Recomandari Flavius-Tech

Care sunt cele mai bune laptopuri pentru scoala online?

Recomandare laptop pentru scoala online 2021

Un subiect pe care-l consider destul de util în 2021, și anume despre alegerea corectă a unui laptop pentru educația elevilor care fac scoala în mediul online. Covidul ne-a făcut să conștientizăm că laptopurile nu sunt un moft, ci o necesitate. Eu personal le consideram o necesitate încă din anii 2000.  Dar, acum în perioada în care școala se face mai mult online, laptopurile sunt instrumente de bază pentru educația celor mici.

Fii atent înainte să cumperi un laptop pentru scoala

Am două vești pentru voi, una bună și alta mai puțin bună.

Vestea bună

Nu trebuie să cheltuiți averi pe laptopuri pentru scoala online, dar trebuie să fiți atenți la câteva caracteristici.

Veste rea

Este că în 2021 au început să se scumpească din ce în ce mai mult laptopurile în general.

Trebuie totuși să țineți cont de câteva detalii tehnice în privința alegerii corecte a laptopului dedicat pentru scoala din mediul online. Iată câteva detalii de care să țineți cont:

 • Ecranul – ideal este să fie peste 15,6 inch, să fie panou IPS și dacă se poate să aibă cel puțin o luminozitate de 300 nits, dar majoritatea celor ieftine sunt de 250 nits. Puteți opta pentru conectarea lor la televizoare ca alternativă a ecranului mic.
 • Tastatura – ar fi bine să aibă și numpad (tastele numerice), ajută la materii din domeniul real (matematică, fizică, etc.), iar tastele să aibă un key travel (un pas mare de apăsare). Lenovo este un brand ce pune accent pe tastaturile de calitate.
 • Camera web+microfon – este de știut faptul că în privința aceasta laptopurile au carențe majore. E dificil să pui o cameră web de calitate la un ecran de 4-5mm de laptop. Așadar vă recomand să achiziționați o camera web separată și un microfon de calitate. Iată 2 articole ajutătoare: Recomandare camera web pentru videoconferinte pentru 2021 și Cum alegi cele mai bune microfoane pc

Restul detaliilor contează doar din privința bugetului fiecăruia, nu pot să dau un sfat obiectiv din acest aspect. Nu este nevoie de plăci video dedicate decât pentru laptopurile de gaming sau dacă este vorba de învățământul superior în care este nevoie de putere de calcul mare. Dar nu sunt necesare super laptopuri!

Acumulatorul unui laptop pentru scoala online

Nu este necesar să aveți autonomie mare din simplul motiv că va fi folosit numai în casă laptopul și întotdeauna există sursă de curent la priză la dispoziție. Deci, justificarea unui laptop cu autonomie mare nu are nici un temei.

Putere de procesare/calcul mare pentru notebookul de educatie online

Strict vorbind dacă sunt folosite doar pentru scolile online, laptopurile nu au nevoie de putere de calcul uriașă. 2-3 taburi deschise și poate o aplicație sau două sunt suficiente pentru a rula decent classroom-ul. Dar dacă știți că o să-l folosiți și la alte taskuri, atunci va trebui să suplimentați bugetul acordat pentru alegerea laptopului pentru învățământul online.

Ultrabook sau notebook pentru învățământul online de la distanță?

Și la acest capitol, pot să spun că este inutil să aruncați banii pe un ultrabook din moment ce va fi folosit mai mult INDOOR (în casă). Portabilitatea lor este mai puțin importantă pentru scoala online. În mod normal acesta va sta în majoritatea timpului pe birou.


Sfaturi achizitie pentru laptop de scoala online

O să dau două recomandări de laptopuri bune pentru educația online de buget mic și mediu.

Laptop Lenovo IdeaPad 3

Unul dintre cele mai ieftine laptopuri pentru scoala

sfat achizitie laptop pentru scoala

Cele mai bune caracteristici:
 • Ecran mare IPS
 • Q-control
 • Webcam Shutter

Acest model bifează cam toate cerințele dezbătute în articol.

Nu este perfect!

Știu! Este scump!

Dar țineți cont că în condițiile actuale de criză, nu cred că există mari alternative. Puteți opta pentru un laptop mai ieftin și să-l conectați la un televizor și să folosiți ecranul de televizor.

Este cel mai bun laptop cu componente  special alese pentru scoala online.

