile proprii de imprimante foto.

Ce hârtie foto să cumpăr? Sau ce să folosesc?

Eu personal am folosit Kodak în general, dar am încercat și alte branduri:

Am încercat foarte multe modele de hârtii de printat, însă aceste 2 modele mi-au plăcut cel mai mult.

Alte detalii

Sunt foarte multe caracteristici de luat în considerare când alegeți imprimantele:

 • ce conectare suportă (wifi, bluetooth, lan etc)
 • software de operare
 • simplitatea utilizării
 • etc

Dacă aveți nevoie de sfaturi utile sau orice recomandare imprimanta foto colo, nu ezitați să lăsați în secțiunea de comentarii de mai jos un mesaj și vă răspund în cel mai scurt timp cu putință.

Recomandare imprimanta foto color


Imprimanta InkJet Color Epson

O recomandare de imprimanta foto cu raport calitate-pret bun

recomandare imprimanta foto color cu ciss epson 2020

Cele mai bune caracteristici:
 • Ciss inclus
 • Wi-fi
 • Imprimă o fotografie 10×15 în 12 secunde
 • EcoTank ITS

 

Iată o imprimantă pentru cei care au nevoie de imprimări foto constate și la volume mari. Fiind o imprimantă cu CISS, lejeritatea încărcării rezervoarelor de cerneală le fac imprimantele ideale. Este printre cele mai bune imprimante foto la raportul calitate-preț din 2020.

Procesul de instalare este ”relativ” simplu, însă trebuie să dați puțină atenție la setările hârtiei și să folosiți hârtie de calitate superioară pentru a obține rezultate bune. Aveți grijă și la instalarea driverelor și a softurilor.

Descriere

O imprimanta foto A4 cu 6 culori, cu sistem integrat de recipiente de cerneala, care furnizeaza fotografii la un pret extrem de redus si conectivitate wireless:

– Imprimare foto la un cost extrem de scazut;
– Calitate Epson, 6 culori;
– Conectivitate Wi-Fi.

Imprimanta foto cu Wi-Fi, care ofera o solutie de imprimare foto cu 6 culori, la un cost redus si calitate Epson, oferind in acelasi timp avantajul unui rezervor de cerneala integrat de capacitate foarte mare. Capabila sa imprime de pe telefoane sau tablete, L805 le permite fotografilor sa se conecteze cu usurinta si sa-si printeze fotografiile.
Spune adio cartuselor de cerneala
Un sistem integrat de recipiente de cerneala ofera o solutie de imprimare foto economica. Rezervorul de cerneala de capacitate foarte mare, care foloseste recipiente de cerneala de 70ml, are capacitatea de a printa pana la 1.800 de fotografii de 10x15cm, de calitate, la un pret extrem de mic pe pagina. Reumplerea cu ajutorul recipientelor de cerneala individuale se face rapid si usor, datorita tehnologiei de completare rapida cu cerneala, recipientelor cu etichete clare si duzelor fara scurgeri.

Usor de utilizat si fiabila

Destinate in primul rand fotografilor, laboratoarelor foto, agentiilor de publicitate, organizatiilor educationale si altor utilizatori care doresc o solutie de imprimare la un pret extrem de redus pe pagina, pentru printare foto wireless si imprimare pe CD-uri sau DVD-uri. Este simplu sa cresteti productivitatea si sa reduceti timpul de asteptare cu o configurare fara probleme si o imprimare fiabila.

Mariti productivitatea
Conectivitatea Wi-Fi si Epson Connect fac ca imprimarea de pe telefoane inteligente si tablete sa fie facila, in timp ce designul compact, care economiseste spatiul, face ca imprimanta sa fie excelent adaptata celor mai multe spatii. Asteptati-va la rezultate care se usuca rapid, nu prezinta pete si au o calitate constanta datorita tehnologiei Epson Micro Piezo si cernelei originale Epson, care ofera printuri de o durabilitate, calitate si fiabilitate de neegalat.

Caracteristici esentiale:

Fotografii la un cost extrem de scazut
Cerneala inclusa este suficienta pentru a printa 1.800 de fotografii de 10x15cm de calitate.

Calitate Epson, rezultate fiabile
Tehnologie Micro Piezo si cerneala Epson originala.

Mariti productivitatea
Imprimati o fotografie de 10x15cm in doar 12 secunde.

Simplu de utilizat
Fara probleme, datorita configurarii si intretinerii simple.

Flexibila
Conectivitate Wi-Fi si imprimare simpla de pe dispozitive mobile.

O alegere usoara

Va prezentam imprimantele EcoTank ITS
Imprimare la cost minim, fara cartuse

Epuizarea cernelii poate genera frustrari. Chiar daca aveti cartuse de schimb, dureaza sa le inlocuiti. Daca sunteti ocupat si depindeti de imprimanta dvs., exista o solutie usoara. Imprimanta Epson EcoTank ITS utilizeaza un sistem cu rezervor de cerneala de capacitate foarte mare, care elimina complet necesitatea cartuselor.
Descoperiti usurinta de utilizare si economiile imprimarii fara cartuse. Imprimantele noastre EcoTank ITS sunt livrate cu cerneala pana la trei ani in cutia imprimantei, economisind pana la 90% din costurile de imprimare.

O recomandare de hârtie lucioasă 10×15 pentru această imprimanta foto: Hartie 10×15 lucioasa Kodak 500 coli

Păreri PRO:
 • volum mare de printări
 • ușor de instalat/configurat
 • sistem CISS inclus (ajută la refillul cu cerneală)
 • are 6 nuanțe de pigmenți
 • destul de rapidă (cele mai bune rezultate în raport cu timpul de printare)
 • este wireless
 • poate printa direct de pe telefon
Păreri CONTRA:
 • are duplex manual
 • tray cam micuț pentru coli
 • trebuie urmați pașii exacți la instalare/configurare altfel pot apărea probleme majore la calitatea printării

 

Tags

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 23 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2020, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close