Ecranul este mare și IPS, ideal pentru multimedia și streaming online. Procesorul este puternic și de ultimă generație, poate duce mutitasking destul de avansat. Tastatura este excelentă și are și tastele numerice.

Are un dezavantaj destul de mare, acela că nu are windows-ul preinstalat. Va trebui fie să-l instalați voi, fie căutați un vecin cu cunoștințe mai avansate de IT sau un service de calculatoare, nu ar trebui să coste mai mult de 50 de lei, sau 100 de lei dacă IT-ul este mai neserios.

Pe partea de webcam pot să spun că este în nota laptopurilor, sunt destul de jalnice și va trebui să aveți camera cu o iluminare foarte puternică pentru a ajuta la focalizare. Sau mergeți spre varianta achiziției separate a unei camere web de calitate.

Descriere

Performanta

IdeaPad 3 este un laptop entry-level suficient de puternic pentru a va ajuta sa duceti lucrurile la bun sfarsit. Procesorul Intel Core de generatia a 11-a ofera o performanta rapida, multitasking fara efort si o excelenta experienta de divertisment.

Mai mult pentru mai putin

Desi poate fi catalogat ca un laptop pentru utilizare zilnica, IdeaPad 3 este mai mult de-atat. Cu un procesor Intel Core – sustinut de optiuni puternice de memorie si stocare – inseamna ca acest dispozitiv ofera performante dincolo de asteptari. Mai mult, fie ca lucrati la bugetul familiei sau pregatiti o foaie de calcul, tastatura numerica va va accelera productivitatea.

Excelent pentru divertisment

Marginile subtiri pe cele doua laturi va permit sa profitati la maxim de display-ul FHD al laptopul IdeaPad 3 – si ofera un aspect curat, contemporan. Difuzoarele duale imbunatatite cu Dolby Audio ™ imbunatatesc sunetul, astfel incat va va placea ceea ce auziti, precum si ceea ce vedeti.

Păreri PRO:
 • procesor generația 11
 • tastatură numerică plăcută
 • ecran foarte mare și cu culori bune
 • sunet bun
 • camera web este ok, dar nu este ideală
Păreri CONTRA:
 • nu are windows preinstalat
 • era bine cu 16gb memorii ram
 • ssd-ul cam micuț, dar suficient pentru scoala online

Cel mai bun laptop pentru scoala online

Preț - 9.7
Performanță - 9.5
Ecran - 10
Camera web - 8.8

9.5

Scor Obținut

Lenovo primește nota cea mai bună din partea Flavius-Tech.ro. Un laptop ideal pentru învățământul de la distanță pentru 2021.

Steluțele vizitatorilor: 4.6 ( 4 voturi)

UltraBook ASUS 15 X515JA

Cel mai ieftin laptop pentru scoala online

sfaturi achizitie laptop invatamant online

Cele mai bune caracteristici:
 • Taste iluminate cu cursă de 1.4mm
 • MyASUS – pentru optimizare rapidă
 • Carcasă reinforsată aliaj
 • SSD m.2

O variantă puțin mai ieftină de laptop pentru învățămantul de acasă, dar cu mici compromisuri. Are un două plusuri față de precedentul laptop recomandat mai sus, prețul și sistemul de operare.

Pe partea de putere de procesare pot să spun că este inferior Lenovo-ului din privința aceasta. Ecranul este mai mic, mai slăbuț iluminat, însă puteți să-l conectați la un tv via hdmi. Va suporta și viitorul update al windows-ului din această iarnă cred că va ajunge, Windows 11.

Tastatura este bună, personal îmi plac mai mult tastaturile Lenovo, dar nici aceasta nu se lasă mai prejos, tastele sunt iluminate și cu un key travel destul de măricel (1.4mm).

Softul MyAsus este util pentru cei care nu prea se pricep la IT, cu câteva butoane apăsate puteți optimiza setările în funcție de cum va fi folosit.

Păreri PRO:
 • tastatura iluminată
 • are windows 10 preinstalat
 • se poate upgrada relativ usor
 • placă wifi AC cu conexiune stabilă
 • este ieftin
 • calitate carcasă bună
Păreri CONTRA:
 • camera web slabă
 • ecranul cam micuț și destul de slab iluminat

Lăsați un comentariu mai jos dacă aveți nevoie de orice sfat sau recomandare!

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2021, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button